sunnuntaina, lokakuuta 09, 2011

Unelmien Suomi, Aleksis Kivi ja huumehöyryinen Reindeerspotting
Tämä suomalaisten yhteiskuntaluokkien ero ja pohjalla konttaavien ahdistus on koetettu jo Aleksis Kiven ajalta saakka pitää virkamiesten toimesta osa kulttuuria virallisesti epätotena, ei-toivottuna ja sensuroituna. Kulttuurin epäosana, epäkulttuurina, varsinkin itsemurhakulttuurimme.

STAKES keskittyi todellisuuden stilisoimiseen ja siistimiseen monella tapaa rajoittamalla jopa tutkijoiden tomintaa, mm. naisten väkivaltaisuuden tutkiminen oli kiellettyä. Monet konventiot ja sivistyksen yliviritetyt velvoite-fantasiat suomalaisuudesta ja "hyvästä kansalaisesta" ovat olleet vallankäyttäjille hyödyllisiä aseita velvoitemotivaattoreina, kristillisenä moralismina ja varsinkin 1989 laman jälkeen huolehtivan hyvinvointivaltion purkamisen perusteina.

Aleksis Kiveä syytettiin suomenruotsalaisten ihanne-Suomen sabotoinnista ja sivistyksen halveksimisesta. Hän poltti kaksi kertaa laajemman version Seitsemästä Veljeksestä epätoivoissaan.
Ties mitä menetimme eliitin turhamaisen vihan takia.

Nyt on hieman uusia tuulia ja rohkeutta asantuntijarintamalla:

  • - Lukuisat opettajat ovat ilmaisseet meille halunsa käyttää elokuvaa myös alaikäisten opetuksessa, mikä ei tällä hetkellä korkean ikärajan takia ole mahdollista, elokuvan tuottaja Oskari Huttu sanoo tiedotteessaan. Hutun mukaan myös asiantuntijat Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, nuorisotutkimusverkostosta ja useista sosiaalialan laitoksista ovat ottaneet kantaa Reindeerspottingin ikärajan laskemisen puolesta.

http://www.iltalehti.fi/leffat/2011100714532245_le.shtml


II

Huumeista.

Huumausainelaki pakottaa ihmiset huoraamaan ja varastamaan, eivät huumeet. 

Alkoholi on liuottimena lääketieteellisesti monta kertaa ruumista tuhoavampaa kuin heroiini tai marihuanakukka.

Huumeisiin pätee vain kysynnän laki. Ihmiset suostuvat itsetuhoaviin kohtuuttomuuksiin, jos huumeita ei ole tarjolla valvotusti ja hinnaltaan massatuotteena. 

Kieltolaki on kumottava huumeiden suhteen, koska se ei toimi, kuten se ei toiminut alkoholin suhteen.

Miksi alkoholi sallittiin? Lääketieteellisistä syistä?

Ei, vaan koska kaikki halusivat sitä.

Analogisesti huumeidenkäyttäjiä ei estä mikään, kuten ei alkoholin kieltlakikaan estänyt. Täällä Kalliossakin ihmiset rupeavat huoraamaan, jotta saisivat turkkilaisen mafian kalliita ja epäpuhtaita huumeita.

Joka vuosi Suomessa kuolee n. 100 nuorta epäpuhtaisiin huumeisiin. Huumeet eivät tapa heitä pääasiassa vaan kieltolain takia pimeiden markkinoiden epäpuhtaat ja myrkylliset huumeet.  Sekä terapian puute, jota valtio ei järjestä addiktismiin sairastuneille. Huumeaddiktio johtuu paskasta lapsuudesta, ei tyhmästä himosta ja ylpeydestä.

Kirkko on ollut ensimmäinen huumausainesäädöksien kiihkeä ajaja uskonnollisista ja taikauskoisista syistä.

Ja kaikki nykyinen vääristelty huumausainepropaganda nousee ainoastaan kirkon originaalista propagandasta.

Papit halusivat kieltää pakanakulttuurien uskonnolliset huumeet, joten tämä nykyinen kieltolaki, joka sallii aivoja ja immuunijärjestelmää tuhoavan liuotteen myymisen viihdejuomana, on pohjimmiltaan vain uskonnollista kulttuuri-invaasiota, ehtoollisalkoholin pyhittämistä ainoaksi "sivistyneeksi" huumeeksi.


IIIKokoomusjugend osoittaa taas katujen siistimishalua.

http://jmpelkon.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85195-piikityshuoneista-apua-hu...

Ajatus jää taas kuitenkin pahasti kesken oikeistohygienisteiltä ihmisten valvomisessa ja auttamisessa.

Miksi siistiä vain kadut kun voitaisiin turvata huumeidenkäyttäjien terveys puhtailla huumeilla ja osoittaa huolenpidolla terapiaan rohkaisevaa empatiaa ja yhteyttä normaaliin elämään?

Ensin huumeet laillisiksi, jotta ihmiset eivät kärsisi myrkyllisistä aineista ruumiissaan huumekauppiaiden takia.

Kun luonnolliset huumeet olisivat laillisia (mm. marihuana, morfiini, heroiini) ja turvallisia tarkkoina annoksina niin addiktit tulisivat luontevasti piikityshuoneisiin ja kuuntelisivat myös ehdotuksia toisenlaisesta elmänhallinnasta.

Ja terapiaa, tarvitsisimme Suomeen ison terapiaprojektin kaikille tarvitseville. Lopetetaan varakkaiden verohysääminen sekä isojen firmojen verohelpotukset ja laitetaan rahat traumatisoituneiden suomalaisten terapiaprojektiin. Kaipaamme apua. Miettikää omaa sukuanne ja suomalaisten kyvyttömyyttä käsitellä ongelmia.

Tämä ahdistunut kansa kaipaa valoa, toivoa ja valtion kustantamaa keskusteluterapiaa kaiken vihan ja eristämisen sijaan.

Huumeet eivät ole ongelma
- vaan ihmisten ongelmat ja lapsuudentraumat ajavat huumeisiin.

Helsinki on vähentänyt terapeuttista ja elämänhallinan tukea monta vuotta peräkkäin onnettomilta ja tukea tarvitsevilta helsinkiläisiltä.

Kun huumeiden käyttäjä eli ihminen hakee apua, hän keskustelee ihmisen kanssa. Ihminen eli auttaja kuulee Helsingissäkin aina saman toiveen ihmiseltä, joka on uponnut addiktioon: haluan kokea mielekkyyttä, haluan kokea elämän tarkoitusta. Apua, tukea ja ohjausta.
Sitä ei ole.

Kemialla elämäntarkoitusta etsivä menettää yhteyden muihin ihmisiin ja usein ahdistavan ja emotionaalisesti ristiriitaisen lapsuuden takia.

Jos puhutaan terapiasta ja koulutuksesta,
niin terapeuttien koulutus on tällä hetkellä kieroutunutta: koulutuksesta ei karsita psykopaatteja pois, vaikka tarpeelliset testimenetelmät olisivat olemassa. Koulutusjärjestelmä on kaiken lisäksi turhan teoreettinen, tärkeintä on selväjärinen ja empatiaan kykenevä ihminen, joka ei säikähdä ja vähättele toisen ahdistusta ja tunnemyrskyä.

Alkoholi on pahempi huume kuin marihuanakukka monen lääketieteellisen vertailun mukaan.

Aloitetaan huumepolitiikka vihdoinkin järkevästi, kun kerran alkoholikin on vapautettu täysin hyödyttömästä ja vahingollisesta kieltolaista.

Turha olla ylimielinen alkoholiperinteen puolustaja ja demonisoida muita luonnollisempia huumeita.

Huumeiden kieltolaki vain rikastuttaa rikollisia järjestöjä myrkytetyillä ja vaarallisilla huumeilla sekä ajaa addikteja prostituutioon ja varkauksiin.

Huumeiden vapauttaminen laskisi huomattavasti rikostilastoja ja vahvojen huumeiden käyttämistä. Huomattavasti. Onnettomat eiävt käytä huvikseen huumeita.

Verotulot. Taikasana laman lamaannuttamille poliitikoille. Verotulot.

IV

Kieltolaki ei estänyt alkoholin hankkimista.
Kieltolaki lisäsi alkoholin kuluttamista.

Tämän tulisi olla perustietoutta ja faktapohjainen lähtökohta keskustelulle.

Tosiasia on se, kuinka kaikkea järkeä, kuluja, terveyden tuhoamista ja vaaroja vastaan ihmiset ostavat huumeita? Huoraamalla, varastamalla, elämäänsä tuhoten.

Eli mikään ei estä ihmistä ostamasta huumetta, jos ihminen haluaa sitä "helpotukseksi", turrutukseksi, ensiavuksi.

Miksi valtio pakottaa ihmiset huoraamaan? Alkoholi on vapautettu, miksi muut aineet demonisoidaan ja annetaan rikollisjärjestöille järjettömät vaurastumisen avaimet epäuhtailla aineilla?


Ei valtion tarvitsisi pakottaa ihmisiä huoramaan keinotekoisesti hinnakkaiden huumeiden takia. Eihän alkoholin takiakaan pakoteta. Alkoholin kieltolaki todisti että kieltolaki ei toimi huumeiden kohdalla.

Se on pelkästään poliittis-uskonnollista moralismia tuomita ei-alkoholia käyttävät rikollisiksi. Jeesuskin käytti muita huumeita evankeliumien mukaan, "pyhää leipää" sekä kannabisvoitetia parannettaviinsa. Tiesitkö sitä?

Kaikki alkoholin ja tupakan (samat vaikutukset kuin heroiinilla) käyttäminen illanvietoissa on huumeiden käyttämistä siinä missä marihuanakukka ja heroiinikin.

Uskomatonta tekopyhyyttä korottaa alkoholi sivistyneeksi huumeeksi.

Liuotteen sekavoittava juominen sivistynyttä, muu rikollista ja tuomittavaa? Todella epä-älyllistä demonisoimista.

Ei kukaan pakota puhdasuskoist oikeistolaista käyttämään huumeita, jos ne vapautetaan mutta humeidenkäyttäjien ei tarvitsisi enää tuhota terveyttään myrkyllisiin rikollisten tuottamiin annoksiin.

Jos tarjolla olisi laadukkaita mietoja huumeita ja varsinkin luonnonmukaista, ei-vahvaa ja ei-aggressiivisesti vaikuttavaa marihuanakukkaa, niin monella ei olisi tarvetta lainkaan koville huumeille. Huumeidenkäyttäjät eivät edes tiedä, mitä laadukas marihuana vaikuttaa.  Marihuanaa ei ole tällä hetkellä paljoa tarjolla laadukkaana vaan kannabista myydään kasvin rungosta keitetystä öljystä, joka aiheuttaa psykooseja ja aggressioita.
  Naurettava ajatus, että huumehalu syntyisi tarjonnasta. Nyt ihmiset ovat valmis tuhoamaan ruumistaan myrkyllisillä huumeilla, koska puhtaita huumeita ei ole helposti saatavilla.

Halu huumeisiin nousee ahdistuksesta tai psyykisistä ongelmista.

Alkoholi on huume ja liuote ja sitä on tarjolla runsaasti. Siksi tämäkin kieltolaki on tuhoava.

Kannabisannoksiin sekoitetaan rikollisten toimesta nykyään joskus lakkaa, joka tuhoaa vakavasti aivoja ja keuhkoja. Tämä tapahtuu lainsäädännön takia.

Mitä olen jutellut huumehoitotyössä toimivien asiantuntijoiden kanssa niin ne, jotka käyttävät huumeita, käyttävät jo.
Halu huumeisiin ei nouse huumeista itsestään vaan itseinhosta, itsensä tuntemattomuudesta, menneisyyden käsittelemättömyydestä, koetusta väkivallasta, terapian puutteesta, siihen liittyvästä torjunnasta ja hahmottomasta aggressiosta, elämän valheista, riittämättömyyden tunteista, omakuvan väristymisestä, rakkaudettomuudesta.

Kirkko on ollut ensimmäinen huumausainesäädöksien ajaja uskonnollisista syistä. Ja kaikki vääristelty huumausainepropaganda nousee ainoastaan kirkon originaalista propagandasta.

Papit halusivat kieltää pakanakulttuurien huumeet kahdesta syystä: pakanauskonon aineiden häpäisemiseksi ja oman alkoholibisneksen laajentamiseksi.

Joten tämä nykyinen kieltolaki, joka sallii aivoja ja immuunijärjestelmää tuhoavan liuotteen myymisen viihdejuomana, on pohjimmiltaan vain uskonnollista kulttuuri-invaasiota, ehtoollisalkoholin pyhittämistä ainoaksi "sivistyneeksi" huumeeksi.

Kai jokainen muistaa, että Suomi on alkoholin käytössä maailman johtavin addiktiomaa Venäjän jälkeen?  Ja sille ei tehdä mitään. Aggressiivinen alkoholihuume tässä kulttuurissa on OK mutta rauhoittava marikukka on hyvin rikollista toimintaa.

Ja kun puhun Marista, en tarkoita pilalle jalostettuja tuotteita vaan originaalia kukkaa, jonka kannabisainesosille on nisäkkäiden ruumiissa aivan erityiset reseptorit, jota on tarkoitettu reagoimaan orgaanisesti vain j ainoastaan marihuanaan satojen miljoonien vuosien kehityksen aikana.


    * Lisäys


Kirkon luoma taikausko ja ylikansallinen pelkokulttuuri elää moralismina ja asenteina, joita ihmisten on vaikea analysoida.

Marihuana on shamaanikulttuurien satojatuhansia vuosia vanha huume tai käytännössä varsin pyhä aine seremonioihin, ongelmien selvittämiseen filosofisena enstaasina ja juhliin konkreettisena vaiherituaalina mm. vuodenajan juhlat sekä ikäkausirituaalit.

Kirkko on kokenut shamanistisen kulttuurin kirkkovallan suurimpana vihollisena ja tuominnut kaiken suomalaiseen shamanismiin liittyvän kulttuurisen tapakulttuurin.
Raivoisa susiviha ja perustelematon petopelko ovat saman moralismin ja kulttuurisodan historiallisia jäänteitä.

1978 viranomaiset tuhosivat lopulta Suomen ainutlaatuisen hamppukasvin sukupuuttoon pappien kehotuksesta.
Taustalla on paavin ylikansallisen Vatikaanin ja sittemmin Ruotsin kuninkaan luoman kulttuurimuokkauksen kirkkoviraston eli valtionkirkon 1000 vuotinen projekti saarnata Suomessa kasvin demonisista ja epäkristillisistä ominaisuuksista.

Suomalainen talvenkestävä sitkeä hamppu oli mm. maailman kestävin purjekangas- ja köysikasvi.
Oli.
1978 kirkko ja viranomaiset tekivät taas tyypillisen oikeistolaisen palveluksensa suuryhtiöille, jotka tuovat Suomeen ylikansallisten firmojen puuvillaa eikä suomalaisilla ole enää edes omavaraista mahdollisuutta enää kasvattaa hamppukuitua.

Alkoholi tuhoaa aivoja, maksaa ja siis ruumiin puolustusmekanismeja mutta silti sitä pidetään kristillisenä, hyväksyttävänä rituaalihuumeena ehtoollisella kirkon oppienkin mukaan.
Kirkko on aina kuninkaan aatelisvallan sidekickinä tukenut katkeroitumista ja itseensäsulkeutuvaa passiivisuutta, epäpoliittisuutta, kaaosta aiheuttavaa alkoholin kännikulttuuria projisoimalla yhteiskunnan ongelmat ja alkohlolismin ongelmat vain yksilöiden synti-ongelmiksi. Tämä on tuomiovaltaa jopa alkoholin avulla.

Oudosti rajattu kieltolaki aiheuttaa nyt Suomeenkin monen miljardin euron rikollisuuden, joka lisää muuta rikollisuutta hurjasti
a) Vaurastuvat rikollisjärjestöt soluttautuvat bisnekseen ja politiikkaan - ovat jo soluttautuneet ja soluttautuvat lisää huumelain eli kieltolain takia
b) Köyhät ihmiset rupeavat huoriksi ja varkaiksi, jotta saavat kieltolain takia kallista huumetta - huume ei aiheuta sellaista tuskaa ja elämän hajoamista kuin nyt velka rikollisille.

Valkaistu sokerikin
on vaarallisempi huume kuin luonnollinen, jalostamaton marihuana:
http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1021...
 
 
1)
Huumausainelaki pakottaa ihmiset nyt huoraamaan ja varastamaan, eivät huumeet.
Huumeet eivät ole kiellettyjä periaatteena vaan terveydelle tuhoavimmat huumauainekombinaatiot ovat slalittuja, alkoholi ja tupakka.
Alkoholi on liuottimena lääketieteellisesti monta kertaa ruumista tuhoavampaa kuin heroiini tai marihuanakukka.
2)
Huumeisiin pätee vain kysynnän laki. Ihmiset suostuvat itsetuhoaviin kohtuuttomuuksiin, jos huumeita ei ole tarjolla valvotusti ja hinnaltaan massatuotteena.
Kieltolaki on kumottava huumeiden suhteen, koska se ei toimi, kuten se ei toiminut alkoholin suhteen.
3)
Miksi alkoholi sallittiin?
Lääketieteellisistä syistä? Moraalisista syistä?
Ei, vaan koska kaikki halusivat sitä ja haitat olivat selvästi kieltolain aikana suuremmat.
Kuten muidenkin huumeiden kohdalla yhä on.

1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Kirkon luoma taikausko ja ylikansallinen pelkokulttuuri elää moralismina ja asenteina, joita ihmisten on vaikea analysoida.

Marihuana on shamaanikulttuurien satojatuhansia vuosia vanha huume tai käytännössä varsin pyhä aine seremonioihin, ongelmien selvittämiseen filosofisena enstaasina ja juhliin konkreettisena vaiherituaalina mm. vuodenajan juhlat sekä ikäkausirituaalit.

Kirkko on kokenut shamanistisen kulttuurin kirkkovallan suurimpana vihollisena ja tuominnut kaiken suomalaiseen shamanismiin liittyvän kulttuurisen tapakulttuurin.

Raivoisa susiviha ja perustelematon petopelko ovat saman moralismin ja kulttuurisodan historiallisia jäänteitä.

1978 viranomaiset tuhosivat lopulta Suomen ainutlaatuisen hamppukasvin sukupuuttoon pappien kehotuksesta.

Taustalla on paavin ylikansallisen Vatikaanin ja sittemmin Ruotsin kuninkaan luoman kulttuurimuokkauksen kirkkoviraston eli valtionkirkon 1000 vuotinen projekti saarnata Suomessa kasvin demonisista ja epäkristillisistä ominaisuuksista.

Suomalainen talvenkestävä sitkeä hamppu oli mm. maailman kestävin purjekangas- ja köysikasvi.

Oli.

1978 kirkko ja viranomaiset tekivät taas tyypillisen oikeistolaisen palveluksensa suuryhtiöille, jotka tuovat Suomeen ylikansallisten firmojen puuvillaa eikä suomalaisilla ole enää edes omavaraista mahdollisuutta enää kasvattaa hamppukuitua.

Alkoholi tuhoaa aivoja, maksaa ja siis ruumiin puolustusmekanismeja mutta silti sitä pidetään kristillisenä, hyväksyttävänä rituaalihuumeena ehtoollisella kirkon oppienkin mukaan.

Kirkko on aina kuninkaan aatelisvallan sidekickinä tukenut katkeroitumista ja itseensäsulkeutuvaa passiivisuutta, epäpoliittisuutta, kaaosta aiheuttavaa alkoholin kännikulttuuria projisoimalla yhteiskunnan ongelmat ja alkohlolismin ongelmat vain yksilöiden synti-ongelmiksi. Tämä on tuomiovaltaa jopa alkoholin avulla.

Oudosti rajattu kieltolaki aiheuttaa nyt Suomeenkin monen miljardin euron rikollisuuden, joka lisää muuta rikollisuutta hurjasti

a) Vaurastuvat rikollisjärjestöt soluttautuvat bisnekseen ja politiikkaan - ovat jo soluttautuneet ja soluttautuvat lisää huumelain eli kieltolain takia

b) Köyhät ihmiset rupeavat huoriksi ja varkaiksi, jotta saavat kieltolain takia kallista huumetta - huume ei aiheuta sellaista tuskaa ja elämän hajoamista kuin nyt velka rikollisille.

Valkaistu sokerikin
on vaarallisempi huume kuin luonnollinen, jalostamaton marihuana:

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1021...


1)

Huumausainelaki pakottaa ihmiset nyt huoraamaan ja varastamaan, eivät huumeet.

Huumeet eivät ole kiellettyjä periaatteena vaan terveydelle tuhoavimmat huumauainekombinaatiot ovat slalittuja, alkoholi ja tupakka.

Alkoholi on liuottimena lääketieteellisesti monta kertaa ruumista tuhoavampaa kuin heroiini tai marihuanakukka.

2)

Huumeisiin pätee vain kysynnän laki. Ihmiset suostuvat itsetuhoaviin kohtuuttomuuksiin, jos huumeita ei ole tarjolla valvotusti ja hinnaltaan massatuotteena.

Kieltolaki on kumottava huumeiden suhteen, koska se ei toimi, kuten se ei toiminut alkoholin suhteen.

3)

Miksi alkoholi sallittiin?

Lääketieteellisistä syistä? Moraalisista syistä?

Ei, vaan koska kaikki halusivat sitä ja haitat olivat selvästi kieltolain aikana suuremmat.

Kuten muidenkin huumeiden kohdalla yhä on.