torstaina, lokakuuta 06, 2011

Why Steve Jobs got frustrated


First a tip.
Steve Jobs used Finnish audio speakers for his Mac-audio (Genelec 1029's).
Now you know, what you should do.

http://www.genelectube.com/6000A_about.html
http://www.genelec.com/?r=1

So.
Reason for success for PC's in business culture in 80-90's was professional computer assistance crew who feared that easy and stable Mac would make them jobless. They had sadly realistic fear for their narrow career to reject workers to obtain easier computer experience. I'm quite serious about this simple reason why Steve Jobs and brilliant people in Apple finally got so frustrated and conflicted in mid 90's.
Steve Jobs Stanford Commencement Speech 2005

"He was this real scuzzy kid," Alcorn once told video game historian Steven Kent. "I think I said, 'We should either call the cops or we should talk to him.' So I talked to him."
Applen tuotteiden kontrollointi (kiinteät akut rahan lypsämiseksi) on sivuseikka tärkeimmän ohella.

Varmuus.
Helppous.
Visuaalisuus.
Käytettävyys.

Nämä ovat neljä pyhää skeemaa Applen tuotteelle. Lähes kaikille tuotteille. Ainakin verrattuna muihin.

Tietysti menestys nousi Jobsin päähän ja psykoopaattina hän halusi nähdä suoraan rahassa ihmisten rakkauden tuotteisiin.

iTunes on selkein esimerkki tuote asiakkaan ehdoilla toimimisesta.
Se oli ainoa palvelu, joka todella toimi ja nopeasti toimikin biisien ostamistapahtumana. Muut eivät toimineet. Muut olivat vain kokeiluja.

Final Cut editointiohjelmana aloitti uuden aikakauden, jossa ammattituotteet tuotiin siviileille. Se oli hyvin visionääristä, mikä aiheutti muissa hyvin kalliiden ammattituotteiden tuottajissa pyhää vihaa Jobsia kohtaan.

Kaupallinen taktikointi oli vain oheisilmiö kun tärkein oli kunnossa. Käyttäjän ei tarvinnut stressata interaktiivisen elämän osan kanssa.

Macit ovat olleet todella halpoja, kun ajatellaan niiden stressinvähentämisominaisuuksia käyttäjälle.


Kokemukseni 1990-luvulla PC-koneiden menestymisestä helppojen ja varmojen Maccien sijaan yrityksissä johtui ATK-ammattilaisten (aiheellisesta) pelosta, että selkeä Mac tekisi heidät työttömiksi, joten he suosittelivat ehdottomasti PC-koneita yrityskoneiksi, joita täytyi jatkuvasti rukata.

Muistan hyvin, kun 1997 mainostin ihmisille että Apple jyrää vielä windowsinkin ja minua pidettiin varsinaisena idioottina ammattipiireissä Applen myynnin laskiessa. Nyt samat naurajat hipelöivät iPhonea unissaankin. Minulle oli selvää, että uusi Newton-pad olisi tulossa.
Steve Jobs is dead 2011.

Ei kommentteja: