torstaina, elokuuta 27, 2015

Ei-amerikkalaisuus suomalaisen bisneksen ytimeksi - jolla


Ei-amerikkalaisuus suomalaisen bisneksen ytimeksi - jolla
Ei-amerikkalaisuus suomalaisen bisneksen ytimeksi - jolla


Ei-amerikkalaisuus suomalaisen bisneksen ytimeksi.

Elämäntavaksi. Uudeksi aikakaudeksi. Väistämättä.


Nokia ei saanut koskaan ylemmän hintaluokan kännyköitään Amerikassa läpi vaikka oli amerikkalaisin ja hierarkisin "optio"-firma Suomessa.

Suuri paradoksi josta voidaan oppia jotakin.

Jolla taitaa olla saanut suurimmat oppinsa Nokian romahtamisesta.


Nokia ei ole ottanut oppia romahtamisestaan vaan sen panikoitunut ja laiska hallitus pyysi kilpailijansa johtajan tuhoamaan Nokian lopullisesti.
Jollan tulisi mietiä omaa kehitysstrategiaansa huolellisesti ja myös humanismin kannalta. Syntyykö aito muutoskeskeinen identiteetti vai nokialainen itsetuhoinen ylpeys.

 Suomalaisten tulee ymmärtää, että Amerikkalaisten firmojen ja siis Nokian johtajien nauttima optio-kulttuuri on nyt amerikkalaisen kulttuurin tuho.

Se ei ole solidaarista ja kannustavaa, se ei luo tilannetta, jossa ihminen saa palkkaa taitojensa mukaista rahaa.

Johtajien ei ikinä tulisi saada enemmän rahaa kuin firman tärkeimpien aivojen ja tekijöiden. Ei ainakaan paljoa.

Tämä on totuus, joka on ainoa avain todelliseen kapitalismiin ja yhteiseen motivaatioon.
EU:n pankkitukien helvetillinen kylväminen huijareillle ja keinottelijoille, eliitille, on vain tämän amerikkalaisen optiokulttuurin ja Enron-elitismin huipentuma. 
Hillittömin katastrofi ja todellisen kapitalismin pilkkaa. Elitismiä.

Halpatehtaita ja ihmisten orjuuttaminen hikipalkalla eivät ole aitoa kapitalismia.
Todellinen kapitalismi ei ole hyväksikäyttöä vaan resurssien luomaa yhteistä hyvinvointia.
Sosialistinen kapitalismi on ainoa ratkaisu luontevaan, rehelliseen, motivoivaan kapitalismiin.
Ruotsi sen keksi ja pitää siitä kiinni." Suomi on Euroopan oikeistolaisimpia maita. Vain runsas neljännes äänestää vasemmistopuolueita. Suurin hallituspuolue kokoomus yritti naamioitua työväenpuolueeksi. Se onnistui niin, että jotkut pilkkasivat sitä toisena sosiaalidemokraattisena puolueena.   
Suurin hallituspuolue kokoomus yritti naamioitua työväenpuolueeksi. Se onnistui niin, että jotkut pilkkasivat sitä toisena sosiaalidemokraattisena puolueena.

2015

29.8.2015 05:05
 Testasimme Jollan uutta Tabletia viikon ajan. Vaikka ohjelmisto ei vielä ollut valmis, Tabletissa on monia luovia yksityiskohtia.

Ruotsissa aloitettiin nyt taas elvytys kun Suomessa taas totellaan europankkien käskyä romuttaa valtio fasististen suurifirmojen tieltä.

 Samaan aikaan Turussa Vapaamuurarien kellarivalat ja Lionsien veriliitot nousevat maan päälle:

 Tämä ei ole akateemista tiedettä ja kulttuurin uutta tutkivaa vapautta vaan ideologista propagandaa ja akateemisen ajattelun sitomista.
  • "- Keskus koordinoi alan monitieteistä tutkimusta sekä vahvistaa opetuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen keinoin transatlanttista asiantuntemusta"

Tämä on aika ideologista tekstiä ja poliittista eli päämäärätarkoituksellista - ei tutkimusta vaan valmis dogma ja aatepohja. Luultavasti taas CIA:n osarahoittamaa kulttuurikolonisaatiota ja värväystoimintaa Suomessa.

 
.

Ei kommentteja: