tiistaina, maaliskuuta 03, 2009

Kulttuurijättiläisiä Helsingin Akateemisessa

Kohtaamispaikalla Helsingissä, Akateemisessa kirjakaupassa oli läsnä

13.3. Kaj Chydenius:Muistin juuri
Haastattelija Peter von Bagh
Esko Seppänen:Hullun rahan tauti Haastattelija Hannu Taanila

" Siitä kuitenkin Suomen työeläkevakuutusvasemmisto järjestelmän sisään suojatyöpaikattuine agentteineen vaikenee, että työeläkerahoja olisi ollut vaikea sijoittaa vielä huonompiin kohteisiin kuin on tehty.

Vasemmisto on sillä tavalla kollektiivinen yhteisö, että - sen itse itseään täydentävässä sisäpiirissä - on vallalla omertan laki: jos minä töppään tänään, sinä voit töpätä huomenna ja meille molemmille on edullista vaieta toinen toistemme töpeksintä. Ilman omertaa ei oli ollut mahdollinen punapääoman totaaliromahdus.Nyt on päällä omerta, kun puhutaan työeläkerahastojen sijoituksista, joita ay-pomojen piti valvoa. Eipä ole valvonut vaan on antanut rahojen mennä.

Viime vuonna pakollisen työeläkejärjestelmän rahastojen arvo aleni 122 000 000 000 eurosta 105 000 000 000 euroon, ja sen päälle tulee vielä vapaaehtoisten eläkkeiden rahastojen alenema (josta ei ole julkista tietoa). Viime vuonna on hukattu 17 miljardia euroa. On hukattu, kun on otettu vääriä riskejä juoksemalla - eläkeläisten rahoilla - pörssikurssien perässä.

- seppanen.kaapeli.fi

Ei kommentteja: