Miksi "Mein kampf" kuuluu ehdottomasti yleiseen kirjastoon luettavaksi mutta "Tintti" sarjakuva-albumit ehdottomasti eivät kuulu kuulu kirjastoon lapsille.
Mein kampfissa ideologia on selkeästi ideologisena tekstinä esillä, Tintissä taas selkeän rasistinen ideologia on verhoiltu karamelliin kuin pedofiilin houkuttelumakeinen 50-luvun Helsingissä.
Minusta tämä on selkeä eettisen logiikan mukainen asettelu ja johtopäätös.
Valkoisen miehen taakka on keskusidea, jota Tintti-fantasissa ujutetaan huvittavalla tavalla lukijalle.
Varsinkin nuorelle lukijalle hänen tajuamatta fantasiakonsepi luo valtavaa ideologista painetta ja kehystä, jota Tintti samaistumisen kautta tehokkaasti runnoo. On ymmärrettävä, että Tintti on aidosti luotu poliittista maailmankuva- propagandaa varten.
Tintti on kierolla tavalla harhainen, lapset eivät ymmärrä eivätkä osaa analysoida Tintin rasistista mielikuvastoa ja imperialistista sankarikuvaa. Ei tintti eroa mein kampfista kolonisaatioasenteensa kanssa.
Tintti voi olla monen Afganistaniin sotilaaksi ja tappajaksi lähteneen tärkein aivopesun ja ylimielisyyden lähde rooliesikuvana.
II
Sananvapautta propaganda-aineiston poistaminen lapsilta kirjastossa ei sulje pois, sillä lapset ovat lain mukaan holhouksen alaisia myös viranomaisten toimesta. Selkeästi.
Raamattuja ja sen kehoituksia Mooseksen tekemiin joukkomurhiin saa kirjastoissa lukea mutta Mein kampf selkeästi tärkeänä todistuskappaleena aidosta fasismista ja aatehistoriasta ei useimmissa kirjastoissa ole luettavissa.
III
Kaikkia tietysti saa ostaa nyt kirjakaupoista mutta jos nyt sisu-perussuomalainen tai RKP:n perinteisen sisällissodan ajan suomenruotsalaisen rotuopin kannattaja piirtäisi Tintin, sitä ei otettaisi kirjastoihin.
Julkaisuvapautta on Suomessa nyt huomattavasti rajoitettu mutta Tintin poistaminen kirjastoista on selkeästi jopa lainmukaista harhauttavana ja rasistisena kirjallisuutena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti