perjantaina, heinäkuuta 20, 2007

LSO:n pakkosyöttöoperaatio
LSO-Food
on informoimatta pakottanut suomalaiset kuluttajat syömään geenimuunnelluilla tuotteilla turvotettuja lihatuotteita - salaa, siitä ilmoittamatta etukäteen. Miltä tuntuu syödä luonnotonta ruokaa, jonka vaikutuksia ei edes EU:ssa laajasti ole uskallettu testata?

Törkeää kuluttajien manipulointia.
No, nyt kun syötte geenimuunneltua ravintoketjua, niin minkäs voitte, siitä vain, ei se haittaa, vaikka ette saa valita, samalta se maistuu, antaa mennä vaan. Turha nipottaa, kun sitä on jo syönyt.


Varsinkin kun valtaosa suomalaisista ei todellakaan halua tunkea sisäänsä täysin testaamatonta ja arvaamatonta geenimanipuloinnin raiskaamia tuotteita.

iii *

31.8.07 A-talk-ohjelmassa paljastui, että kyseessä ei olekaan uusi asia. Samaa rehua on levinnyt jo kahden vuoden ajan noin 200 lihasikalaan.

- Vaikea sanoa tarkkaan, mihin näiden sikojen lihat ovat menneet, mutta syödyksi ne ovat tulleet, sanoo johtaja Pasi Lähdetie Elintarviketeollisuusliitosta. -IL

"Vaikea sanoa"??


ii*
Uusi "tutkimus"
on julkaistu:
EFSA on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan geenimuunnellun rehun muunneltu DNA ei pysy siirtymään eläimen kudoksiin. Tutkimus myös selvitti, voiko muunneltu DNA siirtyä jotain kautta ihmiseen. Tutkimus tehtiin Euroopan komission pyynnöstä. - Taloussanomat
Ensinnäkin, millähän aikavälillä tämäkin tutkimus on tehty?

Täysin normaalin biologian ulkopuolelta keksityt ja pakotetut orgaaniset yhdisteet ja geeniainekset eivät välttämättä vaikuta esim. kahden vuoden sisällä mutta pitkän aikavälin vaikutus voi olla aivan toinen. Monsanton luomissa soijamutaatio"lajikkeissa" on käytetty bakteerin geenejä tuottamaan täysin uusia proteiiniyhdisteitä. Miten se voi olla mitenkään arvioituna turvallista orgaanista tuotetta? Mielipuolista touhua.LSO:n palautesivulla
kannattaa antaa KULUTTAJAN suora ja
terävä palaute LSO:n päättäjille:Ja toiveita LSO:n tuotteiden boikotoinnista
tai ainakin rehellisestä merkitsemisestä -

S-ryhmän palautesivu:

http://www.s-kanava.fi/asiakaspalvelu.do

K-market palaute:EU:ssa ei saa ihmisille syöttää suoraan geenimanipuloitua tuotetta. Kuitenkin on monia tutkimuksia, joiden mukaan eläimille syötetty geenimuunneltu rehu:
a) muuntaa eläimen perimää (liha ei ole samaa kuluttajan lautasellakaan)
b) murtaa eläimen vastustuskykyä bakteereille ja viruksille
c) vähentää selkeästi eläinten lisääntymiskykyä (miksi ei siis lihansyöjän lisääntymiskykyäkin)
d) lisää eläinten kuolleisuutta
e) geenimaniopulointi ei seuraa luonnon evoluutiota eli ei ole mitenkään verrattavissa "tavalliseen jalostukseen" vaan on täysin synteettinen ja sattumanvarainen kokeilu- ja keinovalikoima pakkomuokata jonkin kasvi- tai eliölajin geeniperimää toimimaan täysin luonnottomalla tavalla ilman pitkän aikavälin seuraamuksia - testaamatta sekä ymmärtämättä vielä geeniperimän tai edes geeniteknologian monimutkaista luonnetta.

* Perinteinen jalostus perustuu siihen, että solukalvon järjestelmä päättää, mitä kalvon läpi saa kulkea ja mitä ei. Geeniteknologiassa ohitetaan tämä järjestelmä.

f) hyötysuhde geenimanipoloiduissa tuotteissa seuraa vain suuryritysten voiton ja lyhyen aikavälin pörssikurssien maksimoimisen taloudellista logiikkaa - ei lainkaan vastuun tai laadun hyötysuhdetta ravinnon laadun, terveyden ja ympäristövaikutusten parantamiseksi
g) USA:n terveysviraston johtatason henkilöistä on iso osa Monsanton "entisiä" työtnekijöitä - siksi USA on villi länsi ilman terveydvaikutteiden tutkimistaThe Future of Food:
What Every Person Should Know
- Google video
> lataa ipod/psp/
kannettava video mpeg4 versiona

Tämä vastuuttomien ylikansallisten firmojan pakkolobbaama ja patenttien haalimisen takia keksitty itsetarkoituksellinen manipulointi on täysin testaamaton biologinen uhkatekijä ihmisen ravintoketjussa.

LSO, tiedätte, että geenimuunneltu ruoka on kielletty ihmisiltä EU:ssa mutta haluatte kuitenkin pakolla ja salaamalla syöttää ihmisille ravintoketjun kautta luonnottomia ja arvaamattomia tuotteita.


Tarvitsemmeko geenimuunneltua ruokaa?

Kansalaisten Bioturvayhdistys


Geenimuunnellun ruoan myytit ja faktat


kw gm food allergia maissi rehu sikala sikalat naudan liha lihatuote maissirehu ylikansallinen ylikansalliset firmat firma oy markkinointi brandi brandit syöpä syöpätutkimus laboratoria rottakokeet ihmiskokeet fasismi neofasismi neofascism threat biologisesti tuotettu luonnontuote luonnontuotteet
.

3 kommenttia:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Taitaa vain olla niin, että jos soijaa syödään tai syötetään eläimille, todennäköisyys, että se on geenimuunneltua, on aika korkea. Amerikkalaiset tekevät eettiset valinnat koko maailman puolesta ja ovat tyytyväisiä. Jostain syystä sikäläiset oikeistokristityt eivät ole käyneet taistoon Soijan geenimuuntelua vastaan.

argos kirjoitti...

Oletkos kirsi, ja muutkin, huomanneet, että lähes jokainen amerikkalainen kuolee jonkunlaiseen syöpään.
Tälläisen vaikutelman olen saanut tiedonvälityksen kautta.

catulux kirjoitti...

Mutta jos syön geenimanipuloitua maissia, niin ei kait ko. ruoka MINUN geeneihini mitenkään vaikuta?

Syön ja paskannan sen vain pois. Ja sinne pönttöön menivät maissien geenit.

Ja tuo Luonnon ja luomun palvominenkin epäilyttää. Onkohan Kirsi nähnyt oikeita luomuporkkanoita, jotka kasvavat siellä Puhtaassa ja Villissä luonnossa??

Eikös ko. porkkanat olekin vain onnettomia hiuksimaisia juuria?

Kunnon porkkanat saadaan jalostamalla eli ts. vaikuttamalla porkkanoiden perimään eli geeneihin?

Onko siis vaarallista syödä nykyisin kaupassa olevia suuria ja "geenimanipuloituja" porkkanoita?

Miten on ??