lauantaina, maaliskuuta 10, 2012

Nollasummapelin huijaus ja johdannaissikailut

Kuva: Arhi Kuittinen  © Helsinki 2012
Kuva: Arhi Kuittinen © Helsinki 2012

Nollasummapelin huijaus ja johdannaissikailut
Nollasummapelin huijaus ja johdannaissikailut


Tämän takia Hesarinkin haastattelemat asiantuntijat eli pörssipelimaailman pelle-edustajat ovat vakuutelleet meille vuosia, että "kapitalismi ei ole nollasummapeliä" (eli "rikkaiden rikastuminen ei ole köyhiltä pois", solidaarista sosialismia köyhien ehdoilla ei tarvita vastapainoksi) - jotta pörssin rahamassa ja pelimerkit kasvaisivat eksponentiaalisesti aidon maailman työn sekä teknologian kehittymisen hyödyllä ja työ ympäri maailmaa ei saisi tuotannollista hyötyä  kasvusta palkan kasvuna.

Ihmisten työaikaa ei edes esim. haluta vähentää robottien kehittymisen myötä, mikä on ideologinen ratkaisu.

Eikä tämä tuotannollisen "jatkuvan kasvun" huijaus ole heille riittänyt vaan johdannaissikailuilla on kasvatettu spekulatiivisen rahan massaa kymmeniätuhansiamiljardeja ohi todellisuuden kohti huijausta, jonka pääteasemassa nyt olemme veroilla kasvattamassa pörssin romahdusta ja vedätystä.
Pörssin paisuttaminen on nollasummapeliä.

Pörssikapitalismi ei ole ainoa kapitalismin muoto. Ruotsi kehitti kapitalistisen sosialismin ja sillä Suomikin nousi lähes humaaniksi sivistysvaltioksi ennätysvauhtia.


"Kansaneläkelaitoksen tutkija Pertti Honkanen on laskenut, kuinka suuren arvon tunnin työ on keskimäärin luonut." - Joonas Laine

http://www.revalvaatio.org/wp/duunari-tekee-puolet-tyopaivasta-ilmaiseksi/  •  Saksan ylijäämä kääntyi kriisimaiden tappioksi
Professori Matti Tuomala harmittelee, että kiristyspolitiikan tarina menee helposti läpi, vaikka pitkälle katsova keynesiläinen talouspolitiikka olisi kestävämpi ratkaisu.

http://aikalainen.uta.fi/2012/03/08/saksan-ylijaama-kaantyi-kriisimaiden... Entinen pääministeri, oppositiopuolue keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki ei ymmärrä Suomen, Kreikan ja kreikkalaispankkien välisen vakuussopimuksen salaamista. -- www.uusisuomi.fi


Ylistämme rakkaita johtajiamme

The poor aren't less able, they're distracted, says poverty expert Eldar Shafir. Privileged people subjected to the same conditions would also make bad decisions.Ja minneköhän ne veronmaksajille langetetut "takaus"lainataakan tuotot Euroopassa menevät?
 Tämä on saalistusta.
Johdatus uuteen Marxiin Harva yhteiskuntatutkija on ollut kuolemansa jälkeen yhtä palvottu ja parjattu kuin Karl Marx. Saksalaisfilosofin nimi nousi ihmisten huulille kaikkialla maailmassa 1900-luvulle tultaessa. Venäjän vallankumous v. 1917 kaappasi tiedemiehen näyttävästi itselleen ja rakensi hänen oppiensa varaan kokonaisen valtakunnan. Nyt Neuvostoliitto on historiaa, mutta Karl Marxin ajattelu tekee taas kerran uutta tulemistaan. Marx -renessanssi on Euroopassa meneillään, ja meilläkin ollaan vähitellen heräilemässä. Viikon tietokirja on "Johdatus uuteen Marxiin". Juha Koiviston ja Vesa Oittisen teosta tutkivat vasemmistolainen kunnallispoliitikko Pia Lohikoski  ym... Areena.

Ei kommentteja: