lauantaina, syyskuuta 08, 2012

Nokian kova kohtalo - kaikki kiinni pehmeistä ohjelmista


Nokian kova kohtalo - Nokia ja pehmeät ohjelmat
Nokian kova kohtalo - Nokia ja pehmeät ohjelmat

Ennenkuin puhun Microsoftin ilakoinnista Nokian tuhon masinoinnissa niin ensin pohditaan tätä  ihmekännykkä-hypeä ja toistuvaa Nokian haaksirikkoa ontuvalla käyttöjärjestelmällä  koko Nokian olemassaolon ajan.


Nokia on hukassa onnettoman uuden alastoman ja ontuvan 8 Windowsin kanssa. Kuten oli  kalliisti ja vaikeasti ohjelmoitavan Symbianin kanssa. Asiakkaat eivät tätä tienneet ennen Elopin vihaa ja halveksuntaa Nokian imagoa kohtaan.  
  • Kysymys laitteissa käyttäjän kannalta ei ole kovasta laitteesta itsessään vaan niiden pehmeästä puolesta. Käyttäjän kokemuksesta ilman stressiä.

Applen edelläkäyviin eli huolellisesti suunniteltuihin iOS-laitemalleihin JATKUMONA on miljoona varmasti toimivaa ja jatkuvasti kehittyvää ohjelmaa tarjolla erilaisten mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Synergiaa. Varma ja vakaa käyttäjäympäristö vaikka rauta ei olisi uusinta uutta. (Vaikka nyt vuoden ajan iPhone ja iPad ovatkin olleet reippaasti edellä)

Uuteen ja  keskeneräiseen wintoosakyhäelmän taas vain mitätön murto-osa nopeasti opittavia eli intuitiivisia ohjelmia.

Nokia ei pysty luomaan laajaa ohjelmien ekosysteemiä edes Windowsin avulla ja varsinkaan nyt jo valmiiksi vanhanaikaiseen Windows 8-ympäristöön. Nokia oli kuuluisa aikaisemminkin siitä, kuinka tylysti ja pihisti se kohteli ennen romahdustaan ohjelmataloja.

  • Tämä oli ehkä viimeinen kerta, kun 18 vuotta ihmeellisiä kännyköitä Nokialta odottaneet analyytikot odottivat Nokialta enää jotakin aivan uutta ihmelaitetta ja ylistävät sen "mahdollisuuksia".

      II
  • Totuus ja vastaus Nokian tuhon estämisestä on hyvin yksinkertainen.
Nokian on viimeisillä voimillaan tehtävä yksi hyvä ja kestävä Android-puhelin sekä myös omia Android-ohejelmia profiilin kohottamiseksi.
Android-maailmassakin on jo satoja tuhansia ohjelmia ihmisten elämää helpottamaan, innostamaan ja keventämään.

     III
Nokian hallituksen on jo ymmärrettävä, että Microsoftin tärkein motiivi kuolemansyleilyyn ja tappotangoon Nokian kanssa on ollut neutralisoida ja tuhota yksi suuri kilpailijansa ja uhkaajansa.
Microsoftin tärkein motiivi oli käyttää Nokian hurja varallisuus Windows Phonen markkinointiin.
Troijan hevonen Elop on käyttänyt yli 8 miljardia euroa Windows Phonen markkinointiin Nokian markkinointibudejtilla.  Nokian mainoksissa on painotettu Microsoftin Windows Phone -grafiikkaa  ja värimaailmaa joten Microsoft on se hyötyjä Nokian valtavasta budjettituhlauksesta. Vaikka Nokia sattuisikin tekemään konkurssin.

Windows ei ole yhteistyötä vaan loinen.     IV
 Nokian huojuvalle imagolle paha huijausyritys paljastui ilkeästi. Voi Nokiaa. Vuodesta toiseen hypeä ihmepuhelimesta ilman todellisuuspohjaa.

         ja


   V 
 Neuvostoliittolaisten ihannekamerankin Nokia on lopulta toteuttanut. Eläköön Nokian urhoollinen kehitystyö. Varmaan Holkerin tilaus ollut päällä 20 vuotta: 
Onko tämäkin ohjelma imagoltaan todella sellainen, jota täytyy hehkuttaa julkaisujuhlissa? Nokian toiminta on jotenkin perverssiä myös omituisessa muiden menestyvempien kännyköiden haukkumisessa. Epätoivoista ja kipeää yrityskulttuuria. Ei kommentteja: