lauantaina, joulukuuta 24, 2011

Köyhä, armahda itse itsesi


http://www.flickr.com/photos/boriskafka/2938444213/lightbox/


Piispan viisaus on nyt kyllä niin kieroa kuin voi olla. Jos ahdistuvan tai köyhän käsketään olla tyytyvä tai onnellinen juuri virallisena onnen aikana muiden mukana, on se aikamoista pottuilua. On lisäksi piispalta aika tekopyhää ja ontuvaa verrata yhden kerran omavalintaisen yksinäisen joulun rauhan valitsemista huono-osaisten ja oikeasti yksinäisten jouluun.
Nykyinen onnen hehkumisen ja lahjakilpavarustelun joulu on historiallisesti kirkon luomaa kontrolloitua foobista hysteriaa ja osa tarkkaa kirkon tehtävää muokata kuninkaalle uskollisia pariskuntia, jotka kilpailevat lapsien ja rahan teossa. Kilpahenkeä, joulun henkeä onnen ja ainutlaatuisen ajan viettämisen todistamista vuoden ainutlaatuisimman ajankohdan tsemppaamisessa.

Onnen ja onnellisen perheen, täydellisen pyhän perheen palvomisesta/näyttelemisestä on tehty uskomaton uskonnollinen show.

Jopa äidin täytyy ihailla neitsytäitiä ollakseen hyvä äiti.

Irvokas näytelmä - kunhan ollaan 3 päivää vuodesta malliperhe niin muut ongelmat saa jäädä käsittelemättä koko vuoden ja onnen muistot saadaan tuotettua.

On järkyttävää kun ihmiset kertovat että eivät muista lapsuudestaan muuta kuin joulut - hurjaa elämän muistojen torjuntaa ja siinä se on joulun tehtävä luoda illuusioita onnesta ja yhteisten illuusioiden jakamisesta.

"Lähimmäisten muistamisen aikaa"

Ongelmien unohtamisen siunattua aikaa.

Miksi pitäisi olla vain rajattu lämmön ja tärkeäksi tuntemisen aika?

Kirkko on huolestuttavalla tavalla hyväksynyt hyvinvintivaltion alasajon.

Kirkko oli vahvana tukena 1989 alkaneessa lamassa laman aiheuttaneille poliitikoille ja oli estämässä omalla toiminnallaan kansalaisten reagointia ja arviointia. Kirkko väitti että Jumala on näiden päättäjien suojelijana yms. kansalaisille esitettiin että päättäjien puolesta rukoileminen on parempaa kuin poliittinen reagoiminen laman aiheuttaneiden neutralisoimiseksi.

"Koettakaa köyhät, masentuneet ja muut laahustajat nyt olla ihmisiksi ja edes joulun aikana näytellä onnellista."


2 kommenttia:

Tillman kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu, varsinkin jouluna Arhi !

Teologin isänä ja teologin appiukkona olen saanut blogistasi kaivattua perspektiiviä ja särmää.

Monesti olen onnistunut jopa yllättämään keskusteluissa.

Toivon Sinulle ja lähimmillesi mietteliästä ja pohdittavaa Joulun juhlaa

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Oivalluksia uuteen vuoteen.