lauantaina, helmikuuta 05, 2011

Kataista miestä ja sanasta ruoskaa

Totuuspuntari: Kokoomus ei ole saanut senttiäkään vaalirahoitusta Novalta tai KMS:ltä? – Suomenkuvalehti
"Kokoomus ei ole saanut senttiäkään vaalirahoitusta Novalta tai KMS:ltä (Kehittyvien maakuntien Suomelta). Väitteen esitti kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen 23.9.2009 MTV3:n aamulähetyksessä..." – Suomenkuvalehti
Meitä ei vaivaa niinkään lama vaan laumasuomalaiset, jotka uskovat vieläkin herrakansanosan koskemattomuuteen ja kansan nöyryyteen: poliitikkoja ei potkaista pellolle kun aihetta olisi eurooppalaisen valistuneeseen tapaan.

Valistuksen käsitys politiikasta on selkeä: se, joka ottaa vastuuta, joutuu kantamaan vastuun ja luottamuksenmenetyksen.

Suomalainen povaritšuhnan lojaalius on eliitin suojasana. Solidaarinen lojaalius ylöspäin, johtajia kohtaan.  Kohtalonomainen uskomus vedättäjiin, joilla ei ole omaatuntoa suurten sanojen takana. Ihailemme johtajan vahvaa tahtoa ja "päämäärätietoisen" kuuroja korvia ohi kaiken muun. Koemme alistumisen hyveeksi kuin suoraan virsikirjasta luettuna.

Kuin loitsu, maaginen uskomus: alistumme ja toivomme parasta, jotta ei tarvitse olla rehellinen ja rakenteita muuttava, uudelleenarvioiva. Suomalaisen kasvatuksen moraaliton perusta muuttumattomuuden hierarkialle: tottele ja vaikene niin saat kiitosta. Ja ruoskaa.

Pelkäämme isännän lyöntiä niin että kerjäämme isännän lyöntiä - jotta saamme edes kiitosta.

Kirkkokulttuuri on lyönyt kulttuuriimme ankaran hierarkiauskon. Kuningas saa vallan Jumalalta ja aateliset kuninkaalta. Eläköön kuningas, joka varmistaa Jumalan siunauksen. Eläköön nöyryys, joka varmistaa kiitoksen herroilta.

Jos joku sukupolvestamme uskoo, että suomettumisen aika on ohi niin ei hyvää päivää. Kunnioitamme varjoja, joita poliitikoiksi kutsutaan emmekä näe valtaklikkejä ankeuttajien takana.


 Toinen kuva - Johannes Heinonen kuvat kts Facebook


.


Ei kommentteja: