sunnuntaina, kesäkuuta 29, 2014

Kaatuuko kirkko Pride-kulkueen homoseksuaalien vihkimiseen?

Lisäys IV


Tuomiokapituli on ensimmäistä kertaa taipunut homoulottuvuudessa teologisesti - ja päästää esille teologisen itseruoskinnan.

Kirkko on eksynyt, What would Jesus do...

 Vain media voi muuttaa kirkkoa, taistelusta tulee kovempi kuin naispappeudesta.

Piispat joutuvat syömään sanojaan ja luopumaan audiensseista Vatikaaniin suutelemaan paavin sormusta? Tai sitten vihkioikeudesta luovutaan jos eduskunta suostuu siihen, jotta arkkipiispa pääsee jatkossakin suutelemaan paavillista smaragdia (viime vuonna viimeksi audienssilla, toimittiko etiketin mukaisen pusun?) "Kirjoitusten ja perinnäissääntöjen mukaan sapatti piti pyhittää niin, ettei silloin saanut tehdä mitään työksi laskettavaa. Jeesus kuitenkin paransi sairaita myös sapattina ja osoitti näin vanhojen kirjoitusten tulkitsijoille, että heidän pikkutarkkuutensa oli peittänyt käskyn alkuperäisen tavoitteen: sapatti on ihmistä varten eikä ihminen  sapattia varten.

Opetuspuheissaan Jeesus toisti, miten kaikki kutsutaan mukaan. Kuninkaan pitopöytään kutsutaan raajarikot, sokeat ja kerjäläiset. Köyhille julistetaan ilosanomaa ja sorretut päästetään vapauteen. Näissä näkyy Jeesuksen ohjelmanjulistus (Lk.4:18). Ytimessä näyttää olevan, että silloin kun huomataan, että joku tai jotkut on jätetty huolenpidon ja armon ulkopuolelle, silloin pitää herätä.

Erityisen moitittavaa näyttää olevan, jos tähän ulkopuolelle jättämiseen etsitään perusteita pyhistä kirjoituksista. Silloin silmien edessä ovat kalkitut haudat täynnä kuolleiden luita (Mt.23:27-28).
Lisäys


Mitä toimittajat eivät huomioi kirkkouutisissa?
Valtakamppailua kirkon valtarakenteissa.


Vanhoillisten vallankaappaus jatkuu kirkossa

   - Kirkon koko taloushallinto vanhoillisimpaan hiippakuntaan Ouluun

Tämä on ennen kaikkea vallan keskittämisen projektia valtionkirkossa. Tampereellakin otettiin seurakunnilta omaisuus ja päätäntävalta 7 seurakunnalta - 5 vastusti mutta kirkkohallitus jyräsi!


 • "Perussuomalaiset ehdottaa: Aviossa synnyttäville eläke-etu" 

Nyt tarkkana: tässä on koko totuus; keskiajalta ponnistavan kirkon lupaama statusnousu kun suostut eliitin määräämään häpeäpeliin "kelpaavuudesta" eliitin silmien alla ja simpanssien hierarkiakamppailuun muiden määrittelemänä, eliitin palvelijana. Tottelevaiset alamaiset pelkojen ja taikakuskon(non) alistumispelissä. Kun ihmiset hämätään ahdistumaan kelpaamisesta, heitäon helppo hallita.
 
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288672836562.html


    No niin,
 pappi perui puheensa ja siunauksensa eikä käynyt marttyyrin polkuansa loppuun saakka.


Naisparin siunausta lauantaina edelsi pastorin vakaa päätös toimia vastoin kirkon ohjeita. Seurasi jupakka, jossa pappi kielsi tekonsa. Nyt Helsingin piispa vahvistaa tapahtuneen. HS::Valtionkirkko kiemurtelee ja vähättelee hysterian vallassa konfliktia ja teologista ongelmaa.

Notaari poikkeuksellisen nopeassa lausunnossa:ja katsokaa kirkkoherran ilmettä, kuinka peloissaan kirkkoherra voikaan olla

 

Kukkoja ja koiria kirkko siunaa mutta ei homojen vastuunottamista.

Hysteria ja jännite syntyy kirkon eliitin petoksesta, harhauttavasta kaunopuheesta ja päätoimittajien luomasta mediamanipulaatiosta, jolla suuri yleisö on saatu luulemaan että lailla etuoikeutettu ev-lut valtionkirkko olisi protestanttinen uskonto, joviaali ja suvaitseva kansankirkko.
      
Kirkkohan haluaa nyt välttää avointa ja rehellistä konfliktia kaikin keinoin sillä kirkko on luopunut lipevästi "julkisuudessa" jyrkistä linjauksista pehmeällä puheella maksimoidakseen veronmaksajien määrän mutta silti keskittyy jyrkän dogmansa, viidesläisten ja lestadiolaisten vallan suojeluun sekä varsinkin koulujen pakkouskonnonopetuksen suojeluun (kirkon jäsenten lapsilla ei ole uskonnonvapautta kouluissa): kokouksissaan piispat ylpeilevät toisilleen vanhakantaisuudellaan ja Vatikaanille kelpavuudellaan. Hyvin kaksinaamaista ja enemmistö-"asiakkaita" harhauttavaa.  
Piispat suojelevat suvaitsemattomuutta mutta sallivat hyppysellisen suvaitsevaisuutta ja suojautuvat halveksittavaan väistelyyn mahtavan median paineen alla, varsinkin arkkipiispa, joka ei käytä valtaansa uudistuksiin mutta toki rasvaisen rohkaisevia ja katteettomia sanoja liberaaleille mediassa - vastoin kirkon virallisia linjauksia.  
    
Mediassa on luotu harha, että epäprotestantti kirkko olisi liberaali.  
Kirkon valtarakenteet ovat totaalisesti vanhoillisten kaappaamia kirkon enemmistöä vastaan. 
 • Ensinnäkin täytyy ymmärtää, että ev-lut valtionkirkko ei ole demokratia.

  Kirkon "äänestyskäytännöt" ovat kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksen säädöskäytännöissä ja tulkinnoissa rakennettu suosimaan vanhoillisia eli konservatiiveja ja fundamentalisteja (ns viidesläiset kalvinistit ja vanh.lestadioaiset).

  "Muuttumattomuus" on sisäänrakennettu kirkon poliittiseen systeemiin ja vaaleihin liittyvään sensuuriin, tahalliseen eli taktisen huonoon tiedotukseen. Seurakunta ei kutsu eikä valitse omia pappejaan eikä voi erottaa kirkkoherrojaan.  
    
Kirkko on vain tasapainoilun politiikkaa, vallan ylläpidon taktikointia, ei protestanttista uskoa eettisillä linjauksilla uskon väärinkäyttäjiä ja vatikaanin pappiskulttia vastaan. Kirkko sallii ruman töpaikkarasismin seurakunnissa, pakkoseksin lestadiolaismiesten valtana ja laajan tasa-arvolain rikkomisena  homovihana ja työntekijöiden kiusaamisena seurakunnissa kirkkoherran mielivallan alla. Vain mediajulkisuus saa etelässä kirkkoherrat hillitsemään itseään.  
 
Luther ja muut nousivat konservatiiveja vastaan ilman kompromisseja kun Vatikaanin "usko" oli vain vallankäyttöä ja heikompien hyväksikäyttöä. On vain yksilöiden uskoa, ei ole kirkon pyhyyttä ja valtaa yksilöiden alistamisessa protestanttisessa ja Jeesuksen vallankumouksessa.   
 
Suurimmat puolueet joutuivat yhteistuumin pelottelemaan ja uhkailemaan piispoja, jotta naispappeus meni läpi. Se ei ollut kirkon oma teologinen valinta vaan vain taktinen jousto verotusoikeuden jatkamiseksi. 
 
Teologisesti ev-lut kirkko ei missään tapauksessa ole protestanttinen, enimmäkseen roomalais-katolinen Vatikaanin teologian ja pappiskultin seuraaja oikeiston yhteistyökumppanina.  
 • Luther julisti, että avioliittoon vihkiminen ei ole sakramentti eli ei ole protestanttien pyhä opinkappale vaan vain ja lihallinen, maallinen sopimustoimenpide, ihmisten oma valinta ihmisten omasta elämästä omalla vastuulla. 

  Avioliitto ei ole pyhä eikä pyhitä - tämä on teologinen johdonmukaisuus protestanttisessa pappiskultin purkamisessa
Kun piispat käyttävät sanaa "ykseys" he tarkoittavat sitä, että kirkko suojelee fundamentalisteja ja sietää liberaaleja. Kirkko ei siten noudata oppiaan eikä muuta oppiaan mutta estää protestanttisen teologian kehityksen.  
Päätoimittajat todistivat olevansa kirkollisen eliitin likaisen pelin puolella kun piispa Huovisen harjoittamasta noitavainosta eli homovainosta Helsingissä ei yksikään lehti ole vieläkään uskaltanut kirjoittaa oman journalistisen tutkimuksen kautta, vain Kotimaa julkaisi aiheesta kirjoitetusta kirjasta maininnan.
  


 
 • Faktat kirkon asemasta juridisesti
    
Kirkkolaki velvoittaa pappeja noudattamaan eduskunnan päätöksiä

eli jos tasavertainen avioliittolaki tulee, kirkon täytyy
a) siihen nojautua ja toteuttaa sitä  
b) tai irrottautua valtiosta lopullisesti ja pyytää kirkkolain lopettamista   
c) tai lopettaa valtionkirkkona vihkiminen siunauksena (Ruotsissa on lopetettu sekä vihkiminen että valtionkirkkolaki)  ja vain vahvistaa juhlatilaisuudella muiden viranomaisten tekemät vihkimiset jatkaen apartheid-politiikkaa erotellen yhä heteroliitot muista liitoista ollen muita vahvistamatta papin sanalla.
     Eli tiivistettynä

Minua ja montaa muuta ärsyttää kirkon linjattomuus ja sumutus  julkisuudessa, vaikka kirkko ei luovu Vatikaanin dogmasta, opeista, niin silti medialle pumpataan väärää niljakasta tietoa kiemurteluna, "hyväntahtoisuutena" ja ympäripyöreytenä. Piispat ja kirkon puolustajat esittävät olevansa kaikille kaikkea, "kansankirkko", "osa suomalaista kulttuuria"  vaikka eivät ole suvaitsevaisia eivätkä toteuta kirkossa työntekijöille valtion tasavertaisuuspykäliä (papit ovat viranomaisia valtion lain alla) tai Lutherin oppia avioliiton maallisuudesta. Puolet kirkon työntekijöistä ovat ankaria fundamentalisteja.
 
Kukaan ei voi olla kaikille kaikkea!  Miksi kirkko ei ole rehellinen? Miksi suomalaiset sietävät kirkon ja median valheita kirkon olemuksesta? Ei voi olla yhtä aikaa suvaitsevainen ja suvaitsematon - mm homofoobisesti ja avioliiton ulkopuolista seksiä vihaten.  
En myöskään ymmärrä, miksi liberaalit eivät perusta omaa uskontokuntaa/järjestöä sillä kirkon muuttaminen on aivan turhaa ja hidasta. Tätä tiedostamista hidastaa median valehtelu ja sensuuri kirkon sisäisestä rasismista. Kirkko pysyy nyt keskustan ja kokomuksen poliittisen vallan isona tukijana koska liberaalit protestantit ovat niin alistuvia ja suostuvat hyssyttelyyn fundamentalistien vallan puolesta. Fundamentalisti Päivi Räsänen nostettiin tieten tahtoen kirkkoministeriksi. 

   
  

       
 • Demokratia kirkossa kirosana


  "Mietin mielessäni, mikä kirkko sitten on. Diktatuuri?

  Oligarkia? Vaikka uskontokuntien uskonoppeihin liittyvät asiat eivät yleensä missään uskontokunnassa ole äänestyspäätöksiä, evankelis-luterilaisen kirkon normaali maallinen hallinto on periaatteessa organisoitu demokraattistyyppisellä mallilla.  Sanon ”demokraattistyyppisellä”, koska aidoksi demokratiaksi sitä ei vielä voi kutsua."  

         "Kirkon kolme tärkeintä ongelmanasetteluakin on vain maallisiin ärriin keskittynyt: Rakenteet, Rakennukset ja Raha."

                                            - Johanna Korhonen  Mielenkiintoisia prosenttilukuja kirkon gallupissa: 
 • suurempi prosenttiosuus uskoo ufoihin kuin kirkon määrittelemiin opetuksiin n.24%.
 • 50% Hesalaisista nuorista on taasen ateisteja.
 • Kirkon valtarakennelma ei kiinnosta 
  • jäsenistä harkinnut kirkosta eroamista yli 40 % 
  • Ketola: Osallistumisprofiili heijastelee perinteistä kansankirkkoasetelmaa.
   34%:  "en ole uskonnollinen mutta en ei-uskonnollinenkaan"

   
   Siis: 
 • Ketola: eurooppalaisessa vertailussa suomalaisten osallistuminen hengellisiin tilaisuuksiin on yksi alhaisimmista
 • Koskinen: On hävettävää, että ihmisiä painostetaan tunnustamaan (Nikean uskontunnustuksessa) uskonsa sanoilla, joita he eivät usko. Tämä on moraalinen pulma.  

 

Lisäksi 
"Valtion suhde uskontoihin perus- ja ihmisoikeuksien valossa"
- valtionkirkkoinstituution ja sekularismin ongelmakohtia

       "Kirkon kannatus Suomessa on jyrkässä laskussa"

- Tästä gradusta löytyy paljon tietoa Euroopan tilanteesta ja Suomen uskontopolitiikasta

TAMPEREEN YLIOPISTON TUTKIELMAT :

http://tutkielmat.uta.fi/tutkielma.php?id=23077

Iltalehden toinen Gallup:

60% kirkon jäsenistä perustelee jäsenyyttään tavalla ja tutuilla taparituaaleilla, 22% uskolla. 


EPILOGI


No niin, pappi perui puheensa ja siunauksensa.

"Kirkko älähti – pappi pelästyi ja kielsi siunauksensa Pridessa.
Naisparin siunausta lauantaina edelsi pastorin vakaa päätös toimia vastoin kirkon ohjeita. Seurasi jupakka, jossa pappi kielsi tekonsa. Nyt Helsingin piispa vahvistaa tapahtuneen. HS

http://www.hs.fi/kaupunki/Kirkko+älähti++pappi+pelästyi+ja+kielsi+siuna


1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Lakivaliokunta kuuli useita uskonnollisia yhteisöjä
Niin.
Ylipistotason sosiologeja, yhteiskuntatieteilijöitä, historioitsijoita, psykologeja, psykiatreja, uskontotieteilijöitä, antropologeja, seksuaaliterapeutteja ei sitten jaksettu kauheasti kuunnella eduskunnan konservatiivisessa sirkuksessa. Kokoomuksen valtiontuhoaminen tarvitsee vielä kulisseikseen "muuttumattomat arvot". Tekopyhyyden mittaamattomuus.


http://www.hs.fi/kotimaa/Uskontokuntien+%C3%A4%C3%A4ni+kuului+vahvana+homoliittolain+kuulemisissa/a1404100431473