lauantaina, lokakuuta 11, 2008

Ennakkoäänestys käynnissä - kenelle luovutat valtasi?

Loppilainen kuntavaaliehdokas Vesa Nopasen(vas.) mielestä nykyinen koulu- ja terveydenhuoltojärjestelmä palvelee pelkästään valiojoukkoa, hyvin toimeentulevia ja menestyneimpiä. Koska valiojoukko ei tarvitse tukea, kouluterveydenhoidosta ja –psykologeista voidaan säästää. - Uusi Suomi


Ennakkoäänestys on käynnissä.
Kohta se on ohi.

Vain käynti postissa riittää henkkarin kanssa.
Ei turhan vaikeata? Kierrätä poliitikkoja.

Suomi on köyhempi kuin koskaan 40-vuoteen.
Suhteellisesti, rikkaiden erotus köyhiin.


Vanhanen väisteli köyhyyskysymyksiä HS:n tentissä - HS video

Tasavero on korvannut tasa-jaon, niin ahkerasti parjatun tasa-arvon hyvinvoinnin takaamisessa ja lasten terveysindeksillä mm lasten hampaat ovat nyt 40-vuoteen huonoimmassa kunnossa.

Köyhien kustannuksella, tasaveron poliittisella junttauksella, virkamiesten hiljaisena projektina, poistaa hyvän jakaminen valtion tehtävälistalta. Viinasen kiljuen lanseeraama amerikanisaatio, tasaverovaltio on toteutunut niin hyvin, että kansalaiset luulevat Suomen olevan progressiivinen hyvinvoinnin tasajakomaa kuin vielä 1989. Hyvinvointi poistettiin pikkuhiljaa sosiaalidemokraattien suomalla hyvän mielen vasemmistokulissilla, oikeistolaisella tuuppauksella, jotta varakkaammat voisivat tuntea itsensä varakkaammiksi.

Miten on kuntatasolla kansalaisten poliittinen arpa kallistunut?

Toteutuuko gallupeissa toistuva, 70-luvulta omaksuttu ruotsalainen arvonäkemys tasa-arvoisesta suomalaisuudesta, vai jatkuuko maskipuolueiden Euroopan oikeistolaisin muutostrendi hylkivän yhteiskunnan toteuttamiseksi?

Vai onko kuninkaalle ja tsaarille niin uskollisen kansakunnan lauma-asenne aina yhtä nihilistinen luottamus virkamiehiin ja valtapuolueisiin? Seuraamuksille sokea.

Ennakkoon voi äänestää kunnasta riippuen mm. virastoissa, kirjastoissa ja muissa kunnan toimipaikoissa sekä posteissa. Ennakkoäänestyspaikkoja on myös kauppakeskuksissa sekä kunnan alueella kiertävissä ennakkoäänestysautoissa -
Kunnallisvaali ja äänestyspaikat: www.vaalit.fi

Tiesithän, että muhkean lompsan kokoomuslaiset ovat aktiivisimpia äänestäjiä ja he kyllä ottavat mielellään edukseen sinun äänestämättömän äänesi.

Lannistuskone - US

Haluatko piilottaa kasvavan pahoinvoinnin tilastoihin?

Haluatko jättää taas kunnan kokoomuksen juntan huomaan?
Uskotko kokoomuksen ilkeän ironisia ja vinon vihertäviä mainoskampanjoita?
Haluatko lisää kokoomuslaisten golf-kenttiä?

Haluatko lisää mielipuolista oikeistolaista yksityistämistä ja yhteisten varojen tuhlaamista maksimaalisen kalliisiin yksityispalveluihin?
Haluatko poliittista jargonia, kuten mm. "tehostamista" peittämään palveluiden tuhoamista ja vanhusten hylkäämistä?

Haluatko lisää ahdistuneita lapsia kokoomuslaisten petaamiin päiväkotihelvetteihin?
Haluatko lisää mielipuolisia puolen vuoden jonoja yleiseen hammashoitoon?
Haluatko tuntea itsesi köyhäksi ja väheksytyksi kun yrität saada lain turvaamia perusoikeuksia ja terveytesi hoitoa?

Kokoomuksen iankaikkiseen viisauteen ja paradoksaaliseen finanssiminimalismiin kuuluu anomalinen ja proaktiivinen verotushaluttomuus. Tämä näkyy varsinkin hyperaktiivisessa rakennushankkeiden torpedoinnissa ja Helsingin asuntotilanteen propassiivisuutena.

He eivät tietenkään halua Helsinkiin lisää säädeltyä asuntotuotantoa, koska lisääntyvä määrä veronmaksajia tietäisi lisää ahdistavaa verojen kantoa. Helsingin kokoomus toivottaakin uudet Helsingissä työtätekevät iloiten Espoon kokoomuksen mieliharmiksi kasvattamaan Espoon verotuloja.

Helsingin asuntotilanne on karmea, koska myös vihreät ovat uskoneet kokoomusmyönteisen rakennusmafian selityksiä, miksi ei muka voida rakentaa asuntoja. Me helsinkiläiset saisimme vaikka Ruotsista rakennusfirmoilta vauhdikkaita tarjouksia, jos haluaisimme.

Helsingin asunnontuotantomäärä pidetään tahallaan alhaisena, jotta eri instanssien omistamien asuntojen hinnat pysyisivät ja kasvaisivat mahdollisimman korkeana. Tämä on osa itsestäänselvää päivänpolitiikkaa Helsingin kaupunginhallituksessa.


Vihreillä on vielä paljon opittavaa rohkeudessa ja tinkimättömyydessä mutta silti he ovat vaaleissa perustuloisen ihmisen ainoa järkevä toivo kunnallispolitiikan muutokseen. Vihreillä on visiota ja ihmisen kuva eikä klaania johtajan ohjastamana.

Vihreät eivät ole vielä täysin ymmärtäneet omaa erilaisuuden ja vastapainon valtaansa. Ihmisten perusihanteiden suomaa valtaa.

Heillä on painostusvaltaa, kunhan he löytävät yhteistä säveltä ja kansalaisten tukea. Kunhan he ymmärtävät, että terävä ja kärkäs profiili julkisuudessa ja kovan äänen pitäminen on suurempaa valtaa kuin säälittävät ja "helpot" poliittiset kauppasopimuksen kokoomuksen kanssa.

Vihreillä on ehdollistunut identiteettikriisi: kun heitä on haukuttu innokkaiksi, epäuskottaviksi ja typeriksi idealisteiksi, niin he kerjäävät nyt muilta puolueilta "tunnustusta" makaamalla mahdollisimman hiljaa ja maltillisesti, jotta eivät saisi mm. idealisti- ja häirikkö-pilkkaa osakseen. Vihreät eivät osaa olla edes ylpeitä siitä asiasta, että mitä he julistivat 20 vuotta sitten, mikä onkin nyt sensaatiomisesti välttämätön ja paniikinomainen osa jopa kokoomuksen propagandajulistuksessa luonnonsuojelusta ja tuhlaamisen järkeistämisestä. Kokoomus ei selviäisi ilman että se näyttelee ja väläyttelee vihreää "epätosikkomaisesti". Huumorilla ja irvokkalla pehmeyden mielikuvilla kokoomuksesta viestitetään hardcoreoikeistolaisille, että ei me nyt niin tosissaan olla, tää nyt on vain ihmisten imagokosiskelua.


Mutta vihreillä olisi yhä varaa olla se ainoa todellinen vihreä vaihtoehto. Painokkaasti. Kasvavasti. Se imago ei vain palaa alkupräisessä muodossa takaisin ilman aggressiivista intoa.

Vihreät eivät oikeastaan uskalla enää käyttää mediaa, koska asenteeltaan vihreä ihmiskuva on filosofiana yksilön oman vaatimattomuuden ja nöyryyteensä lamaantunut vanki imagokysymyksissä.

Mutta julkisuus on valtaa, yhä enemmän. Nyrkkiä pöytään, vihreät. Muiden puolueiden uhittelusta ja pelottelusta ei kannattaisi olla moksiskaan.

Ei tarvitse olla kaikkien paras kaveri.
Lisää kontrastia.

Kaiken tämän pelokkaan suomalaisen harmaan virkamiespolitiikan takana on Kekkosen ajan tyrmäyskulttuuri ja Keisarin isällinen ja kyseenalaistamaton valtaideaali. Hierarkia totuutena. Nuoret poliitikot saivat polvillaan pyydellä hyväksyntää, myötäilyllä anoa samankaltaisuuden armoa - ja jos eivät tarpeeksi kiemurrelleet, heidät tuhottiin ja heitettiin ikkunasta ulos klaanin selvällä ryhmärunttauksella.

Itsenäinen poliitikko tai puolue oli mahdoton ilmiö.

Vieläkin poliittinen kulttuurimme pysyy pystyssä kiusaamisen, uhkaamisen ja painostamisen jaloilla taidoilla. "Tuo ajatuksesi on aivan tyhmä". "Sinä et tiedä mitä sinä aiheutat kokemattomuudellasi". Eri tavalla ajattelevaa (eli "ryhmää"/johtoa vastustavaa) saa parjata vapaasti "taidottomana terroristina" ja "epärealistisena sotkijana".

Vihreät ovat vielä vihreitä poliittisen tiedostamisen suhteen, vihreiden keskuudessa ei arvosteta valtaa, siitä vain haaveillaan; muitten valtaa suorastaan ihaillaan. Avuton ja itsetuhoinen yhteisfantasia idealisteilla on politiikasta ilmiönä, jossa kaikki olisivat joskus samaa mieltä. Mutta myötäilyn helpotuksen kautta vihreät hylkäävät näköjään jopa mieluummin rationaalisen idealistiset arvopäämäärät saadakseen "rehtoreilta" käytöksestä kiitettävän.

Valtapolitiikan kyrmyniskat, jotka junttaavat klaaninsa asioita ilman moraalin häivää ja uhkaavat torpedoija vaikka kuinka järkevät vastapuolueen ehdotukset kostona klaanin päävaatimuksien toteutumattomuuden seurauksena, niin nämä vaativat julkeasti nöyryyttä poliittiseen elämään ja varsinkin vaatimattomuutta ns idelistitulokkailta - ja niin vihreät kuin sosdemit ovat taipuneet vallankäyttökulttuurin antamaan määritelmään "yhteistyökyvyttöminä" ja ottaneet taakakseen kaiken poliittisen lannan ja häpeän, jota heidän päälleen kipataan, jos he vastustavat virkamiesten ja liikemiesten epäpyhää valtastruktuuria Helsingissä. Uhma on hyvin harvinainen voimavara kunnallispolitiikan altavastaajilla.

Vihreät ja eri puolueiden nuoret ovat pakittaneet joka sektorilla etsien kiitosta ja hyväksyntää avuttomuudestaan ja vaarattomuudestaan. Suomettumisen yksi vahvimpia lieveilmiöitä, oidipaaliteatteri, pöydälle ja keskisormi pystyyn, nyt.

Sosiaalidemokraattien nuoret ja aidot ehdokkaat ovat myös suuren ideologisen ja käytännöllisen kysymyksen edessä: uskaltavatko he olla ideologisesti rehellisiä ja jatkuvasti vastustaa sosdem-koneiston oikeistolaisia valintoja? Valita muutosvoiman tarpeen?

Idea ennen tottumuksia ja ryhmän suomaa turpeaa harmonian onnea?

"Kokoomuksen edustajat ovat osallistuneet kolmesta suurimmasta ahkerimmin myös kuluvalla vaalikaudella: valtuuston isoimmalla puolueella poissaoloja on keskimäärin 12,2 valtuutettua kohti." IL
Helsinki - 2008


Tuomas Rantanen .fi


Helsingin Sanomien

Vaalikone fi vihreät

Alanko-Kahiluoto Outi

Alanko-Kahiluoto, Outi:
Mikään ei takaisi, ettei työttömyysturvaa taas taloudellisen laman sattuessa heikennettäisi, siksi en lähtisi helpottamaan myöskään irtisanomista. Jos työllisyyttä halutaan parantaa, vihreillä on siihen parempi lääke: perustulo. Perustulo parantaisi pätkätyöläisten sosiaaliturvaa, mutta tekisi myös keikkatyön vastaanottamisen kannattavammaksi, tukisi pienyrittäjyyttä ja loisi samalla uusia työpaikkoja.Mahdottoman mahdollisuus

- Kirjoittanut Thomas Wallgren 2008
- Perinteisesti on usein katsottu etteivät osallistujan ja puolueettoman intellektuellin roolit ole yhdistettävissä. Näkemys on syistä, joihin en tässä voi syventyä, käsitteellisesti ongelmallinen. Käytännössä se on demokratian kannalta ongelmaton kun älymystöä on vähän ja osallistujia paljon. Tänään ei ole niin. Koulutuksen rakennemuutos on voimakkaasti laajentanut korkeastikoulutettujen, ja siten myös älymystöksi itsenseä mieltävien ja poliittista sitoutumaattomuuttaan varjelevien osuutta väestöstä. Samaan aikaan polittinen osallistuminen on, ainakin eräiltä osin, voimakkaassa laskussa. Siksi vapaan tarkkailijan, neutraalin asiantuntijan ja riippumattoman kommentaattorin rooliin riittää halukkaita. Osallistujista on huutava pula.+

MANIFESTI 2008

::

I

Ideologinen yksityistämisinto aisoihin. Varomaton kilpailuttaminen tulee kalliiksi ja keskittää markkinoita. Monopolien synnyttäminen ei ole kenenkään etu. Kaupungin on oltava reilu työnantaja ja vaadittava sitä aina myös ostopalveluidensa tuottajilta.

V
Lääkäriaikoja terveysasemalle on saatava tasavertaisesti eri puolilla Helsinkiä. Hammaslääkärijono purettava, hoitojen lykkääminen pahentaa vaivoja ja tulee kestämättömän kalliiksi. Vanhustenhoitoon ja mielenterveyshoitoon tarvitaan lisää resursseja. Päihdehoitojen vahvistaminen vähentää kärsimystä ja myös säästää kaupungin kuluja.

VI

Tukea tarvitaan sekä vakiintuneille kulttuurilaitoksille että taiteen vapaalle kentälle. Lähikirjastojen asema ja hintamäärärahat turvattava. Nuorille lisää vapaita ja epäkaupallisia tiloja ja Stop töhryille -hanke roskikseen.

VII

Kaupunkiin tarvitaan lisää vuokra-asuntoja ja muuten kohtuuhintaisia eri kokoisia asuntoja siten, että köyhien ja rikkaiden asuminen ei kasaannu alueellisesti. Asunnottomuusongelma on hoidettava.
.

Ei kommentteja: