lauantaina, lokakuuta 11, 2008

Open Office 3 Voikko-oikoluku suomeksi ja MacBook White DVD-polttavaksiMyös suomalainen oikolukulisä ja tavutus vihdoin ladattavissa:

Openoffice.org 3 Voikko Finnish Mac OS X:lle

Org-Voikko on vapaa mac oikoluku- ja tavutuslisäosa OpenOffice.org-ohjelmistolle. Sitä kehitetään ensisijaisesti GNU/Linux-käyttöjärjestelmälle, mutta tältä sivulta voi ladata lisäosasta mukautetun OS X -version. Great plugin! Pika-asennus kovalevyltä voikon latauksen jälkeen Open Office-ohjelman oman lisäosien hallinnan kautta:

TYÖKALUT /
LISÄOSIEN HALLINTA >
LISÄÄ - kovalevyltä "voikko"

Suomalainen sanasto tekstin tarkistukseen. Myös wordista tuttu piinaava reaaliaikainen tarkistustapa valittavissa. Omaa sanastoa voi lisätä tarkistuksen yhteydessä Open Officen sanastoon, niin että ohjelma sen oppii. Oman sanaston voi kopioida myös sitten toiselle koneelle. Goodbye, Word, word.

Ja.

Voikko suomalainen oikoluku myös Firefox 3:seen. Andris Pavenis on viritellyt toimivan version myös selaimeen ja ladattavaksi tänne.

Ison suomen
kieliopin verkkoversioMacBook White
tosiaan uudistui nyt Apple:n julkaisuissa siten että vihdoinkin halvin (ja kestävin) malli polttaa DVD:t. Pyörittää FinalCut Pron kaikkia ohjelmia ja jos koneelle lataa windows XP:n toiseksi käyttöjärjestelmäksi, joka DirectX 10 toimii koneella. MacBook-firewire-malli DV-kameroille, joita uudemmat perus-MacBookit eivät ole MacBok Prolla on sitten himpun nopeampi Firewire 800, jolla HD-videot pyörivät vikkelään ulkoisellakin Firewire 800-kovalevyilä.

Laajentavat Macbook-yhteensopivat SDRam-muistit kannattaa sitten ostaa erikseen eikä Applen hillittömän kalliilla hinnalla. Helpohko ja nopea slot-asennus. Laajemmaksi kovalevyksi suosittelen Samsungin hiljaisia ja viileitä kovalevyjä, esim. Samsung Spinpoint M6 2,5" 400GB SATA -kovalevy kannettaville. Halvempiakin isoja kovoja saa mm Fujitsun mutta luotettavuus onkin toinen juttu.

* lisäys, Surkea uutinen uusista MacBookeista:
Kaikkiin uusiin alumiinisiin MacBook-malleihin on sisäänrakennettu HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection). Tämä tarkoittaa sitä, että koneiden omistajat eivät pysty katsomaan osaa iTunesista ostetuista videoista televisiolla, joka ei tue HDCP:tä. Suurin osa sisällöstä ei ole suojattua, mutta CrunchGearin mukaan uusimmista videoista HDCP-suojaus löytyy. - http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/16030.cfmKEYWORDS:: sisällönsuojaus drm suojaustapa käyttörajoitus.

Ei kommentteja: