lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Nasan alkometri ja Rosenholzin muuttuja


Nasan henkilöstöpolitiikan ongelmien barometri on alkanut näyttämään uusia strategioita - maailmapolitiikan hengen mukaisesti. Huomion ohjaamista muualle - moraalisen kannatuksen kasvattamiseksi, moraalittomien imagolipsahdusten vastapainoksi.

Juuri kun uudet julkisuusongelmat psykoottisen astronautin mustasukkaisuussalamurhayrityksen jälkeen alkoivat horjuttaa Nasan lähes uskonnollista statusta ihmiskunnan tulevaisuuden airueena...
Aviation Week -lehti kertoo, että Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan astronauttien terveysasioita tutkinut ryhmä raportoi "voimakkaasta alkoholinkäytöstä" ennen lentoa. - IS

...niin samalla Nasa ilmoittaa mysteerisestä sabotaasista:
Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on saanut selville, että yhtä sen tietokoneista on sabotoitu. Nasan mukaan sabotoitu tietokone oli tarkoitus kuljettaa Kansainväliselle avaruusasemalle Endeavour-sukkulan seuraavalla lennolla. - IS

Simsalabim. Kuinka mahdottoman sopivasti.

Salaliittojen toteuttamisen ensimmäinen sääntö on hämäys.

Toinen sääntö on julkeus ja moraalin ohittaminen moraaliin samalla vedoten - paradoksaalinen tuplahämäys. Kolmas sääntö on äärimmäisten viholliskuvien tuottaminen tekojen oikeutukseksi tai peittämiseksi. Salaliitto on ihmiskunnan historiassa aina sekä jonkun vallan horjuttamista valheilla että samalla jonkun vallan pönkittämistä.

Salaliitot ovat aina mielikuvasotaa. Keisari Nero oli umpikujassa Rooman palon jälkeen kansalaisten raivon edessä ja kas, outoja ehtoollisrituaaleja ja veren juomista noudattavat kristityt olivatkin syypäitä ylikansoitetun ja paloherkän Rooman paloon. Kristityt leijonien ruuaksi ja kansan viihteeksi. Ongelma hoidettu ja valta palautettu. Tuntematon uhka nimetty.

Salaliiton motiivi voi siis olla abstrakti aihe, kuten valtakuntaa uhkaava kaaos ja jäsentymättömyys (myös siis Neron vainojen tapauksessa). Salaliitto voi olla uhkatekijän masinointi, jos uhkatekijää ei ole olemassa. Uhkatekijä on poliitikkojen valinnoille mitä mieluisin motivaatio selkeänä asetelmana ja pelon ilmapiirin luojana. Salaliitto luo usein varjosalaliiton, uhkaava ulkoinen salaliitto vastustajana, jotta toiminnan pohjalla oleva aito sisäinen salaliitto toteutuisi.

Hyvä vihollinen on siunaus, oli se sitten keksittyä tai ei.

Salaliiton tärkein määre on epädemokraattisuus. Kontrolloiva sisäpiiri.
Salainen toiminta vallan saavuttamiseksi tai vallan ylläpitämiseksi. Salaliitto sanana on leimattu lähes epämääräisyyden synonyymiksi mutta liitto, ryhmittymä, joka toimii salassa tietoja tai henkilöitä salaten, on historian saatossa toistuva ilmiö.

Kylmän sodan aikana Suomi osallistui Neuvostoliiton salaliittoihin itä-blokin maiden miehittämisessä. Suomi hyväksyi diplomaattisesti kaikki Neuvostoliiton panssari-invaasiot ja poliittiset teloitukset ja nukkehallitukset. Suomen hallitus ei ole vieläkään korjannut omaa kantaansa Lipposen Irakin sodan kannatuksesta vaikka tunnetusti ja USA:n senaatinkin myöntäessä Irakin sota käynnistettiin tiedustelulähteiden salaliitolla ja väärällä tiedustelutiedolla.

Salaliitoksi voi määritellä myös Suomen Pankin 1989 revalvaation, jolloin Suomen poliitinen johta vakuutti, ettei markan revalvaatiota missään tapauksessa tehdä. Ja sehän tehtiin jyrkästi teollisuuseliitin toiveesta, kun markkinat oli saatu jonkinverran rauhoitettua - valheen voimalla.


Ensimmäisiä dokumentoituja
salaliittoja ovat olleet Egyptin ja Heettien kuningashuoneiden sisäiset salaliitot. Heettien suuri sotilasvaltakunta tuhoutui dramaattiseen petturuuteen, sisäiseen salaliittoon, jossa kaksi valtakunnan arvoa punnittiin kohtalokkaasti.

Heetit olivat militaristisin siihen asti kehittyneistä kulttuureista. Heettien taisteluhurmokseen perustuva uskonto oli täydellisesti muokattu tukemaan sodan mielikuvamalleja ihannesotilaasta, tottelevaisuuden hierarkiasta ja kunniakkaasta kuolemasta viikinkityyliin (viikingit ovatkin luultavasti suoraan indoeurooppalaisten heettiläisesten jälkeläisiä). Vain Heetit olivat siihen saakka voittaneet Egyptin voittamattoman valtakunnan sodassa. Heettiläisten täydellisen sotakoneiston kuitenkin tuhosi shakespearelainen salaliitto, jossa korkein kenraali syrjäytti kuninkaan vangikseen. Heettiläisten kulttuuri oli kuitenkin niin täysin uskollisuuden valan kautta rakennettu hierarkiasysteemi, että kenraalin omat perusteet salaliitolle vahvimpana johtajana eivät saaneet valtakuntaa tehokkaammaksi ja pelottavammaksi - vaan kuninkaaseen sidotun uskollisuusvalan murentuminen murensi hetkessä, päivissä koko yhteiskunnan, sen kaikki urheuden uskomukseen sidotut mielikuvamallit ja toimintatavat.


Suojeluspoliisin tuoreet valheetkin
ovat kirkkaasti salaliiton puolella, poliitikkojen poliittista manipuloimista ja vaikuttamista tietoja pimittämällä. Tieto on valtaa.

Asiantuntija: Oikeudenkäynti voi pakottaa Supoa paljastuksiin


Suojelupoliisi otti haltuunsa suomalaisia Stasi-vakoojia koskevat arkistotiedot vastoin ulkoministeriön luomia pelisääntöjä. Avoimuutta korostavat säännöt loi ulkoministeriön tuolloinen valtiosihteeri Jukka Valtasaari keväällä 2000. Hän hyväksytti linjauksen pääministeri Paavo Lipposella (sd.) ja ulkoministeri Erkki Tuomiojalla (sd.). Linjasta tiedotettiin myös muille Lipposen kakkoshallituksen jäsenille ja presidentti Tarja Haloselle. Suojelupoliisi ei ole antanut aineistoa edes oikeusistuimen käyttöön. _ Verkkouutiset / Aamulehti

Supo on jakanut Rosenholz-aineistosta ristiriitaista tietoa. Supo vakuutti kesäkuussa, ettei sen hallussa olevalla Stasi-aineistolla ole mitään tekemistä Rosenholzin kanssa. Valtio on kuitenkin lausunnossaan Helsingin käräjäoikeudelle myöntänyt Rosenholz-aineiston olevan supolla. * 25.7.07 - MTV3

Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala eroaa tehtävästään. ”En ymmärrä keskustelun syytä lainkaan. On mysteerio, miksi vuosien takaisesta asiasta aletaan puhua nyt”, sanoi Nevala, joka siivosi perjantaina virkapaikkansa pöytää Ratakadulla Helsingissä. - HS

Sisäasiainministeri Anne Holmlund (kok.) kiisti tänä aamuna Ylen aamu-TV:ssä, että Supolla olisi kyseisiä tiedostoja hallussaan. - IS


Se, joka hallitsee menneisyyttä, hallitsee tulevaisuutta.
Se, joka hallitsee tulkintoja, hallitsee motiiveja.
Se, joka suojelee kiitollisten salaisuuksia, hallitsee kiitollisia.

Motiivit perustuvat aina perusteluihin, selitysmalleihin. Ihminen on henkinen olento, joka luo toiminnalleen tavoitteellisia mielikuvia, joita pitävät kasassa valitut seliysmallit ja ideologiat.


Vihreiden kansanedustajan Heidi Hautalan mukaan niin sanottua
Rosenholz-aineistoa ei tarvitse salata julkisuuslain määräyksillä eikä
kansainvälisillä sopimuksilla.

Eduskunnan lakivaliokuntaa johtavan Hautalan mukaan julkisuuslaki ei aseta esteitä valtion turvallisuutta vaarantaneen toiminnan tutkimiselle, eikä siihen asianosaisille aineistoon
pääsemiselle. Yhdysvallat ja Saksa purkivat Rosenholz-aineiston salaisuusluokituksen jo vuonna 2003. Hautalan mielestä Lipposen hallituksen vuonna 2000 tekemä avoimuuslinjaus on vihdoin pantava täytäntöön. Kiireisin tehtävä on selvittää, mitä tietoja Suomeen on saatu. - Yle


Rosenholz-keskustelu IS

-Ongelma on se, että neuvostotiedustelun ja DDR:n arkistot periytyivät Venäjän nykyiselle FSB:lle ja SVR:lle. - Mikä edelleen johtaa siihen loppupäätelmään, että samat henkilöt saattavat joutua jopa oman tahtonsa vastaisestikkin toimimaan vielä tänä päivänäkin tiedonluovuttajina tai yhteistoimintahenkilönä Moskovaan.

viesti 7/198 - Tsaudi64 - IS 26.7.2007 10:15

Supon värikkäät vaiheet - IL

Menneisyys on usein ensimmäinen ase.
Menneisyyden muuntelu ja totuuden välttely.

Sitten seuraa totuuden vääristely; Venäjällä on otettu uhkaavasti 1939 talvisodan aloittamiseksi kyhätty salaliitto voimaan: valtion palkkalistalla olevat sotatutkijat ovat nostaneet taas esille Stalinin Mainilan laukauksien ampujiksi suomalaiset.

Suomen historian lukion opetuksessa ei esimerkiksi oteta vieläkään huomioon Kekkosen useita salaliittotemppuja, kuten Kekkosen tilaama noottikriisi 1961. Jatkosotaa opetetaan yhä puolustussotana eikä Saksan liitolaisuuden poliittisena valintana, vaikka Suomi hylkäsi liittoutuneiden poliittisen ja taloudellisen tuen. Suomalaisen fasistisen salaliittoperinnön kruununjalokivi on Jatkosota-käsite, jonka Presidentti Ryti keksi jo talvisodan aikana, siis enne sodan päättymistä, poliittisena valintana Saksan ja Italian fasistien liittolaisena.

Tämän vuosisadan räikein salaliittotemppu Euroopassa on ollut ehkä Natsien valtiopäivätalon polttaminen - Se oli natsien omaa työtä ja syntipukiksi valittiin tietysti imaginaarinen ideologisen vastustajan esikuva, kommunisti juutalainen. New Yorkin kaksoistornien räjäyttäminen lentokoneiden törmäyksen jälkeen on verrattavissa suoraan natsien valtiopäivätalon tuhomediaspektaakkeliin. USA on kongressin omien asiakirjojen mukaan ollut mukana 72:ssa salaliitossa vieraan valtion vallan vaihtamiseksi. Irak on vain jonon viimeisin ilmiö.


Nasa on onnistuneesti markkinoitu rauhanomaisena avaruusjärjestönä. Kuitenkin Nasan rahoituksen taustalla on sotilasteknologian kehittäminen avaruuskuntoon. Nasa on toimittanut avaruuteen kaksi kertaa enemmän sotilaallisia satelliitteja siviilisatelliittien painomäärään verrattuna.

Nasan historiassa on muitakin hyvin hämäriä tapahtumia, jotka noudattavat länsimaisen historian salaliittoaktiviteetin tunnusmerkkejä. Yhdysvaltain senaatille äärimmäisen kriittisen ja perusteellisen raportin tehnyt avaruusteknologian insinööri Tom Baron kuoli rautatiekiskoille junan alle juuri raportin jättämisen jälkeen. Raporttia ei sitten enää kukaan uskaltanut puolustaa ja Nasan propaganda-aineisto ohitti riippumattoman tutkimuksen. Tutkimusraportti kaiken lisäksi hävisi - mysteerisesti.


Salaliitot ovat ahdistavia,
sillä todellisuuden ja historian hämärtyminen on painostavaa, ihmisten kaivatessa selkeää, omaa, moraalista, perusteluta, havaittua ja ristiriidatonta historian ymmärrystä.

Salaliitto uhkaa lineaarista ja kausaalista todellisuuden käsiteltävyyttä. Moraalista maailmanjärjestystä, sitä koheesiota, jota varten uskonnot on kehtetty tuudittamaan selkeitä vastauksia, kiistämättömiä toivonkappaleita ja "selkeitä" dogmaattisia järjestelmiä.

Tavallaan kaikki nykyinen identiteetti ihmisen määreenä, kansalaisena ja länsimaisena uskollisen valtion kansalaisena perustuu historian selityksille, selkeälle menneisyydelle. On vaikea käsittää ja uskoa, että historian kirjoitus olisi jossakin kohdin "epäonnistunut" tahallisen vääristelyn vuoksi. Ikäänkuin todellisuus olisi väärä.

Identiteetti on psykodynaamisessa (perus)psykologiassa ja psykoanalyyttisessä ihmiskuvassa aina selkeän menneen tulkintaa selkeiden tulevaisuuden arvopäämäärien määrittämiseksi. Salaliittoihin on parempi olla uskomatta mielenrauhan vuoksi.

Tärkeitä, myyttisiä ilmiöitä ja hahmoja ei haluta nähdä manipuloinnin välineiksi ja manipuloinnin strategialla toteutetuksi. Länsimainen historian käsitys esitetään usein "kehityksen" vertauskuvana ja selkeäksi lineaariseksi aikajanaksi - vaikka on selkeitä perusteita siitä, että monin osin ihmiskunnan historia ei ole lainkaan kehitystä - vaan sarja syklejä.


Mika Waltari
oli ennen kuolemaansa suunnittelemassa massiivista opusta uskontojen ja kulttuurien kehityksestä ja assimilaatiosta. Waltarin uskontopoliittinen megaeepos jäi kuitenkin valitettavasti tekemättä. Kuinka uskonto syntyy ja muokkautuu poliittisten turva- ja voimamielikuvien vanavedessä. Vanha testamentti eli Toora on itse jo kehityskertomus. Jumalakuva muuttuu koko ajan sitä enemmän mitä tärkeämmäksi yksilön subjektiivinen kokemusmaailma heimoideologian yhdenmukaistamispaineiden vähentyessä. Uskonto on aina tulevaisuuden määrittelemistä. Ilmestyskirjan maailmanloppuvisiot ovat spektaakkelina aina olleet rakkaita presidentti Bushin suvulle. Presidentti Reagan teki kylmän sodan poliittiset päätöksensä myös selvännäkijöiden ja ilmestyskirjan avustuksella.


.

Ei kommentteja: