Tanskalaisille tuli ikävä heidän imperialistista maailmanvalloitushistoriaansa. He halusivat takaisin historian junaan suurena Pelurina. Tai ainakin suurimman Pelurin sidekickinä. Nyt he ovat kansakunta, jotka taas vaikuttavat asein ja tappamalla vieraisiin kulttuureihin. Sivistystä viemällä.
Ulkolinja: Salainen sota
Marraskuussa 2001 USA:n presidentti George W. Bush soitti Tanskan vastavalitulle pääministerille Anders Fogh Rasmusenille ja pyysi tukea taistelussa terrorismia vastaan. Tanskalaiset sotilaat lähtivät Afganistaniin.
*How a 'good war'
in Afghanistan went bad
**
Arhinmäen mukaan on vaikeaa sanoa, onko Afganistanissa kysymys enää rauhanturvaamisesta vai sodankäynnistä. Hänen mielestään lisäjoukkojen tai -resurssien lähettäminen Afganistaniin olisi avoin valtakirja Yhdysvaltain ja Afganistanin hallinnon politiikalle.
- Talebanien hirmuhallintoa ei kukaan halua takaisin. Mutta oikeuttaako tämä tukemaan muita tahoja, jotka eivät piittaa ihmisoikeuksista, Arhinmäki kysyy.
Valkoisen miehen taakka.
Ja mitä tekee Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajamme Salolainen, mikä on hänen logiikkansa ja sanomansa:
"Näyttäisi todella pahalta, jos Ruotsi osallistuisi, mutta Suomi jäisi epämääräisistä poliittista syistä ulkopuolelle."Valkoisen miehen taakka? Haluaa Suomi nyt väen väkisin ilman mitään päämääriä mukaan länsimaiseen positiiviseen terroriin, vieraan maan valtaamis- & länsimaistamisprojektiin? Humanitääristä sotaa - mikä mahtava paradoksi.-HS
Käynnistikö YK Afganistanin sodan?
Käynnistikö YK Irakin sodan?
Onko NATO afganistanissa huumeidenvastaisessa sodasa vai... vuosituhasia kestäneessä reviiritaistelussa? Koska tahdomme hyvää saamme käynnistää sodan ilman YK:ta. Yksinkertaista. YK on jo aika kuollut poliittinen ideaali. UNICEF on sen ainoa toimiva osasto.
Kuka käynnisti nämä sodat? Miksi?
Onko sillä väliä Salolaiselle ja Haloselle - vai juuri siksikö tämä hurmos, kuka ne aloitti? Valkoisen miehen voimannäyttö.
Pertti Salolainen hoputtaa päättämään NRF-joukkoihin menosta
Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok) kiirehtii päätöstä Suomen osallistumisesta Naton nopean toiminnan NRF-joukkoihin.
Nopean toiminnan joukkojen lisäksi hallitus ja presidentti joutuvat pian päättämään Afganistanin operaation tulevaisuudesta, EU:n perussopimuksesta sekä kehitysyhteistyömäärärahojen lisäämisestä, Salolainen luetteli.
"Kaikissa näissä kysymyksissä hallitus voi varautua siihen, että se tulee kohtaamaan erittäin aktiivisen eduskunnan", Salolainen totesi.
Salolainen käy siis avoimesti yksityistä sotaansa eduskunnan vastenmielistä humanismia vastaan. Demokratia uhkaa vapaan maailman mielivaltaisia sotatoimia. Itse kuitenkin uskon että persidentti Halosen johdolla on jo eduskuntaryhmien pomojen myönteisellä hyminällä päätetty NATO:n toimintaan osallistumisesta, askel askeleelta. Babysteps, jotta voitaisiin taas sanoa että tämä on vain pieni askel luontevassa eurooppalaisessa vuorovaikutuksessa.
Salolainen aikataulusta:
Tämän vuoksi hallituksen ja presidentin päätös NRF-joukoista olisi hänen mielestään tehtävä pian.
"Näyttäisi todella pahalta, jos Ruotsi osallistuisi, mutta Suomi jäisi epämääräisistä poliittista syistä ulkopuolelle."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti