lauantaina, syyskuuta 08, 2012

Hänen Armonsa ylistys tavallisuuden nöyrästä vaatimattomuudesta - Niinistön Tavallisia


Hänen Armonsa ylistys tavallisuuden nöyrästä vaatimattomuudesta - Niinistö


 Tavallisuuden ylistys hänen ylhäisyydeltään alamaisille.

Mutta kun
  jos ihmisellä ei ole tavallista lapsuutta eikä mikään ihmissuhde ole tavallinen.

Ei ole tietoa tavallisesta eikä kokemusta. Vain ahdistuksen jonkinlaista hallintaa.

Ja kuka haluaisi tutustua reippaana kansalaistekona epätavalliseen naapuriin tavalliseen tapaan tavallisen presidentin uskollisena kansalaisena, hyvän tavan mukaisesti? Yrittää saada kontaktia tavallisesti epätavallisen apaattisiin lapsiin pihalla?

Rikkaat eivät edes asu syrjäytyneiden lähellä  joten... köyhille jäisi koko Niinistön omituisen lähimmäisvastuun taakka toisista köyhistä. Ja rikkaille rikastuminen alipalkatuista ihmisistä ja hylätyistä lapsista taakka kaikille toimintakyvyttöminä ihmisinä pois työelämästä kohti vankilaa. 

Valtion järjestämää ammattiapua ei korvaa mikään.

Eikä korvannut ennen hyvinvointivaltiotakaan huikeiden väkivaltalukujen ja kurjuuden valtiossa mutta se porvareille niin outo hyvinvointivaltio on nyt tehnyt Suomesta niin korvaamattoman hyvän kansainvälisissä vertailuissa.

Ja nyt kun sitä ei paljoa ole ja ammattilaiset palavat yksi toisensä jälkeen loppuun rikkaiden veronalennusten tähden, niin... ei sitä mikään korvaa, ei varsinkaan naapureiden juoruilu ja rikkaiden paheksunta. 


Systeemi on vakavasti jätetty jälkeen tai siis ihan rehellisesti ottaen reippaasti taantunut hallitusten "tehostamistoimenpiteiden" jäljiltä - aina alkaen Mauno Koiviston ohjastamasta lamahysteriahallituksesta, kun maasta tehtiin pankkien temmellyskenttä.

Vakavasti alibudjetoitu hyvinvointivaltion pitkä käsi jalon ohkaisten oikeistolaisten poliittisten valintojen takia. Ei tosiasioiden tähden vaan vain uusliberalistisen talouspuheen, pörssikeinottelun, pääoman paratiisisaariperiaatteen takia ja "menestyspuheen" tähden. Raha ei kierrä nyt takaisin yhteiskuntaan koska oikeisto kieltää yhteiskunnan. Nyt oikeiston retorinen tavallisuus tuodaan esille  nöyränä tyytymisenä ja epäpoliittisuutena valtion alasajolle.

Menesty,
 ettei sinusta ole haittaa tekopyhille ja Suomi-brändin rakentajille.
Menesty,
 ettei sinusta tule yhtä peloitetta lisää muille elämää  pelkääville.
Kokoomus on nyt todella hädissään, sillä se yrittää kaapata kovan ja epäinhimillisen politiikan suojaksi  kukkahattutätien diskurssin eli puhetavan ja käsitteet.
 • "syrjäytynyt" on ruotsiksi "utslagen", siis "ulkopuolelle lyöty" Original comic strip 2012 © Tom Gauld Flickr:

http://www.flickr.com/photos/tomgauld/7628369518/lightbox/     Pitkästä aikaa myös Jukka Relander puhuu taas selkeää humanismin kieltä. Sinivihreidenkin ajatukset voivat kirkastua kun maailmankuvan ja filosofisen elämänmäärittelyn vastustaja nousee esille tarpeeksi selkeästi :


   
  • "Läpi vuoden 2009 Islannin talous
   näytti hyvin synkältä, mutta hallitus lupautui kuitenkin maksamaan apupaketin 3,5 miljardia euroa 15 vuoden aikana, mikä tarkoittaisi 5,5 % korkoa ja melkoisen suurta lisäsummaa jokaisen islantilaisen maksettavaksi. Tästä kansa jälleen suuttui ja vaati mielenosoituksin hallitusta pitämään kansanäänestyksen maksusitoumuksesta. Maaliskuussa 2010 saatiin jälleen pieni suuri voitto, kun kansanäänestyksessä 93 % vastusti lainan maksua, ainakin annetuilla ehdoilla. Velkojat joutuivat miettimään sopimuksen uusiksi ja päätyivät tarjoamaan 3 % korkoa ja 37 vuoden maksuaikaa.

   Tämäkään ei ollut tarpeeksi hyvä, sillä eduskunta hyväksyi sopimuksen vain pienellä enemmistöllä, joten viime kuussa presidentti kieltäytyi solmimasta sopimusta ja antoi asian jälleen kansan äänestettäväksi."

   http://www.magneettimedia.com/?p=9143
  Niinistön käsitys syrjäytymisestä on pelottavan naiivi.
  – Kun presidentillä ei mitä ilmeisimmin ole hajuakaan, mistä syrjäytyminen johtuu ja miten siihen voidaan puuttua, niin tässä joitain avainsanoja: Eriarvoistava politiikka. Tuloerojen kasvu. Hyvinvointivaltion alasajo. Kokoomuslainen politiikka, Kukkala kirjoittaa.
  Ei kommentteja: