sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Kertomus taistelusta - Aseet vai huilut? Areena nettivideo, Historia Dokumentti
Tämä sarja avaa varsin hyvän taustakuvan Bertol Brechtin "Äiti Peloton"-näytelmään. Sota on bisnestä. Sota on kannattavaa. Kateus ja ahneus tärkeimpänä motiivina. Kristityt ruhtinaat ja kirkon kardinaalit antamassa murha- ja raiskauslupia.

Koulujen historianopetuksessa on ollut yksi outo vika: sota ilmiönä on opetettu väistämättömäksi ja välttämättömäksi kulttuurin ilmiöksi, ikään kuin Jumalan määräämäksi ja "paineiden" eittämättömäksi purkautumiskanavaksi. "Vaiheeksi".

Olmeekkien esi-isät tekivät maailmanennätyksen kulttuurin tärkeimmässä merkityksessä eteläisen Meksikon alueella. Rauhassa. Tuhatvuotinen rauhan, kaupankäynnin ja kaupunkisuunnittelun kulttuuri, jota ei opeteta kouluissa. Miksi? Koska hippikulttuuri, jonka kaivauksissa ei ole aseita löytynyt ja joka on tukeutunut vain huiluihin ja huumeisiin, ei ole kouluissa opettamisen arvoinen kulttuuri. Liian vieraanoloinen ja utopistinen kulttuuri. Ei "tarpeeksi" proggresiivinen ja aggressiivinen kuten eurooppalainen kulttuuri.

Simpanssien tutkimuksissa on havaittu, että ruuan saanti muuttaa simpanssien kulttuuria radikaalisti. Julma voimakulttuuri, alfauroskulttuuri ei toimi, jos laumalla on hyvä oloa, suunitelmallisuutta ja yltäkylläisyyttä. Lauma laittaa silloin uhoilijat yhdessä kuriin. Vaistonvarainen demokratia.

Tämä eurooppalainen historiasarja on upea todellisuudentajun herättäjä, joka katsojalle avautuu verisestä ja ahneesta eurooppalaisesta historiasta. Täydellinen taustaselitys natsi-Saksan "vain" historiaa toistavalle kulttuurille.

Sodalle on usein yksi ainoa syy: despootin ahneus, aatelisten keskinäinen statuskamppailu ja samalla maineennälkäiset psykopaattikenraalit. Tietysti yhteiskunnan jyrkkä eriarvosuus auttaa aggressioiden herättämisessä ja ulos suuntaamisessa. Mitä epätasa-arvoisempi kulttuuri, sitä sotilaallisempi valtion talouden "tasapainoittamisstrategia". Ruotsalaiset ja Englantilaiset aatelissuvut, joita yhä niin ihaillaan ja joiden sukutaustasta haaveillaan, rikastuivat valtavasti juuri murhanhimoisilla sotaretkillä. Murha ja raiskaus on kuningashuoneitten rikkauksien hinta. Englannin kuningatarkin osallistuu nykyisin empaattisesti orjuuden muistojumalanpalveluksiin mutta ei toki luovu orjakaupalla rikastuneen imperialistisen kolonisaatiosukunsa omaisuuksista.

Napoleon ei historian rumbassa eroa Hitleristä despoottihahmona pätkääkään. Vain valheellisessa historian glorifiointiperinteessämme "vahvatahtoisille historian suurhahmoille".

"Ihminen on taistellut toistaan vastaan koko historiansa ajan. Vaikka loistavat voitot ja murskatappiot on kirjattu tunnettujen armeijan komentajien nimiin, ovat lukemattomat siviilit ja rivisotilaat kuolleet kuin nimettömät nappulat historian pelilaudalla. Teeman kolmiosaisessa sarjassa kuvataan kolme suurta taistelua tavallisen ihmisen näkökulmasta."


Kertomus taistelusta

Areena nettivideo


2/3 - Magdeburgin ryöstö 1631.
Kolmikymmenvuotisen sodan aikana katolinen armeija valtasi ja ryösti
Magdeburgin kaupungin. Kaupungissa toimeenpantu verilöyly
oli poikkeuksellinen, sillä se kohdistui siviileihin.
Tässä sarjassa ei valitettavasti kerrota suomalaisten toimintaa Ruotsin armeijaan pakotettuna sotilaina. Heistä kerrotaan yhä kauhukertomuksia ja -loruja Saksassa. Ruotsin kuningaskunta juotti ja muilutti humalaisia suomalaisia nuoria miehiä suoraan sotakentille. Siitä alkoi suomalaisten miesten järjestelmällinen brutalisointi ja suomalaisuuden syvimmät luonneongelmat.Ei kommentteja: