maanantaina, helmikuuta 28, 2011

Enbuske kärsii dementiasta





Enbuske kärsii dementiasta 

Enbuske unohtaa, missä maassa hän asuu.


Enbusken Suomikuvassa eivät ihan kaikki palikat ole kohdallaan. Hänellä on hyväntahtoista ymmärrystä kansalaisia kohtaan mutta hän ideologisesti näkee kokoomusnuorten tavoin valtion jotenkin erillisenä entiteettenä kansasta.


Tuomas Enbuske unohtaa, mikä hyvinvoinnin ihme Suomessa tapahtui -70-luvulla.

Se ei tapahtunut kivuttomasti - eikä ilman valtiota.
Vain valtio voi jakaa hyvinvointia.

Vain valtio voi varmistaa, etteivät hampaat mätäne lapsen suuhun (nyt mätänee kiitos Enbusken hengenheimolaisten ja hylkäämistalouden periaatteiden). Enbuske on kokoomusnuorten kanssa "Suomen" pahin vihollinen. Sillä voi olla, että kohta Suomea ei enää ole. On vain suuryhtiöiden temmellyskenttä ja köyhälistö palvelusväkenä. Kun näette mätää lasten suussa, katsokaa Enbuskea suoraan silmiin.

70-luvun ihme eli hyvinvointiyhteiskunta ei tapahtunut kivuttomasti.

Se ei tapahtunut vaan se luotiin lakkotaisteluiden avulla - yli 1000 lakkoa jakamisen puolesta.

Oikeistohenkiset poliitikot ja oppikirjat esittävät hyvinvoinnin johtajien lahjana kansalle. 
Ja se on valhe.

Vasemmistohenkisillä ammattiliitoilla oli tiukka humanistinen näkemys ihmisen perustarpeista.

Niin sitten seurattiin vähitellen yhteiskuntana Ruotsia ja Tanskaa.

Virkamiehet myöntyivät pitkin hampain, kun teollisuus menetti orjapalkalla raataneet ja alipalkkauksen mutta samalla myös kateus ja ihmettely Ruotsin työläisten hyvinvoinnista taivutti ja motivoi vahvasti Suomen porvarit Kekkosen johdolla palkkojen ja progressiiviseen verojen korotukseen.
Kekkonen pönkitti poliittisesti suurteollisuutta, mikä nosti elintasoa mutta jätti lainsäädäntöön ikäviä tahallisia ansoja ja esteitä pienyrittäjille. Kekkosen hovi sai lakeja läpi, joissa mm. betoniteollisuus sai läpi kivikerrostalojen ja puukerrostalojen rakennuskiellon!


Kun yleinen elintaso nousi, ihmisten kulutuskyky nousi.
Hämmästyttävää.
Voiko se olla niin yksinkertaista?

Tämä on hyvinvointiyhteiskunnan ihmeellinen salaisuus, tärkein ominaisuus.

Mitä laajemmin raha jaetaan progressiivisella verotuksella ja palveluilla, sitä enemmän ihmiset kuluttavat ja kauppa käy.

Tämähän on kapitalismin ideaalisin tilanne!

Harvojen varakkaiden onni on kapitalismin vihollisideologiana.
Kokoomusnuoret ovat siis yleisen kapitalismin vihollisia.

 Hyvä yhteiskunta luo turvallisuutta ja tasapainoa. Suomi on ehkä ainoa maa maailmassa, jossa presidentti voi liikkua ilman henkivartijaa.

Kun olen taas lukenut täällä kokoomus-miesten blogeja, niin he näkevät progressiivisen verotuksen kauheana taakkana ihmisille.

Heiltä puuttuu täysin sosiologinen ja yhteiskunnallinen hyvinvoinnin kokonaisnäkemys, kysymykset ja teoriat.

Ökymäinen rikkaus "voittona" on heille onnen vertauskuva, ei peloton ja taakkoja jakava Suomi, joka tuottaa turvallisista perheistä oppimiskykyisiä ja PISA-kyvykkäitä lapsia.

Nokia on romahtamisen tilassa nimenomaan Nokian sisäisen luokkakulttuurin takia: mielettömät optiot annettiin johtajile, jotka eivät olleet missään vastuussa toilailuistaan ja kehityksen pysähtymisestä.

Johtajat keskittyivät vanhojen innovaatioiden pönkittämiseen ja hierarkian lisäämiseen. Nokiassa ei palkittu lahjakkuudesta vaan suhdepelistä ja hierarkian lisäämisestä, johtajaportaan ottaessa toisten työn hyödyn itselleen.

Rahaa ei ohjattu innovatiivisten ihmisten ideoiden toteuttamiseen tai palkitsemiseen - ja se ei ole tervettä kapitalismia vaan itsetuhoa.

Suomen yhteiskunta ei tarvitse leikkauksia vaan ansiotta varallisuutta muiden kustannuksella ansaitsevien henkilöiden verottamista.

Älytön rikastuminen tapahtuu vain muiden alentamisella, muiden huonolla palkkauksella. Ei rikkaus perustu mihinkään muuhun kuin epätasa-arvoon.

Suomalaiset ovat tunnollista työvoimaa mutta vain 70-luvun varallisuuden - ja hyvinvoinnin jakamisen seurauksena.

Politiikka on todellakin palautettava jakamisen politiikkaan, hyvinvoinnin jakamisen solidaarisuuspolitiikkaan. Ihmiskeskeiseen politiikkaan - vaikka pakolla.

Se on älyllistä kapitalismia, systeemin, ihmisten kapasiteetin, optimismin ja kulutusvoiman laajentamista pois sokeasta "teho"-kilpailusta ja luokkayhteiskunnan äärilaitojen vaarallisesta kehityksestä.
Yksiöiden mahdollisuuksien vapauttamista.

Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on helposti tiivistettävissä periaatteisiin, joissa yksilön oikeudet, minimitoimeentulo ja tasa-arvon moraaliset velvollisuudet luetellaan. Valtio on ennenkaikkea yksilön oikeuksien valvontaa ja jakamista.
Kaupalliset Yhtiöt sopeutuvat mihin tahansa verotusympäristöön kunhan vain saavat tehdä bisnestä!

Ihanaa, kuinka joustavia yhtiöt voivatkaan olla.
Ihana kapitalismi onnellisten ihmisten tukena.
Kaupallinen toiminta on joustavaa - valtion täytyy määrätä humanististen näkemysten mukaan taloudellinen ekosysteemi, muuten syntyy julma ja epävakaa "syö tai tule syödyksi"-ekosysteemi.
Valtio on Ahon-Lipposen-Vanhasen linjan aikana kasvattanut ylikansallisten yhtiöiden tukia, siis ylikansallisten sioittajien räävittömiä voitto-osuuksia suoralla verorahalla  ja luonut pörssiyhtiöille tajunnan räjäyttäviä verohelpotuksia - tämä on totaalisen väärä ideologinen malli yhdistettynä sairaalloiseen EU:n "kilpailusäännösten" (eli laadun ja paikallisen työn ohittaminen) orjalliseen noudattamisen, mitä ei muissa maissa noudateta kuin vain Suomessa.
Siis Lipposen EU-fantasia nöyrästä Suomesta ylikansallisten yhtiöiden narttuna. Suomi onkin nyt suurin EU:n kulujen nettomaksaja! 

Valtio on kansalaisia varten, kansalainen ei ole valtiota ja suuryhtiöitä varten.

1989 veroprogressiot takaisin voimaan.
Ja mausteeksi pienfirmojen verojen yksinkertaistamista ja helpotuksia työllistämismäärän seurauksena. Pois kokoomuksen suuruudenhullu suuryhtiöiden tukipolitiikka.

Yksilöt, politiikka on taistelua vallan ja rahan lumoamia poliitikkoja vastaan.
Amen.

::

  •  Professori Matti Tuomala:
  1. Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
  2. vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy. 
  3. Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa ammottavaa aukkoa käytetään verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista.
  4. - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo. Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
  5.  Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan
    Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala.
  6. Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa
    "Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa"
     


Ei kommentteja: