tiistaina, elokuuta 04, 2015

Applen murskaava voitto ja kasvava särö

Murskaavaa!

Uskomaton konsepti kalliilla hinnalla, vanhalla hardwarella, hajoavalla designilla, ohjelmien sensurointia porvarimoralismilla pois storesta mutta hyvällä käyttöjärjestelmällä, joka luo suhteen asiakkaaseen selkeydellä. 


Mutta miksi meitä, jotka 20 vuotta olemme olleet oikeassa Applen noususta ja käytettävyyden ehdoista ei arvosteta vaan microsoftin palvojat ja Nokian romahdukselle eli Ollilan kylmälle tuhoamisvimmalle sokeat saavat toimia yhä "asiantuntijoina"? Haloo, mediatalot, idioottien palkkaajat.


--Apple otti 15,3 miljardia dollaria johtavien älypuhelinvalmistajien yhteenlasketusta 16,7 miljardin dollarin liikevoitosta--


Tietysti Apple on törkeän kaupallinen rahastaja, orjien käyttäjä ja kerskakuluttaja epäekologisesti helposti hajoavalla iphonella, huononnetuiila akuilla ja liimatuilla Air-akuilla kierrätystä, ekologiaa ja pitkäikäisyyttä halveksumassa - mutta tyytyväisten ihmisten rahastaja. 
  


Uusi maxi-ipad voisi olla heti menestys jos sävellysohjelmien tekijät ym olisivat heti alusta mukana päivitetyillä ohjelmilla Applen kustantamalla pr-mainonnalla. Ehkä siitä tuleekin jättimenestys mutta Applen pitäisi ymmärtää se mihin esi-ipad Newton kuoli: Newtonille ei tehty yksinkertaisia Applen laitteiden välisiä käyttäjien suoria yksinkertaisia vuorovaikutusohjelmia ifrapunatekniikalla eri tilanteisiin, hyötyyn ja sosiaaliseen interaktiiviseen hupiin.  Ryhmäpelit, kouluinteraktiot ja -olohuoneleikit ipadillä ovat jääneet jälkeen mahdollisuuksista.   Paljon, paljon.* "Force Touch on tulossa ilmeisesti myös 12,9 tuuman "iPad Prohon", jossa näyttö osaa aistia tabletille suunnitellun stylus-kynän painallusvoimakkuutta."

http://www.uusisuomi.fi/teknologia/100277-tallainen-iphone-6sn-myyntivaltti


  II

MUTTA

Apple maccien uusi osx käyttöjärjestelmä on hyvin hyvin epävarma ja raskas, Apple Music järkyttävän alkeellinen ja puutteellinen sekä ios-appsit eri tekijöiltä laiskasti tehtyjä akunkuluttajia.

Voittaja mutta microsoft-tauti ja Nokia-elitismi on valtaamassa Applea.

Applen johto keskittyy arkkitehtuuriin sekä elitismiin joka luo tukahduttava hierarkiaa ilman taitojen tunnustamista eli Applen sisällä noustaan nuolemalla eikä viisaudella. 

ios:n uudet fuzzy logic toiminnot voivat pitää applen voittajana mutta suurten firmojen ohjelmointikoodin löysyys on laitettava kuriin.

Missä 4k-videokamerat?
Apple on aina tuskastuttavan hidas päivittämään hardwarea ahneudessaan voitonteon maksimoinnissa.
Former Apple engineers

build 'a computer that cooks'


Käytettävyys? Muokattavuus? Applen tiukat ja ilkeät rajoitukset, asiakkaan moukuttaminen, päiviräsäsläinen moralismi sensuoimassa ibookkeja ja appseja: uusi aalto muokattavia puhelimia Applea ja googlea painostamaan,

    Jollan tulisi vakavasti herätä hitaasta koomasta:

Rikkaan Applen välinpitämättömyys turvallisuudesta - virukset ja kaappaukset kulissien takana eikä Apple anna lausuntoja tai korjauspäivämääriä

Firmware Worm Permanently Infects Macs in Seconds

 
 

Ei kommentteja: