torstaina, joulukuuta 22, 2011

Suden luonto ja ihmisten hysteria


Ihmisen luoma mutanttisusi eli koira
Ihmisen luoma mutanttisusi eli koira
 Kaikkiko sudet on nyt tapettava kun sudet käyttäytyvät kuten luonto määrää susien käyttäytyvän?

Ihminen ei ole jumala luonnon yläpuolella ja luontoa ei voi käskeä suojelemaan ihmisen luomia mutanttisusia eli koiria.

On syntynyt harha siitä, kuinka ihminen voisi käskeä luontoa kuin Jumala Mooseksen kirjassa. Kirkonkin opetusten myötävaikuttamana on syntynyt käsitys että sudet odottavat pirun käskystä kuola valuen päästäkseen ihmisen kimppuun.
Susiviha ja mediahysteria on jotain käsittämätöntä siihen verrattuna että sudet eivät käy ihmisen kimppuun.

Koiran omistaja:
  • "En olisi ikinä uskonut"

Miten  voi olla mahdollista että tervejärkinen mies ei voisi uskoa koiran olevan yksi eläin ja näin käyvän metsän lähellä, luonnossa? Tämä tapahtuu hyvin harvoin mutta tietysti  joskus. 

Luulevatko ihmiset elävänsä elokuvassa, jossa luonto on voitettu vasta kun se on tuhottu?

Pientä suhteellisuudentajua.

Auto, ihmisen luomus,  on miljoona kertaa vaarallisempi arkipäivän ja elämän tuhoaja kuin susi.
Köyliössä tiedetään miten myös houkutellaan sudet juoksemaan perässä:

PS.
  • Kai kaikki tietävät, että geneettisesti koirat hyvin lähelle susia eikä ole erillistä eläinlajia nimeltä koira?

II

Ei voi olla totta!
Perhepäivähoitaja yllättyi karhun jälkeä.
Jaärkyttävää! Suomessa on karhuja. Ja susia. Ja lepakkoja. Ja käärmeitä. Ei saa olla.

III
"Nurmeksen citysusi väisti jahtimiehen laukaukset"
Ainoa vaara tuosta sudest on se, että metsästyskiihkossa miehet ampuvat toisiaan tai jonkun lemmikkikoiran.
Susivihaa vaarallisimmilaan.
http://www.hs.fi/kotimaa/Nurmeksen+citysusi+v%C3%A4isti+jahtimiehen+lauk...

IV
Metsästäjäkulttuuria:
" Olemattomilla salakaadoilla rehvastelusta on tullut kansanhuvia"
- tai sitten poliisi ei vain tutki kavereittensa tekemiä kaatoja, kuten vahvoja epäilyjä on. Ja rehvasteluille nauretaan, monimielisesti ja moniäänisesti.
http://yle.fi/alueet/savo/2011/11/olemattomilla_salakaadoilla_rehvastelu...

" Susisota käynnissä, onko eläimiä 145 vai 230?
Metsästäjien mukaan yksilöitä on noin 230, kun RKTL:n mukaan susia elää Suomessa vain 135 – 145 yksilöä.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194707505811/artikkeli/ss+susisota+kayn...
Koska susipelko on epärationaalista, on susivihan taustayllykkeet ihmisiltä täysin hukassa.
Ihminen ei voi kuvitella omistavansa luontoa ja metsää.
Ihminen on vain yksi eläin. Susi toimii loogisesti kuten suden tuleekin.
Sudet eivät ole ihmiselle uhka. Suden syömät kotieläimet ovat usein vain ihmisten tyhmyyttä ja laiskuuta.Ei hyväksyttäviä kommentteja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni harjoitettu löperö petopolitiikka ja poliisilain 25§ noudattamatta jättäminen alkaa olla uhka koko susikannalle.

Päättäjät eivät ole ymmärtäneet miksi osa susista alkaa pyöriä lähellä asutusta. Uskoisin että on kaksi pääsyytä. Ensiksi heikommat yksilöt saavat reviireistä huonoimmat paikat, eli niiden alueet yhdistyvät ihmisasutuksiin suuremmilta osin kuin vahvempien, todellisten korpisusien.

Toinen syy on se, että kyseiset heikommat susiyksilöt ovat saaneet niin pitkään siedätyshoitoa ihmisistä, että ovat tottuneet ympäristöön ja muuttuneet "citysusiksi", joilla ei ole luontonsa puolesta paljonkaan tekemistä korpisuden kanssa, joista keskusteluissa kuulee puhuttavan. Mielestäni on vain ajan kysymys koska citysusi käy ihmisen kimppuun, todennäköisesti lapsen.

.Mikäli tämä päästetään tapahtumaan taas kerran yleinen mielipide pakottaa tappamaan kaikki sudet Suomesta sukupuuttoon.

Oikeat korpisudet voidaan vielä pelastaa kun vielä ei ole tullut Suomessa ihmisuhreja. Korpisuden pelastaminen tapahtuu siten, että viranomaiset aikaisempaa aktiivisemmin myöntävät kaatolupia "citysusille".

Sudet eivät ole tappaneet ketään sataan vuoteen, koska kaikki sudet tapettiin Suomesta vähän yli 100 vuotta sitten, syy: Sudet tappoivat Varsinais-Suomessa 1800 luvun loppupuolella yli kaksi- kymmentä lasta. Tämän jälkeen tilattiin ammattimetsästäjät näille susille ja julistettiin susi panaan. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että asutuksen nurkissa pyörivät sudet kaadetaan välittömästi. Vaarana on muuton, että taas toisen kerran ensimmäisen lapsen tapon jälkeen sama toistuu. Mikäli oikeasti pidät siitä, että susi kuuluu Suomen luontoon, voit tuskin olla asiasta eri mieltä.

Selvää se, että jos olet kävellen niin susi voi näyttäytyä ja voi myös käydä kimppuun – se on kyllä ainoastaan ajankysymys milloin ensimmäinen hyökkäys tapahtuu. Sudet vanhenevat ja vanhat sudet etsivät helppoa saalista. Lapsi on helppo saalis, mutta onneksi heitä kävelee enää vähän yksin teillä.

Eniten susien tappotekoja tunnetaan 1800-luvulta, jolloin kirjattiin Kaukolan, Kivennavan, Hämeen ja Varsinais-Suomen lastensurmat. Yhteensä susien tappamiksi tiedetään merkityn 110 suomalaista lasta. Viimeinen mainittu suomalainen susiuhri oli 7.11.1881 kuollut viisivuotias Kalle Oskari Grönroos Vahdosta.

Hei ystäväni lista on todella pitkä eri riskeistä joita ihminen elämässään kohtaa tietäen toi tietämättään. Haluatko sinä, että ehkä piankin siihen lisätään yhdeksi ranskalaiseksi viivaksi - "citysusi" tappoi ja söi yksin ulkoilleen vanhuksen tai lapsen? Tämä asia on hoidettavissa jos halutaan. Mitä luulet tapahtuvan mahdollisen susisurman jälkeen. Arvaan, että sudet tapetaan taas sukupuuttoon Suomesta. Miksi? Siksi, että "citysusi" ongelmaa ei ratkaistu ajoissa.

Poliisilain 25 §, jonka mukaan poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni tai lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Asuinrakennuksen pihapiiri tai sen välitön läheisyys ei kuulu susien luontaiseen elinpiiriin ja tällaisella alueella oleskelevat sudet aiheuttavat pelkoa alueen asukkaissa ja muodostavat vähintään lapsia kohtaan vaaran, jota ei voida pois sulkea.
Kysymys kuuluu koska "citysusi" käy ihmisen kimppuun, todennäköisesti lapsen. Mikäli tämä päästetään tapahtumaan taas kerran yleinen mielipide pakottaa tappamaan kaikki sudet Suomesta sukupuuttoon.
Kauan eläköön korvessa kasvanut ja siellä viihtyvä susi, joka terveen suden tavoin ihmistä kammoaa.