lauantaina, syyskuuta 08, 2012

Sanat luovat poliittisen todellisuudenTämä on äärimmäistä arkipäivän politiikkaa: asennesotaa käsitteillä, asetelmilla ja todellisuuden määrittelyllä. Asennepolitiikkaa, arkipäivän politiikkaa.  
Sanoma-yhtiö ei katso tässäkään otsikossaan tuloerojen kasvua ja valtaenemmistön kurjistumista ja pahoinvointia taantumaksi.
Ihaillaan vain eliittiä ja se riittää taantuman mitätöimiseksi. Menestyviä. Luodaan kateuden politiikkaa elitismillä.
Toimittaja, jonka mukaan bemareiden myynti kertoo kansakunnan tilasta? Aivan mielipuolista. Aivan kuin eliittiä, veronkiertoa, resurssien varastajia ja nollasummapeliä ei olisi olemassakaan.
Asetelmat luovat poliittista todellisuutta.
Poliittisen tulkintahorisontin. Toimittajan mielestä eliitin hyvinvointi ei ole nollasummapeliä vaan merkki "taloudellisesta" hyvinvoinnista. Kerman kahmijat jakavat tässä oikeistolaisessa fantasiassa kansalle leivoksia. Niin vain ei ole.

Määritelläänkö todellisuus hyvinvoinnin vai kilpailun kautta?
Onko toisten pahoinvointi ja tuloerojen kasvu nyt "hyvinvoivien" todistus hyvinvoinnista?

Suomi on vertailuissa tällä hetkellä kilpailukykyisimpiä maita.
Miksi?
Koska suomalaiset ovat toimintakykyisiä yksilöitä. Tämän taustalla on ihmeellinen ja päämäärätietoinen tasa-arvon yhteiskunta, jonka kopioimme Ruotsista kansalaisten painostuksen ja lakkoilun ansiosta 1970-luvulla.
Vasta sitten hyvinvointi ja tehokkuus aloitti voittokulkunsa Suomessa kun veroprogressio astui voimaan.
Kilpailukyky tulee kansalaisen ihmisoikeuksien määrittelystä. Valtion on oltava yksilön hyvinvoinnin takuu jakamalla resursseja ja tarjoamalla peruspalveluja.
Vuosisadan alun Suomessa julma porvaripääoman mielivalta tuotti pahoinvointia, valtavasti väkivaltaa ja lamaannusta. Rikkaat rikastuivat vain hyväksikäyttämällä muita alipalkkauksella. Ruotsista alkoi kuulua kummia: siellä valtio alkoi nostaa päämäärätietoisesti yleistä palkkatasoa ja suurituloisten veroja.

Presidentti Niinistön uusi moralistinen neuvontasivusto "Tavallisia" on kuvottavaa luettavaa. 
Miten epätavallinen eliitin sisäpiirihahmo ja kabinetineuvottelija voi kuvitella puhuvansa tavallisista ihmisistä ja köyhien selviämiskeinoista?

Niinistön ja kokoomuksen puhetavan eli diskurssin taustatavoite eli hegemonia on käskeä köyhiä tyytymään tuloerojen kasvuun ja varakkaiden vrohelpotuksiin. Kansalaisia käsketään hylkäämään hyvinvointivaltio, perustuslain suoja ihmisarvolle ja valtion valvoma inhimillinen resurssien jako.
Rikas mies siis neuvoo köyhiä tyytymään vähään.
Vaikka Niinistön täysin hyödyttömän presidentinkanslian budjettia kasvatettiin muistaakseni 12 miljoonaa   (muistako joku tai löytyykö googlella mikä on kokonaisbudjetti Suomen aurinkokuninkaalle).
 • "Kaikki mitä näet ei ole totta." (Niinistön sivusto köyhille)
Ei, kaikki ei todellakaan ole totta, mitä oikeisto kertoo hyvinvointivaltion purkamisesta sillä sen mekanismit on jo pitkälle purettu ja perustuslain velvoitteita hallitus ei aijokaan toteuttaa. Vain jotta tuoloerot kasvaisivat ja hyvinvoiva kolmannes suomlaisista voisi siirtää varojaan Sveitsiin suomenruotsalaisten perinteiden mukaan. 

 Työnantajat ja yrittäjät hyötyvät hyvinvointivaltiosta.
Ihmisen aito motivaatio nousee hyvinvoinnista ja tasa-arvon tunteesta. Kun yhteiskunta ei ole pelon, kiristämisen ja hyväksikäytön kilpailuareena.
Firmojen ulkoistaminen ei ole globalisaatiota vaan tyhmyyttä.
Edes EU ei tule selviämään ilman rankaisutulleja - niitä tarvitaan torjumaan epäeettistä halpatyövoimateollisuutta  ja saastuttavaa teollisuutta.
EU ei ehkä olekaan lainkaan hyvinvoinnin ja sivistyksen varmistaja vaan rystöretki: Euroopan tuhoaminen kehitysmaaksi suurfirmojen ja pääoman saalistuskapitalismin ehdoilla.
Aito eurooppalainen yhteistyö tarkoittaa eettisten periaatteiden pakottamista veroprogressiolla ja suojatulleilla riistoa ja saastuttamsita vastaan. Aito kilpailu tarkoittaa samoja eettisiä asetelmia palkkauksesta ja ympäristöstä ympäri maapallon sekä paikallisen ruuantuotannon pakottamista ankarilla tulliveroilla.

Rahatalous ei ole yhteiskunta.
Pelkkä rahatalous on vain orjayhteisön kontrollointia ilman demokratiaa ja solidaarisuutta.
Eettisyys on hyvinvointia.
Hyvinvointi syntyy vain valtion kontrollilla.


    Entäs paikallisdemokratian tuhoaminen ja Suurkuntahanke? 
Tehostamista. Voitonteon ja kusettamisen tehostamista.


Suurkunta-runttaus ei ole palvelujen parantamista vaan ylikansallisten yhtiöiden voitonteon maksimointia ulkoistamalla viranomaisten vastuualeita perustuslain vastaisesti palveluja vähentämällä ylikansallisten monopolien kuppaustoiminnaksi ilman laaduntarkkailua:

 • Coca-Cola maksoi Latvian lääkärit hiljaiseksi

  Latvialainen sanomalehti Latvijas Avize on paljastanut, että virvoitusjuomavalmistajan lahjoitus maan lääkäriliitolle on muuttanut liiton tekemää terveysvalistusta.     fifi.voima.fi


 • Marx kannatti kapitalismia

  " Marx pyrki ymmärtämään kapitalistista järjestelmää, joka hänen aikanaan oli nousemassa. Mutta kannattiko hän sitä? Desain mukaan kyllä.

  On totta että Marxin mukaan kapitalismi oli edistystä feodalismin aikaan nähden. Hän myös sanoi, että sosialismi voi koittaa vasta kun kapitalismi on käyttänyt voimansa loppuun ja hajonnut sisäisiin ristiriitoihinsa. Tällöin myös kapitalististen yhteiskuntien asukkaat ovat tulleet tietoisemmiksi siitä, että tässä tuotantojärjestelmässä ihmiset ovat peruuttamattoman riippuvaisia toisistaan.      -  Voima Fifi
 • Elämme väärien vastakohtien maailmassa.

  Tarkemmin: näemme maailmassa väärät vastakohdat. Emme hahmota todellisia vastakohta-asetelmia, niitä jotka historia on rakentanut ajatteluumme, tai niitä, jotka itse syystä tai toisesta jätämme käsittelemättä tai hautaamme itsellemme mieluisempiin, näennäisiin vastakohta-asetelmiin.

  Voidaan sanoa että vielä äsken maailmassa olivat vastakkain kapitalismi ja kommunismi, nyt ovat vastakkain kapitalistinen rahatalous ja reaalityötä tekevä markkinatalous.

  Ajatushistoriallisten näennäisvastakohtien -- väärien vastakkainasettelujen -- lisäksi ajattelullamme on taipumus rakentaa psykologisesti vääriä vastakohta-asetelmia. Kun meille on ominaista torjua todellisia ja vaikeita asioita ja nähdä maailma enemmän sellaisena kuin sen haluaisimme olevan, myös opillisille totuuksillemme on tunnusomaista, että julistamme kannattavamme nimenomaan sellaisia arvoja joita tosiasiassa meiltä juuri puuttuu.

  http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55308-vaarat-vast...

 • George Soros sanoi Newsweekille:
En ole täällä ilahduttamassa teitä. Tilanne on koko urani vakavin ja vaikein. Edessä ovat erittäin vaikeat ajat, verrattavissa monin tavoin 1930-luvun Suureen Lamaan. Maailmaa kohtaa yleinen menojen leikkaaminen, joka uhkaa meitä vuosikymmenen kestävällä pysähtyneisyydellä, tai jopa pahemmalla. Paras ennuste on pelkkä kulutuksen lasku ja deflaatio, mutta huonoin ennuste on talousjärjestelmän romahdus.

Pohjoismainen mallimme on vaarassa: Suomen pitää erota veroliitosta

Jos rahaliitto laventuu veroliitoksi, Suomen on paras erota. Veroliitto tarkoittaa yksittäisten jäsenmaiden verotulojen siirtoa Brysselin jaettaviksi


Ei kommentteja: