lauantaina, joulukuuta 31, 2011

Sosialismi nousi amerikkalaisnuorten suosioon


EU on jo suurpääoma-kapitalistien sosialismi ja veronmaksajien orjuuttamista pankkien sijoittajavapaisiin koronkiskomis-operaatioihin ilman vastuuta.

Kiinalle on sallittu jumalattomia  etuoikeuksia (vapaa saastesäännöstelystä)  ja protektionismia (Kiinan  tulliveroja muille, joita Kiina ei salli länsimaille). Tämä ei ole länsimaisen työläisen ja tuotannon tukemista vaan hajottamista.
Miksi?

Jotta pankkien lainaglobalismi ja teollisuuden siirto pankkiirien suojassa orjapalkkamaihin ja orjapalkan ylläpitäminen olisi onnistunut. 
Kun puhutaan ahneudesta luonnollisena yllykkeenä ja yritetään väittää, että pörssin suojeltu protektionismi olisi sama kuin yksilön luonnollinen ahneus ja voitonteon luontevaa motivointia, ollaan jo käsitetasolla täysin hukassa. Varsinkin nykyisessä pankkien voitonteon varmistetussa EU-vipusysteemissä. Yksilöt joutuvt maksamaan keinottelijoiden valtavat riskit ja voittomarginaalit.

Ei valtavaa suojeltua systeemiä voi verrata yksilön luonnollisiin tarpeisiin suojattomassa ympäristössä esim. ilman yhteiskunnan suojarakenteita tapahtuvassa "kaoottisessa ja systeemivapaassa kilpailuympäristössä".

Perusteltu ahneus ja kiskonta ei ole intuitiota vaan fasistinen eli kyyninen riistosysteemi ja luonnon raiskaus harkitusti ilman harkittua moraalia; systeemi, joka on luotu yksilöitä brutalisoivaksi systeemiksi.

Raaka-aineiden hintojen jatkuvaksi nostattamiseksi kehitetty pörssien futuurikauppa ja demokratian vastaiset salaiset pankkisysteemit hedgefund- ja liikepankkien erilaisissa muodoissa on keinotekoista keinottelua, ei intuitiivista tarpeiden  tyydyttämistä.

Velkaa tehtailevat ja tarjoilevat pankit sekä futuurikaupoilla pelaava pörssi eivät ole oikeaa taloutta.


Soinikin on keskittynyt vain oman puoluevaltansa junttaamiseen puolueen sisällä hinnalla millä hyvänsä. Päämäärät kansan pahoinvoinin saavuttamiseksi on puolueiden johtajille hyttysen ininää oman poliittisen uraprojektin runnalla.

Keskustalla taas on pullat niin hyvin uunissa kokoomuksen kanssa ja kokoomuksen voitelemana  maatalousjunttaajien valtavien verohelpotusten ja tukiaisten junttaamana.


Eli ilmiö alkoi Neuvostoliiton romahdettua. Varakkaimpien verotusta kevennettiin huomattavasti kun materiaalisesti olemassaoleva poliittinen vastavoima hävisi.
Sosiologit ovat puhuneet tästä kauan mutta politiikan tutkijat ovat aina olleet hyvin nihkeitä tästä "sosialismin" vastavoimateoriasta kapitalismin inhimillistäjänä Euroopassa.
Aika selkesti todeksi todistettu teoria.

Oikeisto on nyt keskittynyt vasemmistomielikuvan demonisointiin - oman ideologiansa esittämiseksi epäideologisena "talousajatteluna" ja samalla suurpääoman puolesta esitetään mitä ihmeellisimpiä yksilönvapausteorioita, joilla ei ole mitään tekemistä keinottelun, resurssien varastamisen ja halpatyövoiman hyväksikäytön kanssa.

Ruotsalainen eli pohjoismainen sosiaalidemokratia on jakamisen kapitalismia: kaikkien kansalaisten resurssit ja toimintakyky tulee yhteiskunnan ja firmojen käyttöön kun voimassa on progressiivinen jakamisen periaate. Nokia oli tästä superesimerkki.

Ketään ei jätetä - silloin joskus. Nyt oikeiston voimana on pelotekuilu yhteiskuntaluokkien välillä ja suora kateus sekä halveksunta kombinaationa. Viha nousee ja purkautuu ehkä 1930-luvun Saksan malliin.


 • Viikon tietokirja: Johdatus uuteen Marxiin
  Harva yhteiskuntatutkija on ollut kuolemansa jälkeen yhtä palvottu ja parjattu kuin Karl Marx. Venäjän vallankumous v. 1917 kaappasi nimen itselleen ja rakensi hänen oppiensa varaan kokonaisen valtakunnan. Nyt Karl Marxin ajattelu tekee uutta tulemistaan.
  Marx -renessanssi on Euroopassa meneillään, ja meilläkin ollaan vähitellen heräilemässä


 •  Congress Really Is As Bad As You Think, Scholars Say : NPR  Maria Guzenina-Richardson
  "Me kaikki muodostamme teoillamme ja asenteellamme uuden ajan hyvinvointivaltion."
  http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/92402-oi-maailman-edistyks...
  Demaritkin siis ovat valmiita hylkäämään valtion, progresssiivisen verotuksen ja perustuslain valtion velvollisuuksista.  Professorit:
  "Oppositio voimaton - hallitus päässyt liian helpolla
  Valtio-opin professorin Heikki Paloheimon mielestä oppositiopuolueet ovat tehneet hyvin vähän yhteistyötä, mikä on vaikuttanut myös opposition painoarvoon." IL
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011123015017914_uu.shtml
  Soinikin on keskittynyt vain oman puoluevaltansa junttaamiseen puolueen sisällä hinnalla millä hyvänsä. Päämäärät kansan pahoinvoinin saavuttamiseksi on puolueiden johtajille hyttysen ininää oman poliittisen uraprojektin runnalla.
  Keskustalla taas on pullat niin hyvin uunissa kokoomuksen kanssa ja kokoomuksen voitelemana maatalousjunttaajien valtavien verohelpotusten ja tukiaisten junttaamana.


Ei kommentteja: