perjantaina, maaliskuuta 16, 2012

Onko Räsänen köyhien ja kärsivien ystävä?


Onko Räsänen köyhien ja kärsivien ystävä?
  • "Kansanedustaja ja ministeri Päivi Räsänen (kd.) on ryhtynyt ankaraan hyökkäykseen eutanasian kannattajia vastaan.

    Hän vertaa blogissaan eutanasian kannattajien perusteluja Saksan kansallissosialistien eli natsien vastaaviin. "

Nämä samat uskontofundamentalistit eli viidesläiset järjestöaktiivit opettavat samalla nuorille uhrautuvien marttyyripyhimyksien ihanasta ja jalosta uhrikuolemasta Jumalan tahtona.

Fyysisen sairauden lopullisesti murtama ja  kuolemaa odottava ihminen tarvitsee ihmisarvoa ja valinnanvapautta.

Kuoleman vapauttavaa ja vapahtavaa voimaa.

Jatkuvasti kärsivä, parantumattomasti sairas ei ole yhteisöä jalostava tekijä.

Ei ole myöskään jaloa tai inhimillistä tuhlata miljoonaa euroa  koomaan tai lähelle koomaa vaipuneeseen yksilöön vuosien ajan, joka ei pysty hengittämään kuin vain koneiden ja kemikaalien avulla ilman tietoista elämää ja vuorovaikutusta. Kuolemaa ei saa vastustaa mekaanisesti ja pakkomielteisesti.
Yksi outo ilmiö liittyy tähän kokonaisuuteen: kärsimystä ylistävän "kristillisen" kulttuurimme lääkärit antavat Suomessa yhä vähiten kipulääkkeitä tarvitsiville Euroopassa.
Ongelma on sadistinen ja ihmiskuvaltaan todella vääristynyt kirkkokulttuurin jäänne kärsimyksen ihailuna.

Räsäsen pitäisi sallia vapaus mutta ajaa myös poliittisen raivokkaasti sosiaalibudjettiin vähintään noin 1,5 miljardia e takaisin (progressiivisten verokorotusten kautta ja verolakia ohittavia lisäsäädösten  eli 23 miljardin e  verohelpotuksia vähentämällä) sairaiden, ahdistuneiden, itsemurha-ajatuksia hautovia (fyysisesti terveiden) ja sosiaalisesti rajoittuneiden yksinäisten apuun.

Terapiaa, psykologeja, sosiologeja (myös työpaikka kriiseihin psykopaattien löytämiseksi ja erottamiseksi), kotilääkäreitä (kuten Ranskassa, Kuubassa ja Kanadassa), fysioterapiaa, sosiodraamaa ja sosiaalista tukisysteemiä, testattujen vapaaehtoisten palkattua sosiaalista toimintaa. Systeemi hyvinvointiyhteiskunnan löytämiseksi toimii tehokkaammin, jos sosiaalisesti kyvykkäät kansalaiset saavat auttaa palkkaa vastaan osa-aikatyönä.

500 000 suomalaista ja avutonta perhettä tarvitsee kipeästi yhteiskunnan tukea toimintakyvyn ja ihmisarvon palauttamiseksi.
Siitä ei selvitä ilman valtion tärkeintä poliittista toimintamuotoa, verotuksen kautta hyvinvoinin ja tomintakyvyn jakamista  heikoille ja kärsiville.
Nyt verolakia rikotaan siis joka vuosi 23 miljardin verohelpotuksilla varakkaille firmoille tuhdin voitonteon takaamiseksi verovaroilla.
Ahvenanmaakin saa 500 miljoonaa erityistukia joka vuosi ja siksi on selvästi varakkain maakunta Suomessa poikkeuslakien takia. On aika lopettaa eliitin erityisoikeudet Suomessa. Järkipolitiikalla ja solidaarisuudella.
Ei kommentteja: