tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Sumopaint - ilmainen kuvankäsittely selaimessa II


Sumo paint
kuvankäsittely

Free image manipulation online
Needs Flash plugin


Suomalainen sivusto yllättää.
Hieman helpompi kuin Photoshop.

Nyt taas uusi Firefox-selaimen kautta toimiva kuvankäsittelysivu eli erillistä ohjelmaa ei tarvitse asentaa. Ohjelmankehittäjät päivittävät ohjelmaa ja käyttäjällä on aina automaattisesti uusin versio käytettävissä.

Myös  pixlr
on uudistunut.


Sumopaint Toimii halvan Wacom piirtopöytä-tabletin kanssa! alk n. 60 e

Verkkokauppa.com: Wacom Bamboo Fun 
Pen Touch - piirto- ja kosketuspöytä sormillekin.

Mukana kaksi ohjelmaa, monipuolinen ArtRage ja Photoshop Elements
 "Bamboo Fun yhdistää Multi-touch kosketusominaisuudet sekä piirtoalustan parhaat puolet yhteen laitteeseen. Voit sormia käyttämällä vierittää, zoomata, kiertää, kääntää kuvia ja dokumentteja. Kynällä taas luot persoonallisuutta käsikirjoituksella ja käsin piirretyillä kuvilla."

ArtRage 2.5  
versio myös heti ladattavissa ilmaiseksi
- hiirelläkin toimiva piirto-ohjelm 

- Mac OSX ja WINtoosat.


TASOT SUMOSSA
Valitse Sumo-sivun oikealta LAYER-ruudusta aina NEW LAYER kun lisäät uuden kuvion/kuvan niin kuvat ovat erilisillä tasoilla ja liikuteltavissa, muokattavissa sekä poistettavissa erikseen.

Onnetonta on, että Sumon monitasokuvaa eli master-tiedostoa ei voi tallentaa kovalevylle kuten mm Gimpissä niin että myöhemmin voisi layereita muokata. LAYER-TASOT sulautuvat tallentaessa ja vain yksi kuva siis jää jäljelle. Vain Sumo-accountille voi tallentaa monitasoista master-tiedostoa eli käyttäjä pakotetaan accountin käyttäjäksi, jonka tulevia hintatietoja ei tiedä. Odotellaan päivityksiä muuten mainioon Sumo-sivuohjelmaan.

Macin oma iPhoto on kuitenkin huimasti nopeampi ja helpompi kuvan kontrastien ("tummuuden") ja yleisvärisäädön kanssa. iPhotossa on samat älykkäät suhteellisen tumman ja vaalean pään gammasäätimet kuin Cs Photoshopeissa.

Muistakaa, että Mac-koneet näyttävät kuvat n. 15% vaaleampina eli kun win XP tai Vistakoneilla katsellaan Mac-kuvaa, niin se näkyy tummempana. Eli Macillä työskennellessä kuvista kannattaa muokkailla himpun verran vaaleahkoja. Musta saa tietysti olla mustaa.

SumoPaint Walkthrough videoii

Photo 2

Free automatic color balance manipulation.

Aikaisemmin on julkaistu myös suomalainen, ilmainen kuvankäsittelysivu, automaattiversio Photo 2-ohjelmasta, joka korjaa lähes automaattisesti kuvan väribalanssia.


Kikka
Kokeilin shokkihoitoa
: säädin ensin ilmaisessa kuvankäsittelyohjelmassa (vaikkapa Gimp XP/MAC) ongelmallisen kuvan kontrastin siihen, mitä itse halusin ja lisäsin tahallaan turhaa väriä vaikkapa magentaa kuvaan n 20%. Tallensin tuotoksen hyvälaatuisena tif (iso tiedosto) tai jpeg-kuvana (100%) eri nimikkeellä ja sitten latasin sen Photo 2:seen. Ja kas kummaa, kuva korjaantui paljon paremmin kuin silloin, kun värit olivat vain hieman vinossa. Ohjelman profiili siis tunnistaa paremmin aivan vinossa olevat värit ja löytää sitten keinoälyllään standardivärit mukavammin - eikä tarvitse itse vaivalloisesti värejä tuunata.

iii

Photoshop Express

Adobe julkaisi myös ilmaisen Photoshop Express-kuvankäsittelyohjelman, joka toimii perusselaimien kautta. Ja samalla 2 Gt kuvansäilytystilaa.


Muita ilmaisia browser-kuvankäsittelyohjelmia::

Kevyt: pixlr

Splashup

Picnik

FotoFlexer

a.viary.com

ja ilmainen lähes Photoshopin kaltainen laaja legendaarinen ohjelma:

GIMP


Piirto-ohjelma

Paint NET


Ilmaiset

tekstinkäsittelyohjelmat

Jotkut uudet browser-ohjelmat vaativat Adoben ilmaisen "AIR" -plugin

Asenna Adobe:n sivuilta. First install AIR.

KEYWORDS:: Kuvan parantaminen korjaus kuvankorjaus manipuloimenen image maksuton korjaus puhdistaminen siistiminen kuva nettiin julkaisu halpa ohjelma manipulation enhancing miten huonosta kuvasta parempi korjaaminen muokkaaminen morph morphing fast nopea tasapaino tasapainoinen värimaailma kohentaminen muokkaus kuvanmuokkaus säätäminen säätö plug in finnish picture change color balance fine tune contrast. Finland nordic program firm firmware class piirto-ohjelmat freeware download seed BitTorrent (protocol), a peer-to-peer file sharing (P2P) communications protocol torrent torr net fi eu new finnish software illustrator freehand coreldraw illustration

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, pari tarkennusta hyvään sumopaint juttuun:

- Sumopaintin tilille voi talletaa monitasokuvia

-Sumopaint tarvitsee Flash-playerin toimiakseen, ei AIR-playeriä.

#InkBrush

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Vielä:

Ohjelma 30 päivän koekäyttöön raw-konvertterilla:

http://www.lightcrafts.com/lightzone/

PS Elementsissäkin on RAW-toiminnot.

.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Macin OSX systeemin 10.5-7 mukana tulevat 2 kuvankäsittelyohjelmaa avaavat nyt ainakin Nikonin ja luultavasti myös Canononin Raw-kuvat.

Very Nice.

Kuvaa Aina rawna jos käsittelet kuvia. Tumman pään sävyjä paljon enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

pou games | doraemon games | mario game :Top super games hot on the world. You can click and play.