tiistaina, lokakuuta 04, 2011

Lottoamisen henkisistä vammoista


Trauma-Suomi.

Suomalaisten yleisin jumalanpalvelus: lottoarvonta. 
Suomalaisten tärkein ehtoollinen: itsesääli.Jos aikuiset osoittavat lapselle lauantaisin emotionaalisesti, että vain 10 miljoonaa olisi elämää helpottava asia ja elämän tarkoitusta tuottava keskus, ja sen unelmointi viikon intensiivisimpänä hetkenä, lapsille voi syntyä hyvin synkkä kuva elämän tarkoituksesta aikuisten lotonjälkeisessä depressiossa ja sadattelussa, jopa ryyoiskelyn perustelusta. 

Suomalaiset on saatu uskomaan traumojen olevan sankarillisuuden merkkejä. Vammojen kunniamerkkejä.


Siksi suomalaiset tuntevat jaloa ylpeyttä turhautumisen rituaalista lauantaisin, kun elämällä ei ole mitään annettavaa - mutta suomalainen antaa kaikkensa.

Itseään ihaillen, itseään säälien.

Lottoaa mielettömiä todennäköisyyksiä vastaan ja kokee lottouhraamisen jalostavan suomalaista sitkeää katkeruutta, joka ei millään jalostu poliittiseksi tiedostamiseksi hyvinvointivaltion purkamisesta ja ihmisten heitteillejätöstä.

Poliitikkojen tärkein vallan väline: epäpoliittisuuden ilmapiiri ja isänkorvikkeiden vastuuvapaus.

  • "Lottokuume huolestuttaa"

    THL:n kehittämispäällikkö Saini Mustalampi on huolestunut jättipottien aiheuttamasta lottokuumeesta.  - Tällainen valtava, yhtäkkiä kaikkien ulottuvilla oleva ansaitsemismahdollisuus on uutta Suomen historiassa.
    - Eihän viranomainen voi sanoa, että älkää katsoko Lottoa, tai että nyt kun ne pallot pomppivat, lapset saavat emotionaalisia häiriöitä - ei tietenkään. "
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011100414504357_uu.shtml

Mutta viranomaiset ja poliitikot päättivät voittosummien kasvattamisesta.

Päämäärätietoisesti. Enemmän rahoja poliittisille nuoriso yms -järjestöille, poliittisille koulutuskeskuksille,  Veikkauksen lahjontaan poliitikoille matkoina  ja koulutuskeskuksille.

Aivan kuin kukaan ei hallitsisi Suomea.

Vain stressikapitalismi, ahneuden unelma meidän johtotähtenämme, jakamisen ja solidarisuuden yhteinen hylkäyskampanja.
Ei politiikkaa, vain viranomaisten päätöksiä, ajelehtivia poliitikkoja, EU:n vapauttamien pankkien alttarilla.

Suomalaiset on saatu aikoinaan myös uskomaan, että talvisota oli välttämätön eikä suomalaisten fasistiministereiden unelma suur-Saksasta Suomen ja Euroopan isäntänä.


Tiedostamattomat ja alistuvat suomalaiset, jotka haluavat uskoa vain hyvään, mutta itseään ruoskien ja vain alistumalla.

70-luvun lakkoaalto ja yleinen palkkatason nousu 80-luvun alussa sen ansiosta oli vihaisen kansan aivan uusi ilmiö, mitä ilman meillä ei olisi ollut hyvinvointivaltiota ja Ruotsin elintason saavutusta. Kun hyvinvointi saavutettiin ideologisesti, kokoomuslainen materialistinen kateus voitti ja pätkätyöläiset ja työttömät hylättiin hyvinvoinnin ideologiasta.


Perussuomalaisten vaalimenestys ei ollut vallankumous poliittisen tiedostamisen puolesta vaan jupinaa hyvien harhojen puolesta ja oikeistolaista pelkojen kanavoimista rasismiin.

Perussuomalaisten talouspoliittinen näkemys EU:sta hukkui lapselliseen ja sivistymättömään kokoomuksen kateuden ideologian uuteen versioon, muutamien siirtolaisten rasistiseen pilkkaan ja aurinkokuningas Soinin omahyväiseen vallan pönkittämiseen.


Nyt tarvitaan poliittista tiedostamista poliitikkojen vastuusta kaikista päätösten seuraamuksista eikä jättipottia lauantaina hysteeriselle voittajalle, joka muuttuu paranoidiksi ahneiden kylässä.


  

Ei kommentteja: