perjantaina, maaliskuuta 16, 2012

Sosiaalidemokraattien eliittimafia potkaisi avointa käsittelyä tavoitelleen ministerin syrjään


Sosiaalidemokraattien eliittimafia potkaisi avointa käsittelyä tavoitelleen ministerin syrjään
Sosiaalidemokraattien eliittimafia potkaisi avointa käsittelyä tavoitelleen syrjään. Muutenhan sisäpiirin kaupat ja kaikenlaiset bisnesideat kuntatoiminnan ulkoistamisen lypsämiseen menisivät sivu suun eliitiltä. Virkamiehet todella pelästyivät, kun eivät voineet sanella poliittisesti valitun ministerin toimia.

  Lisäys: Suomen Kuvalehden juttu paperiversiossa on aika häiriintyneen leimaava. Se korostaa mm. sitä, kuinka ministerin täytyisi toimia virkamiesten tottumusten mukaan. Se ei käsittele laiinkaan sitä, miten  Guzenina toimii sosiaalidemokraattien puoluejulistuksen periaatteiden mukaan.
 • ”Meillä on nyt täällä paljon turvattomuutta. Mitä tahansa tuntuu voivan tapahtua”, eräs virkamies kertoo.
   

 Politiikan tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä virkamiesten oloa lokoisaksi ja vallanhaluiseksi vaikka se onkin nyt maan tapa.  Vaaleissa ei kanavoida valtaa virkamiehille - vaikka kokoomus onkin kanavoinut valtaa omille syöttiläsvirkamiehilleen.

 Kun SDP poliittisena vallanjakopuolueen tekee jotakin näin radikaalia, kannattaisi hyvin selkeästi selostaa äänestäjille päätösten syy-seuraussuhteet ja poliittiset perustelut. Sekä poliittiset päämäärät. Kaikki on poliittista, mitä politiikassa tapahtuu. Poliittista eli vallanjakoa.
Se, että ministeri vaihtaa mielipidettä, ei ole ennen ollut puolueelle syy erottaa ministeria projektista - paitsi jos ministeriksi nostettu ei ole totellut puoluekulissin takana hämärässä ja epädemokratiassa toimivan  puolueen salatun valtajuntan valintoja.
 
Myös EK:n suuryrityspolitiikan, ulkoistamispolitiikan ja valtion alasajopolitiikan vastustaminen avoimesti julkisuudessa merkitsee eliitin maailmassa  rangaistavaa rikosta ja eliitin pettämistä.

 • Anneli Jäätteenmäen poliittinen teloitus

  omien toimesta kuuluu tähän samaan ilmiömaailmaan:
  silloin pääministeri Jäätteenmäki kävi avoimesti kiinni Kekkosen ajan luoman ulkopolitiikan ja Natolobbareiden salaisen mafian toimintaan  demokraattisella valtamandaatillaan.
  Se ei eliitille käynyt, sillä etupiirien vallanjako Suomessa tapahtuu kulissien takana eikä demokraattisessa politiikassa avoimesti.

Sosiaalidemokraatit ovat olleet 1989 laman jälkeen pelkkä säälittävä kokoomuksen apupuolue suurissa alasajolinjauksissa. Mitään elvytystä ja tasapainoittamista veroprogressiolla he eivät kykene ajamaan. Oikeisto teki pankkiiripresidentti Koiviston avulla lamasta härskin pelotten, jolla yhteiskuntakeskustelu ja hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen onnistuttiin hävittämään. Sosiaalidemokraatit maastoutuivat rennosti "ammattipoliitikoiksi" ja väistivät omaa poliittista vastuutaan viittaamalla vain kokoomuksen amerikkalaiseen tuholiberalismiin. Keskustassa sentään Väyrynen on saanut puolueensa takaisin ihmisten pariin - vaikka Väyrysen menneisyys pelottaakin nykyistä Kataisen lemmikkijoukkoa. Kokoomuksen tuhopolitiikan logiikkaa ja seuraamuksia, "tehostamista": 


 

 • Eliitin kultainen huoneentaulu:

1. Hajota ja hallitse.
2. Vaadi moraalia, jota itse et noudata.
3. Naura matkalla pankkiin oman elämän sankariopeille ja lähde ryypäämään Sarasvuon kanssa   

 
  

Ei kommentteja: