keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Suomalaista keskustelemattomuuskulttuuria ii


b)

Suomen Arkkitehtiliiton Safan puheenjohtaja Rainer Mahlamäki arvioi, että keskustelukulttuurin puute päätöksenteossa rakennetusta ympäristöstä on johtanut ja johtaa virheratkaisuihin Suomessa.

-Suomalaiselle tavalle toimia on ominaista, että asiat pyritään hoitamaan tehokkaasti, aikaa säästäen ja päämäärähakuisesti. Keskustelu koetaan asioiden pyörittelynä. Liike-elämässä ja politiikassa keskustelevuus on pikemminkin heikkouden merkki kuin normaali tapa toimia, arvioi Mahlamäki.

-Ero vieraan ja oman kulttuurin arkkitehtuurin lähestysmistavoissa on selvä: toisessa puhutaan ja tehdään ja toisessa vain tehdään...

- uusisuomi.fi

c)

Lastenlinnan koulun opettajilla ja Helsingin opetusvirastolla oli maanantaina hyvin eri käsitys siitä, saavatko Lastenlinnan koulun opettajat kommentoida työhönsä kaavailtuja muutoksia medialle. Opettajien mukaan heitä oli kielletty antamasta haastatteluja. Heidän mukaansa kielto oli tullut varhain maanantaiaamuna suoraan opetusvirastosta.

"Lastenlinnan koulussa vain ei ole nyt mitään kommentoitavaa", puolustautui opetusviraston perusopetuslinjan vs. linjanjohtaja Marjo Kyllönen.

Kysyttäessä oliko Kyllönen kieltänyt haastattelujen antamisen, hän tyytyi hokemaan, "ettei kommentoitavaa ole, eikä mitään pitäisi nyt kommentoida".- HS


Eihän Suomessa kukaan kiellä puhumasta?
Eihän.

a)

Brittiläinen psykologi haastatteli näyttelijä Robin Williamsia. 57-vuotias Williams on hieno taiteilija ja myös loistava koomikko. Syntyi huima ohjelma! Jos suomalaiset tekisivät tällaista, ip-lehdet repisivät sikailu-lööpit ja kansanedustajat vastaisivat ohjelmaa näkemättä kiertohaastatteluun, jossa vaadittaisiin tv-pomoja tuomiolle.

Ei kai meillä moista vaaraa ole, kun kukaan ei tohdi tunnustaa eikä kukaan uskalla kysyä. Emme me taida mitään tunnustuksia edes haluta, koska me haluamme sen suodatetun todellisuuden.

Kari Pyrhönen MTV3

Ei kommentteja: