tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Sammakoita heittelevä alfauros - maan tapa ja reviiri

Kuvankäsittely Arhi KVanhan liiton miehet ovat tottuneet siihen että alfa-uros heittelee sammakoita pitkin seiniä ilman, että kukaan uskaltaa ihmetellä.

Mitä enemmän varaa viskoa sammakoita, sitä enemmän on reviiriä kuseskella toisten nilkoille. Arvovaltaa.
Management by perkele.


Kyllähän tuo naisen poliittisen roolin tahallinen seksualisoiminen on selvä ase mitätöimiseen.

Kokovartalohuomautus oli vähättely, ei mikään kunnianosoitus tai vallan ihailua. Siis vallasta riisumista esineeksi. Semanttisestihan kokovartalopoliitikko viittaa henkilöön, joka ostaa etuja ja valtaa ruumiillaan. Samanvertainen viittaus Kleoptaraan tuskin olisi herättänyt sivistymättömän kansan hoksottimia. Vittuilu anteeksipyydettäessä on myös maan tapa ja oman panssarin kiillottamista.


Miestä ei voi toinen alfaksi julistautuva mies enää samalla tavalla julkisesti ole voinut seksualisoimalla alentaa semanttisesti, kun ainoastaan homouteen viittaava seksualisoiminen on vahvasti "toimiva" miestä alentava seksualisointi - mutta naisen arviointikykyä voi helposti alentaa näennäisen ihannoivalla seksualisoinnilla ("Kelpaat vain miehisen mielihaluni kohteeksi") vaikka konteksti olisi poliittinen.

Toisen miehen homottaminen tai neiti-seksualisoiminen ei enää toimi, kun homokysymys on joutunut niin selkeästi eettismoraalisen huomion, tiedostamisen ja giljotiinin alle sekä herättää helposti nykyisin kommentoijan oman homotendenssin ja -intressin kyseenalaistavan prosessin.

Kekkosen ja Koiviston valtakeinoilla ja siihen aikaan se miesten neiti-homottamisen nöyryyttäminen toimi.

Sitä Kekkosen ja Koiviston kaltaiset sotajermut käyttivät kun oli korsussa yksin, kaksin tai ryhmässä päästelty paineita eri tavoin ja piti omaa heteromiehuuttaan julistaa varbaalisesti alentamalla muita "neitimäisempiä" miehiä kreikkalaisen miesrakkaushierarkian mukaisesti ja reagoida varsinkin kiellettyihin tunneilmaisuihin erittäin vahvasti.


Naispoliitikkoa katsottaisiin nyt todella halveksuvasti, jos hän huomauttaisi miehen pepun tai etumuksen jämäkkyydestä tms.

Nainen osoittaisi samoilla keinoilla olevansa halpa pubinainen, miesjohtaja taas voi tehdä ainakin pienen piirin läsnäollessa haaremijohtajan tapaisia laatuhuomioita naisen seksuaalisesta kelpaavuudesta vanhan liiton ihmiskuvassa.


*Halmesmäki kokovartaloministeri Kesko 

Ei kommentteja: