keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Suomalaista keskustelemattomuuskulttuuriaPresidentti Tarja Halonen on haluton kommentoimaan puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) eilistä Nato-puhetta.

Halonen löi asian lähinnä leikiksi puhuessaan toimittajien kanssa. Hän sanoi, että annetaan asian olla, eivätköhän ruotsalaiset osaa vastata.


Ainoa selitys näin kepeän ylimieliselle kantaaottamattomus-lausunnolle on se, että NATO-jäsenyys on itsestään selvää EU:n "turvallisuuspolitiikkaa" junttaaville poliitikoille. On lähes selviö, että NATO muuttuu/liu'utetaan EU:n omaksi täsmäarmeijaksi seuraavan 12 vuoden kuluessa. Suomen YYA-asenne-itsestäänselvyydet ovat muuttuneet EU-itsestäänselvyyksiksi - ja sama keskustelemattomuuskulttuuri on yhä poliittisesti korrektia, samalla kulissilogiikalla.

Ministerien suhtautuminen NATO:on on hyvin aktiivista: koko ajan toimitaan tarkkaan NATO:n edellytyksien mukaisesti mutta kauhistutaan NATOa avoimesti kosiskelevia henkilöitä.

Älkää häiritkö virkamiehiä - antakaa heille mielenrauha ja valta ilman ristiriitoja ja selityksiä.

Mihin olemme menossa?
Hiljaisesti?

EU:lle juntattava perustuslaki tulisi/tulee määräämään että EU:n jäsenmailla täytyy olla yhteinen "turvallisuuspolitiikka" - eli armeija - ja samat sopivuusstandardit armeijan vempeleissä, jota Suomen armeija on harrastanut jo 20 vuotta. Virkamiesvallan taloudellinen valta muuttuu militaristiseksi vallaksi saman tein.

Vanhasen junttaama tuki EU:n perustuslakiluonnokselle on vääjäämätön uuden EU-armeijan perustamisluonnos. Ilman väärinkäsityksiä, ilman peruutusmahdollisuuksia.

Supo: Suomi on yhä turvallinen

Supon mukaan yleistä uhkaa ääri-islamilaisen terrorismin osalta saattaa nostaa tulevaisuudessa maamme osallistuminen kansainvälisiin rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin.


Harva meistä ymmärtää että Suomen perustuslaki ja armeijamuoto lakkaa olemasta sillä hetkellä, kun EU:n perustuslaki saatetaan virkamiesten vallan takeeksi voimaan. Ahvenanmaa ja Irlanti taitavat vielä olla onneksi pahimmat kivet kengässä tässä Napoleonin keksimässä haaveessa, josta Kafka näki säännöllisesti painajaisia.

Koko Euroopan halvaannuttava Virasto.
Mielentila virkamiesten rauhasta ilman turhaa demokratiaa.

Konventin puhemiehistön diktatuuri

EU:n huippukokous nimesi perustuslakia valmistelevaan konventtiin 3 puheenjohtajaa: Valery Giscard d´Estaingin, Giulio Amaton ja Jean-Luc Dehaenen, kaikki julkifederalisteja.

Kaiken kaikkiaan konventtilaisia oli 207. Konventin kokoonpano ei ollut edustava. Se ei kuvannut eurooppalaisten mielipiteiden koko kirjoa. Jäsenmaiden edustajat oli valittu yleensä kahdesta suurimmasta puolueesta, joiden europuolueet ovat kallellaan federalismiin päin. Samoin europarlamentin edustajat oli valittu niin, että kahdesta suuresta - federalistisesta - ryhmästä oli yliedustus.

Konventissa kummitteli liittovaltioaave.

EU-valta on demokratian sijasta eurokratiaa, mikä on eurokraattien valtaa jäsenmaiden kansalaisiin. Sen panevat jäsenmaissa täytäntöön kansallisvaltioiden omat poliitikot ja varsinkin virkamiehet. Jos on ristiriidassa EU:n laki ja jäsenvaltion laki, jäsenmaan virkamiesten on pantava täytäntöön EU:n laki.


Lakiasioista jotakin tietävänä ja ymmärtävänä en ole kertaakaan törmännyt ainakaan omassa perustuslaissamme käsitteeseen EU-kansalainen enkä itse asiassa koko unioniin.


1 kommentti:

KirsiM kirjoitti...

Häkämies on aika mielenkiintoinen ministeri, kun hänellä on oman näkemyksensä mukaan kanttia puhua myös siitä, mitä Ruotsin tulee tehdä.
Ja asiasta: Itse en tahdo lähettää omia lapsiani Naton sotiin.