maanantaina, syyskuuta 17, 2012

Suomalainen "PISA"-menestystarina on ymmärretty väärin


Suomalainen "PISA"-menestystarina on ymmärretty väärin
 
 
 
 
 
Suomalainen menestystarina on ymmärretty väärin.

Suomalaisten itseoppiminenhan on todistetusti maailman huippuluokkaa, vuosisadan alussakin eniten kirjojen hankintaa ja omia vasemmistolaisia opintopiirejä - ja nykyisillä opettajien taidoilla on siis tähän kovin pieni rooli.


Elintason nousu ja kouluruoka rauhoitti perhe-elämää ja lapsia  ja nyt kun oikeisto ajaa alas peruspalveluja ja lasten hyvinvointia niin tietysti oppimistaso laskee.


Kirkko ja viranomaiset ovat saaneet röyhkeällä toiminnallaan aikaiseksi suomalaisille uhmakkaan ja itsenäisen vastareaktion mutta myös porvariperheiden kesken statustaistelun lapsien menestyksestä - ja siinä suomalainen oppimisen hyvin epätieteellisesti validifoitavan, kaupallisen PISA-luokitusbisneksen marginaali-ihme.
PISA-luokitussysteemihän on sinänsä aivan naurettavan epätieteellinen ja kaupallinen vedätys ilman neutraalia testaamista.


Viranomaiset ovat hiljaa poikien kasvavasta syrjäytymisestä. Pojat on hylätty ja tyttöjen mukaan viritettyä liukuhihnakoulua ylistetään. Tasa-arvosta puhujat ovatkin paljastuneet vain tyttöjen ja feministien poliittisiksi edunajajiksi ja ovat aiheuttaneet uuden sukupuolten välisen sodan.


      
 
 
 
* kuva  kuvaaja Arhi Kuittinen

Ei kommentteja: