tiistaina, joulukuuta 20, 2011

Ihmeillä ihmisoikeuksia vastaan - Soini, Räsänen ja imaami unelmoimassa kirkkovaltiostaIhmeillä ihmisoikeuksia vastaan.

  • " Interrail-matkalla Irlantiin elokuussa 1985 tapahtuikin Soinin mukaan jotain ihmeellistä. Vuonna 1988 hänestä tuli katolinen. - Siinä oli monta pohdintaa, lievää kiukkua – kyllä, voimakkaita henkilökohtaisia kokemuksia ja opilliset syyt. Mielestäni kirkko voi antaa anteeksi kaiken, mutta se ei voi mukautua maailmanajan mukaan.  Uusi Tie –lehden haastattelussa Soini ilmoittaa vastustavansa homojen avio-oikeutta, naispappeutta, esiaviollista seksiä ja tietenkin aborttia." http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/uutinen/nunna-%E2%80%9Dk%C3%A4%C3%...

Uskonnollisilla fundamentalisteilla on käsitys ja toive, että uskonto menee yhteiskuntasopimuksen, psykologian, ihmisoikeuksien ja etiikan yli. Tämä ei ole demokraattisen yhteiskunnan näkemysten mukaista yhteiskuntasopimusta.
Valtion on taattava uskonnon vapaus yksilön harjoittaman omaehtoisen uskonnon harjoittamiseen mutta ei yksilön hyvinvoinnin väkivaltaisella alistamisella uskonnollisten uskomusten mukaan.
Uskonnollisten yhteisöjen vallankäyttöä valtio ei saa tukea ja varmistaa.
* päivitys:
Syrjivät moralistit eivät siedä aitoa moraalia
ja ihmisarvon protestanttisen ehdotonta solidaarisuutta:

  • "Räsänen asettaa kirkon demokraattisuuden kyseenalaiseksi
- Kirkkoministeri ja Sisäasiainministeri Päivi Räsänen puuttuu Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan poikkeuksellisen voimakkaasti kirkon toimintaan. Hän vetoaa hallinto- ja jopa perustuslakiin"
:: http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/6944-rasanen-asettaa-kirkon-demo...

Räsänen ei voi hyväksyä syrjivien ja (seksuaali)rasististen järjestöjen saamia rankaisuja ja kirkon valtajoukon vaatimuksia humaanin ja protestanttisen tasa-arvon toteuttamiseksi.

Tuntuu todella vahvasti että nämä Lutheriin vetoavat suomalaiset amerikkalaisen evankelikaalisuuden ja hygieniamoralismin saarnaajat eivät lainkaan ymmärrä Lutherin jatkuvan uskonpuhdistuksen käsitystä.

Mikään instituutio, ei edes kirkko, ei ole pyhä eikä uskonto ole ikinä minkään järjestön varassa olevaa uskonelämää vaan "uskonnollinen elämä" on vain yksilön uskonelämää ja hyvien ihmissuhteiden etsintää mystisen lähimmäisrakkauden seikkailussa.

Järjestö ei voi antaa moraalia, varmuutta ja uskoa, se on room.katolista harhaoppia. Tämä on protestanttisen opin kirkas ydin - usko ja moraali on aina yksilön oma seikkailu ja valinta.

Uskonnollisten  yhteisöjohtajien annetaan kouluissa yhä rikkoa perustuslain suomaa yksilön uskonnonvapautta pianostmalla rehtoreita ja kouluneuvostoja. Nuorten oppimiisen ja pukeutumisen vapauden sekä varsinkin laajan neutraalin sekä vertailevan tiedon saamisen tukahduttaminen on uskonnollista ja henkistä väkivaltaa ihmisoikeuksia rikkomalla.

Valtio ei saisi myöskään sallia sukujen pakottaa burkaa tai huiva edes vapaaehtoisesti kouluissa koska nuorille naisille se ei ole vapaaehtoinen puvuste vaan yhteisönsä painostuksen rasistinen ja jaotteleva väline.
On perustava ihmisoikeuskysymys, että nuoret saavat olla muiden nuorten kanssa samassa kuttuurissa ilman suvun uskonnollista ja seksuaalista omistusleimaa.

Kasvojen ja hiusten peittäminen ei ole vaate vaan uskonnollisen vallan rasistinen, erotteleva vaade. Sitä ei ole edes Koraanissa. Se on uskonnollisen kulttuurinkin sisäistä rasismia ja seksuaaliväkivaltaa, sillä sitä ei suunnata muslimipoikien peittämiseksi, joten jo sillä rasistisen käytännön perusteella valtion ei tule sitä sallia.

Burka on seksuaalinen provokaatio ja häpäisyhallintaa
Peittämismääräykset ovat henkistä silpomista ja seksuaalista häpäisyä - Peitä itsesi, sillä olet häpeä ja uhka!
jo ihan vuorovaikutusteorioiden ja psykososiaalisten interaktiorooliasetelmien mukaan, puhumattakaan arkijärjestä ja ihmisoikeuden pohjana olevasta tasavertaisuuden etiikasta, nuorten vapaudesta olla tasavertainen yksilö ilman yhteisön peittämällä leimaaman ruumiin häpeää ja oikeus oman kulttuurinsa sekä uskontonsa itsenäisesti valitseva, valtion suojelema yksilö.

Tyttöjen ympärileikkaus on vihdoinkin kielletty valtion toimesta Suomessa - mutta poikien silpominen ei.
Valtio siis puuttuu uskonnollisiin asioihin ja se on lainsäädäntöä kun rikotaan ihmisoikeuksia.
Tässä asiassa moraalinen ongelma on toisinpäin kuin valtion suhtautuminen tyttöjen häpeän ja naisen ala-arvoisuuden osoittamiseen peittämällä.

Pakotettu uskonnonopetus uskonnontunneilla valtionkirkon jäsenille valtion valvomissa kouluissa ja siten opetussuunnitelmassa olevan ET-opetuksen kieltäminen kirkon jäseniltä on valtionkirkkojen harrastamaa ihmisoikeurikkomusta viranomaisten tuella.
Laki periaatteessa kieltää tämän sievillä korulauseilla mutta opetushallituksen viranomaiset, armeija ja SUPO ovat pysyneet perinteisessä valtionkirkkoliitossa kirkon johtajien ja kirkkohallituksen kanssa nuorten ihmisoikeuksia vastaan. Kirkkohallitus on myös estänyt tähän mennessä muiden uskontokuntien verotusoikeuden. 
On hyvin outoa, että oikeusministerit eivät ole tähän puuttuneet.
Kova pala maassa, jonka alkuperäinen kulttuuri on kirkon toimesta tuhottu väkivaltaisesti ja joka on alunperin käännytetty miekalla ja tulella kirkon verotettavaksi. 


Uskonnot määrittelevät siis yhä valtion sivistystoimintaa ja oppilaiden jaottelua uskonnollisiin karsinoihin pakollisessa koulusysteemissä.
Varsinkin pohjois-Suomessa on lisäksi hyvin raju tilanne lestadiolaisten uskonnonopettajien opettaessa vanhoillis-lestadiolaisten uskontoa ja pelkomoralismia lapsille, kuten mm. ennen avioliittoa ja avioliiton ulkopuolisesta seksistä joutuu helvettiin ja yhteisön erottamaksi.

Olen tänä vuonna kuullut monta tapausta joissa viidesläinen tai lestadiolainen rehtori on yrittänyt estää elämänkatsomustiedon opetuksen kouluissa valehtelemalla vanhemmille, että halukkaita ei-kirkollisia oppilaita ei olisi tarpeeksi. Tilanne on hälyyttävä ja lakeja reippaati rikkova.


Tutkija Jussi Jalonen Tampereen yliopistosta kertoo,
  • että Opus Dei on useissa maissa vetänyt puoleensa paikallisen eliitin edustajia, minkä seurauksena se on myös välillisesti tullut yhdistetyksi poliittiseen väittelyyn. - Tällä kertaa tosin kyseessä ei ole vain henkilökohtaisiin arvoihin liittyvä lyömäaseeksi käännetty asia, vaan aihe, josta voi jo perustellusti keskustellakin.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118694-kohu-opus-deista-%E2%80%9Dsuomess...Kirkkovaltion elkeitä:
Kun ihmisiä pakotetaan papiston neitsytkulttiin eli Vatikaanin selibaattiin pappeuden ehtona:
    Kaikuja oikeistokristillisestä, "puhtaasta" ihmiskuvasta.
 Seksineuvoja miehelle vuodelta 1897:

Ei kommentteja: