vaan aikuisten salaisuuksia paljastettiin vanhan shamanistisen rituaalin mukaisesti, vanha vuosi piti siivota ja selvittää. Esi-isien selvityskomissio saapui Kekrinä ja vuosi loppui.
II
Kekriin liittyviä uskomuksia
- muinaisuukonnon kaikuja tavoissa, symboleissa ja uskomuksissa
" Seuraavan vuoden hedelmällisyys – niin peltojen, eläinten kuin ihmistenkin -turvattiin myös Kekrinvietossa, suorittamalla ns. hedelmällisyysmagiaa – toisin sanoen kyseessä olivat varsin pidäkkeettömät orgiat. Mikäpä oli pelmutessa puhtailla kekrioljilla! Kansatieteellisessä aineistossa eri puolilta Pohjois-Eurooppaa, suomalais-ugrilaisten, balttien ja skandinaavien parista on viitteitä tavasta, jonka mukaan vuoden neljän tärkeimmän juhlan aikana ”kaikki naiset olivat neitoja ja miehet poikia” – mikä tarkoittaa sitä, että niin halutessaan kaikki olivat vapaita avioliitosta ja saattoivat ”suorittaa hedelmällisyysmagiaa” kenen kanssa mielivät. Tämän tavan takana saattaa alunperin olla pyrkimys antaa mahdollisuus tulla raskaaksi niillekin naisille, jotka olivat aviossa hedelmättömän miehen kanssa.
Henget liikkeelläKuolleiden henget palasivat maan päälle jakoaikana. Se, kuinka kauan he viipyivät ihmisten keskuudessa ja miten heidän kanssaan toimittiin vaihteli alueittain ja ajallisesti. Joidenkin traditioiden mukaan he osallistuivat jo Kekrin viettoon, jolloin heille usein katettiin juhlapöytään omat astiat, ja saateltiin kunnioittavin elein pöytään ja saunaan. "
Ruotsinsuomalaisten vapaamuurareiden luomasta "Kalevalasta" leikattiin kaikki suomalainen seksuaalimagia pois, tarkoituksella paljon muutakin, K on irvikuva suomalaisesta eli alkueuorooppalaisesta kaikkien uskontojen holistisesta luonnonyhteyden alku-kulttuurista ja rituaaleista, seksuaalimagia on uskontotieteen laitoksellakin koetettu vähätellä ja valehdella pois.
- Kirkkojärjestys ja porvarien statusjärjestelmää korostava pseudouskomusjärjestelmä edustaa vastakohtaa ja liittää seksuaalisuuden vain statusjärjestelmään alistettuna neuroosina.
Pseudokristillinen neuroosikulttuuri massamedian ja mainonnan häpeäpommituksessa
IV
Kekri, Hall'ow'een ja elämän kehä
Menneisyys ja voima - yhteys
Sana, maailmankuva ja kulttuuri
Kesän loppua symboloi kekri-kehä, jonka keskipisteenä on kesä - talvi on rituaalisesti kehän ulkopuolella.
Kesä on pyhä mahdollisuus, talvi paljastava koetus.
Kekri-Rituaalissa astutaan kehän ulkopuolelle - pois kesän siunauksesta - ja eläimiä teurastetaan kylmäsäilöön. Talvi ja shamanistinen maailmankuva on kehää, kiertokulkua mutta talvi on symbolisesti luonnon elämän ulkopuolella.
Kehä poltetaan, henget (arvioivat esi-isät) liikkuvat kylällä, naamioituneet kekriolennot kerjäävät rahaa, uhkailevat, houkuttelevat ja juoruilevat ihmisten pahoja tekoja julkisesti.
Tietynlainen tilinteonhetki,
kesä ja mahdollisuudet ovat ohi, odotus ja depressiivisen hämärän itsearviointi alkaa.
Keväällä palataan kehään, luodaan kehä tai spiraali nuorten naisten ympärille. Elämän kehään.
Talvi on staasis, odottelua, selviämistä, menneisyyden kuuntelua, kontemplaatiota liinan eli marihuanan ja oluen avustuksella.
Esi-isämme keräsivät kunnon ruokavarastot, olutvarstot ja kuivalihat talveksi joten talvi oli juhlaa - ennen ruotsalaisten rankkaa verotusta ja metsästyskieltoja.
Ihmisen kehokin on kirjaimellisesti pohjoisessa staasiksessa:
suomalaisten hormonitason laskussa talvella on maailman suurin vaihtelu eri rotujen välilä.
- "Juhannus" eli keskikesänjuhlassa vainajia jopa kutsuttiin ja houkuteltiin eri mielellä juhliin mukaan metsäniityillä metsänrajassa polttamalla hamppu-, koivu- ja yrttinuotioita savuavan puolikosteina, joka tietysti antoi pienen blossiksen kaikille osanottajille.
Kekrinä henget tulivat ilman pyyntöä ja uhkaavammin.
Suomalainen hamppu oli maailman sitkeintä kuituhamppua (purjeita tehtiin jopa Rooman tilauksesta) ja myös lievästi päihdyttävä pyhä kukinto mutta kirkonmiehet ja nimismiehet tuhosivat suomalaisen hampun sukupuuttoon 1978
- Löytyisikö jostakin kuivina vanhan Raamatun välistä suomalaisia hampunsiemeniä - ilmoittakaa löydöistä yliopiston kasvitieteelliseen!!
Hamppu on huikea hyötykasvi ja esi-isiemme vaurauden pohja, joka tullaan vapauttamaan kirkon kirouksesta.
Kirkko pakotti ihmiset siirtämään kekrin rituaalit Vatikaanin roomalaisen kristillistetyn "joulujuhlan" tienoille.
Joulupukki on oikeastaan vain kekrin esi-isien tarkasteleva henkiolento "onkos täällä kilttejä lapsia".
- Kekri night.
The animals were given the very best food and the master of house personally fed his horses. People woke up early on kekri morning to heat the houses. Being awake early predicted vibrant spirits for the coming year. The unfortunate who woke up last was mocked and called 'köyri’.
Shamanismi näkyy suomalaisissa nyt yhä kun uskontotieteellisesti katsoo
- Eurooppalaisista suomalaiset käyvät eniten haudoilla ja juttelevat esi-isille eikä kukaan ohikulkija ihmettele.
- Eurooppalaisista suomalaiset uskovat eniten että on olemassa henkilöitä (shamaaneja), jotka näkevät tulevaisuuteen ;
Prosenttiluku on tuoreessa gallupissa muistaakseni jopa 60% - mikä on huikea ja rikkoo kaikki Euroopan yleiset uskontotieteelliset profiloinnit suomalaisten eurooppalaisesta "kristillisyydestä".
-- kts: --
Spekulaatioita
"Kekrin nimi (myös muodossa köyri, köyry, keyri ja keuri) juontaa pyörää ja kiertoa tarkoittavasta kantasuomalaisugrilaisesta sanasta *kekraj."
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=663937180306185&set=a.3794037120...
ja
" *kek- "
on varsin mahdollisesti samaa kantaa kuin suomen "kesä",
ja se on tarkoittanut syksyä, loppukesää, sadonkorjuuaikaa".
Alkuperäinen suomalaisugrilainen kesä-sana on "suvi".
Siis jopa vasarakirveskansan "syysjuhla, sadonkorjuujuhla".
sana "kehä", jota "chakra" myös joissakin kielissä merkitsee, voi hyvin olla samaa perua. Yhteinen muoto olisi ollut "*keša".) -- R Koivula
b
- ” The cultural convergence of these various Āryan, Baltic and Uralic peoples by the Urals in the second millennium BCE is reflected in name of the annual Finnish "Kekri" celebration, which exemplfies the state of developement of the Indo-Iranian at that time - as compared with later Rig Vedic Sanskrit sg./pl.
"čakras/čakrā-",
PIE *kʷekʷlos. (Finnish "yhdeksän" 9, "or 1 from 10" <
IIr - vs. Finnish "tuhante" 1,000 < E. Baltic Fatyanovo ).
It is apparent from above that at mid-second millennium B.C.E., the Fatyanovo East Baltic Satem [š] preceded a slower developing Indo-Āryan [ś]. Did one perhaps influence the other? ( Mari "indeś" 9, Ossetic "dæs" 10). East Baltic Fatyanovo "žemė" lowland, was adopted as a toponym "šäme", and is now known as the "häme" region of Finland. Before the Finnic change of "š" to "h", the toponym provided an ethnonym - "Saami " aka, the Lapplanders. ” (Tuo sana on kyllä ollut "*kʷekʷRos" eikä *kʷekʷlos, joka olisi muinaisliettuaa tai -kelttiä, sillä adjetiivin johdin -r- = "-lainen, -mainen, kaltainen" esiintyy sekä sanskriitissa että seelin ja kuurin balttikielissä, jotka ovat tuossa suhteessa arkaaisimpia niistä, ja noin ollen epäilemättä myös Suomen ja Ruotsin muinaisen idästä tuleen vasarakirvaeskansan kielessä.
http://www.suduva.com/virdainas/proto.htm
BALTIC LANGUAGES & PROTO-BALTIC | The Baltic & Uralic in Vedic | Balto-Slavic
| Uralic Soma | www.suduva.com
PS kellon talviajan säätö pakolla tekee hirveää väkivaltaa suomalaisten hormonien alasajamille ruumiille ja hermoille varsinkin keväällä. Aamuvirkkuus on myös vain geneettinen ominaisuus, ei asenne.
Kun Ruotsissa palvottiin Ranskasta tuotua sikaa (nyt joulusika),
Suomessa palvottiin karhua
Asennetta: Kesälahden Hummovaaran Kekrikekkerit 2013
– Kekriä täytyy viettää edelleen, ettei kaikki juhlinta mene amerikkalaiseksi halloween-touhuksi. Meillä on hyviä, omia suomalaisiakin perinteitä vaalittavaksi, sanaili Keski-Karjalan Kalevalaisiin naisiin kuuluva kesälahtelainen Helena Ritvanen-Nousiainen ruokajonossa Juhanantuvalla.
http://www.puruvesi.net/Ajassa/13813686.html
-- Olisi mukava, jos joku blogaisi mitä tuolla on opetettu.
- Celtic festival of Samhain", which comes from the Old Irish for "summer's end".[19] Samhain (pronounced SAH-win or SOW-in) was the first and most important of the four quarter days in the medieval Gaelic calendar and was celebrated in Ireland, Scotland and the Isle of Man
Hail sow evening. Hall ow een.
http://www.aamulehti.fi/ihmiset/katso-uskomattomat-kuvat-kun-metsa-heraa-tallaisia-kuvia-suomalaisesta-metsasta-et-ole-nahnyt/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti