sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

Parhaat HD-videokamerat n. tonnin luokassa - Panasonic ja Sony



Panasonicilta on tullut uusi HD-kamera.


Hyvin kilpailukykyinen Sonyn kanssa. Kolmikenno 3 ccd sävyjä. Parempi automaattitarkennus, huikeasti parempi autofocus kuin Sonyissä. Ehdottomasti myös helpompi manuaalitarkennus kuin saman hintaluokan Sonyissä. Hämäräkykyisempi. Mutta ei yhtä edistyksellistä kuvanvakainta, hyvä kuitenkin.


Vaihtoehtoiselle kameramallille tarvetta? Hieman paremmalla objektiivilla, uskomattomalle kuvanvakaajalle, ja manuaalisäädön pienemmällä säätönupilla:
Sony HDR-XR500 (1170 e)

tai
isolla kovalevyllä

Sony HDR-XR520VE

Manuaalitarkennus on hieman hankalaa, mutta halvalla ei voi kaikkea saada.



Hyvä Sonyn videokoodekki, tummissakin sävyissä sävykäs CMOS-kenno. Ei runkotuuletinta, hiljaisempi käynti äänityksen kannalta. 60-120 h kohtuulaatuista HD-videota kovalevylle. Ainutlaatuinen, uusi, ehdottomasti tehokkain servo+gyro tärinänvaimennussysteemi - käsikuvaukseen kuin kelluen kuvattuna.

Kolmiulotteinen 5.1 channel dolby digital audioäänitys. GPS tagging mm. Google Earth sijoitteluun. Infrared-pimeäkuvaus (mustavalkoinen).


Vertailu.

Tällä hetkellä kallistun Panasonicin kannalle.

Hyvät kamerat niin taidevideotuotantoihin, dokumentarismiin kuin omakustanne-elokuviin. Valotuksen tai tarkennuksen voi säätää manuaalisesti. Muista. Älä ylivalota kuvatessasi, mielummin hieman alivalota niin saat sävyjä ja syvyyttä.

Lisäakku on pakko-ostos, + 360 minuuttia kuvausaikaa yhdellä akulla. Say no more.



Hyvä HD-kovalevyvideokamera n. tonnin luokassa?

Sony HDR-XR200VE


Ja Pro-toimeen:

Sony HVR-Z5E HDV-videokamera.
Upea digivideokamera ammattilaiskäyttöön. 3 x 1/3-inch type 3 ClearVid CMOS -kennot 1080 25P/50i
5200 e.


Tärkeää.
Erillinen suuntamikrofoni ammattimaisen tarkkaan äänitykseen:
RODE NTG-2



Macille toimiva halpa HD-videoeditointiohjelma usealla ääniraidalla yms: n. 200 e Final Cut Express.

XP Win-koneille halvat ohjelmat (AVCHD support) mm. VideoStudio X2, Magix - tai varmahko Premiere elements (tässä ei ole rajoitettu audioraitoja ja mukana kätevä musiikkiautomaatio Smartsounds).

Kalliimmat ohjelmat: Final Cut Pro, Premiere, Sony Vegas tai Avid monimuotoiseen, elokuvamaiseen tai musiikkivideomaiseen värinmäärittelyyn.


.

Ei kommentteja: