maanantaina, maaliskuuta 16, 2009

Putin nuoret Suomessa - Naši-nuoret ja Sofi Oksanen Viro kirjan julkaisutilaisuus
Suomalaiset toimittajat olivat ekstaasissa. Poliittista kärjistymistä ja vastakkainasettelua Helsingin Sanomien Sanomatalossa. Tilaisuus oli kuin komediaklubilla kun yleisö odottamassa stand up-koomikoita lavalle. Kärjistämistä. Joukkoja. Toimintaa. Tapahtuuko jotakin. Pientä huutelua kuului puolin ja toisin.Sofi Okasanen ja Ibbi Paju saivat rauhassa kuitenkin pohtia haastateltavina, miksi Mauno Koivisto ja Matti Vanhanen yrittävät yhä kiistää historian pimeitä vaiheita.

Naši-nuoret olivat vähän säälittävä show. Onko järkeä tulla Suomeen heilumaan Venäjän lipun kanssa ja muka puhua Viron "ihmisoikeuskysymyksistä". Kaiken lisäksi suomalainen islamilainen puolue oli ängenyt paikalle mediahuomion toivossa myös morkkaaman "Viron tilannetta". Mutta ihan kiva sirkus. Tylsistyneille suomalaisille toimittajille tilaisuus antoi aihetta kunnon hymyyn - moni toimittaja hyrisi onnesta keinotekoisen poliittisen vastakkainasettelun edessä. Vanhemmat ihmiset olivat totisempia.


Valitettavasti menetin päivän mehukkaimman kuvasarjan. Olin juuri kääntynyt kuuntelemaan haastateltavia ja sammuttanut kameran kun 80-vuotiaat eläkeäijät kävivät Putin-nuorten kimppuun ja repivät heidän mielenosoituslakanansa ja hattunsa alas. Pahus. Toimintaa.

"Kaiken takana oli pelko"


Valokuvaus KUVA kuvat kuvasarja lehtikuva mielenosoitus nashi lehdistötilaisuus wsoy Viron suurlähetystö Soviet Story -elokuva fasismi dokumentti kuvia kirjallisuus julkkarit lehdistötiedote .

Ei kommentteja: