sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2009

Luontevan kovat arvot naisilla

- päivitetty ii -Miesasia ja naisasia on puheenaiheena taas kiitettävän pinnalla.

Jotakin siis tapahtuu. Miehet puhuvat.

Vihdoinkin? Liikaa?
Naisten reviirillä?
Loukkaavasti?

On syntynyt jopa keskusteluteemoja miesten aloitteesta. Miesasiaa kuuluttavan keskustelun voi sanoa olevan vastareaktio naisasiaa kireästi puolustavalle feministiselle diskurssille ja vihaa lietsovalle ohjelmajulistukselle.

Naisasiaa ajavien puheenvuoroissa hämmentävintä diskurssia on ihanteellisuus "ihmisten välisestä suhteesta", "kaipuusta toiseen ihmiseen", jostakin puhtaasta, naisten ylläpitämän "vuorovaikutuksellisen" riippumattomasta suhteesta, "luontevan" ja idealisoidun seksuaalisuhteen ehtona tässä suomalaisen naisen hyvin verbalisoidussa naiskeskeisessä seksuaalivaltafantasiakulttuurissa.

Mitä luontevaa on naisten kovien kriteerien mittailevassa suhdekäsityksessä? Mitä pehmeää on naisten ihanteissa ja ehdoissa?

Jos naisella on miehelle mielipuolisia kriteerejä, esim. 175 cm pituusehto seksisuhteen tai kiinnostuksen ehtona, niin ei siinä ole kysymys kahden "persoonan välisestä", henkisen puhtaasta vuorovaikutuksesta ja luontevasta seksisuhteesta vaan ihan ensisijaisesti sosiaalis-hierarkisesta kaupankaynnistä ja lisääntymissuhteesta. Naisen ehdoilla.

Samalla feministit näyttävät kanttaavan hyvin jyrkästi, ettei suhde saisi toimia ollenkaan mehen ehdoilla. Miehen olisi ihastuttava naisen ehtoihin (ei naiseen) miehen ihmisarvon mittana, naisen kontrollifantasian täyttymykseksi.

Faktiset ja toimintaa rajaavat primäärit naisen arvot/arvokriteerit ovat tässä todellisuudessamme tärkeimpiä arvoja kuin toissijaiset ihanteet mm. miehen luonteesta, hyvin yksinkertaisella logiikalla. Tästä ovat nämä miesasiamiehet julkisuudessa yrittäneet nyt puhua.

Naisten todelliset karsintakriteerit kelpaavasta miehestä tuntuvat usein olevan niin kovin biologissävyisiä ja kivikauden statuskilpailua - ja silti näiden kovien fyysisten kriteerien ja tarkkojen arvohierarkian asettelun jälkeen samat naiset edellyttävät mieheltä hyvin humanistisia arvoja ja pehmeää käyttäytymistä (naisten seurassa) naistenlehtien arvogallerian mukaisesti.

Miehen pituusehtoa ylläpitävät naiset voivat samalla huoletta pitää miehen esim. rintavarustuskriteeriä ihannenaiselleen "törkeänä".

Käsittämätöntä tekopyhyyttä ja tekofeminismiä pseudohumanismin varjossa. Mitä kaikkea halutaankaan maskeerata "henkisen seksuaalisuuden" taakse semifeministisessä sanailussa.

Miehen velvollisuudet ovat naistelehtien viihdefeministisissä päiväunissa hyvin laajasti ja tarkkaan määriteltyjä. Naisen onni on vapautua naisen vastuusta. Kuinka mies ymmärtää (toteuttaa) naisen onnellisuutta. Kautta historian sotaisten miesten taustalla on aina seissyt nainen innolla aktivoimassa sotaa ja sosiaalista statusta.

Naisen valta-aspekti ja itsetunto miehen ominaisuuksien kautta?

Ikuista rakkautta "tyytyväisen" naisen onnen takeena?

Tyytyväinen nainen tiedostavan feministin pahimpana mielikuvauhkana?

Puhe naisten seksuaalisuudesta ja sen eroavaisuuksista ei ole juuri nyt lainkaan miesten esiinnostamaa, se on ennen kaikkea naistenlehtien jatkuvasti kiehuttamaa ja hypettämää puhetta ja nyt sitten akateemisetkin miehet kommentoivat julkisesti takaisin sitä paisuttelua mitä ovat tässä kulttuurissa saaneet kuulla naisten omasta määrittelystä ja naisen erilaisen seksuaalisuuden ylistyksestä.

Suomalaisen naisen itsetuntoon tuntuu kuuluvan itsestään selvä käsitys siitä, että he ovat seksuaalisesti tiedostavampia ja pohtivampia kuin miehet. Hohhoijaa.

Naisten avoimuus "avoimeen kohtaamiseen" on usein miten kuitenkin pelkkä fantasia todella ankarien ennakkokriteerien takana.


Missä on todellinen keskustelu naisten ongelmista (eikä vain "ongelmanaiheuttajista"), todellisuudessa liikkuva keskustelu omakuvaongelmista ja naisten välisestä valtapelistä? Patriarkaattista yhteiskuntaa murentamaan on tarvittu feminismiä mutta missä on yhteisen sillan rakentamisprojekti julkisuudessa? Naisen erityisluonteen korostaminen on valitettavan usein vain nykynaisen ongelmien pakoilua. Ongelmien kapea projisointi miehiin voi estää laajalti nuorten naisten sukupolven tasapainoisesta kehittymisestä.

Tasa-arvokeskustelua on nujertanut ja vääristänyt vuosikymmeniä mm. STAKES:in (Nykyisin siis uusittu organisaatio THL "Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos" - Orwell ohoi! ) väärennetyt tutkimusperiaatteet ja tilastotutkimukset, joissa on tutkittu rajatusti ja laajasti vain miesten väkivaltaisuutta - mutta ei naisten harjoittamaa väkivaltaa.

Nuorten naisten rajusti kasvavien mielenterveysongelmien kohdalla ei julkisuudessa kysellä, kuinka naisten kova arvot, naisten keskinäiset ulkonäköpakkomielteet, nyppivä juoruilu ja naisten välinen statuskilpailukulttuuri vaikuttaa naisten mielenterveyteen. Miksi naiset tukevat työpaikalla toisiaan usein niin nihkeästi? Miksi feministit eivät huolehdi äidillisesti päihdeäitien vaurioittamista lapsista?

Naisasian ajajat voisivat vaihteeksi keskustella avoimesti todella kipeistä naisasia-aiheista, kuten äitien ja tyttärien suhteista ja sen tuhoavasta valtapelistä tyttären loppuelämään. Ilman naistenlehtien riivattua sopuilu- ja söpöilyestetisointia. Ei ole mikään salaisuus, että nuoren naisen tärkein ja määräävin suhde on äiti. Aivan eri merkitystasolla kuin miehen identiteettikehityksessä. Nuoren naisen ei tarvitse tehdä eriytyvää ja rajaavaa äidinmurhaa kuten pojan on tehtävä oman seksuaali-identiteettinsä eriyttämiseksi äitinaisen omistuksesta.


Tämä kertoo kaiken olennaisen Moilasen kolmevuotisesta amok-juoksusta:

Brändin itsestään luonut Anne Moilanen Vuoden free

Kannattaa siis valita puolensa, leimata ihmisiä eripuolisiksi ja puhua ennen kuin ajattelee.


Naisten turvallisuus;
Eduskunnan naisjärjestöjen yhteistyöelin Nytkis on vastustanut naisten väkivaltaisuuden tutkimista, koska se järjestön mielestä hämärtää kuvaa naisesta uhrina.
” Ei ole järkevää viedä naiselta aikuisen vastuuta”


Jukka Hankamäki: Miten miesten syrjintä
ilmenee naisten maailmassa


Nainen on naiselle susi


Naisten seksuaalinen valta


Sukupuoli, seksuaalisuus ja "rotu"
1950-luvun Suomessa

Maija Urponen

Sukupuoli ≠ "naiset" ja "miehet"
Sukupuoli = analyyttinen avain yhteiskunnallisen vallan rakentumiseen
jäsentää sosiaalisia suhteita, sosiaalisen elämän symbolista järjestämistä, havaintoja
tuottaa vallanjakoa, säätelevät yksilöiden ja ryhmien pääsyä materiaalisiin ja symbolisiin resursseihin

Kollektiivinen identiteetti
me vs. muut
rajat niiden sisältöjä tärkeämpiä
rajanveto tuottaa sisäistä yhtenäisyyttä" Nykykirjallisuuden valossa miehen seksuaalisuus tuntuu olevan keskeisin kitkaa sukupuolten välille aiheuttava asia. Nainen on paritteluhalunsa volyymistä riippuen joko siveellinen tai rajoja rikkova, mutta mies on halustaan riippumatta aina ongelma. Jos mies ei halua, parisuhde karahtaa kriisiin. Jos mies taas haluaa, hän polkee himoissaan koko toisen sukupuolen ja muun yhteiskunnan jalkoihinsa. - Aamulehti


Jane Katch, author & speaker on
childhood development and aggression

Home page for Jane Katch
Doublethink" Pohjoismaissa parhaiten voivat ruotsalaislapset ja huonoiten suomalaislapset. Suomalaisten 15-24-vuotiaiden tyttöjen itsemurhakuolleisuus on toiseksi korkeinta maailmassa." - MTV3


Nuoret naiset masentuneempia kuin miehet.Työterveyslaitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan yli joka kolmas nuori nainen kokee toistuvasti ärtyneisyyttä. IL/IS


Nuorten aikuisten depressio vahvasti alihoidettu - vain osa hoidossa
Kansanterveyslaitoksen Nuorten Aikuisten Mielenterveys -projektiÄidin lapsuuskokemukset vaikuttavat lapsen oppimiskykyyn


Vuosina 2003–2007 surmatuista alle 15-vuotiaista tytöistä 67 %:n surmaaja oli äiti, 17 %:n isä ja 17 %:n veli. - Optula


Minä ja päihdeäidit - Osmo Soininvaara blogi


Naisen sosiaalinen status
" Valta ohjaa häpeää, mutta sitä ohjaavat tavalliset arjen käytännöt, on olemassa paljon asioita joita huomaamattamme ja sen enempää ajattelematta vältämme tekemästä, jottemme joutui häpeään ja nolatuksi. "Terveysseksi, terveydeksiAikuisen naisen seksuaalisuus


Vapaan elimen mielivalta - Seksologi puhuu


" Rakastuneen naisen aivoissa tapahtuu kemiallisia muutoksia. Samat muutokset saadaan kuitenkin aikaan myös suklaalla. – Ihana mies on sellainen, joka tuo suklaata silloin kun masentaa, neuvoo keski-ikäinen nainen teini-ikäistä tytärtään, ja molemmat nyökkäilevät. Naisen suklaantarve ei kysy ikää. Suklaan syömisestä ei enää edes tarvitse potea huonoa omatuntoa"


So Watts engaged in a lot of prayer and thought, and now declares herself a virgin once again. “The most important thing was to realize what my values were and what I want in the future and the bigger goals in my life," she says. "That’s why I can call myself a renewed virgin.” Across the USA country, "revirginization" appears to be gaining steam. Msnbc


Hooked

" However, for young people whose brains are susceptible to pattern-forming behaviours, that may set them up for a lifetime of seeking the thrill and reward from sex, and make it hard for them to attach themselves long-term to a partner later in life. - Hooked


Bible-based eroticism

Those concerned about lost marital passion often start with the Good Book. After all, it includes an entire book, The Song of Solomon, which is an erotic love poem.

Eroticism is really "the psychological and spiritual drive to penetrate the mystery of life and to attach ourselves to the source of all being," Boteach writes in his book's introduction. "Eroticism, that thirsty desire to uncover the mystery of life and the complexity of existence, is the liquid that must be injected into our bloodstream." - The Kosher SutraA leader in the United Nations Population Fund (UNFPA) has declared that the breakdown of traditional families, far from being a “crisis,” is actually a triumph for human rights.


Vihaiset nuoret naiset-miesasialiikkeen ja feminismin varjoistaSirkuksen tirehtööri tai epätoivoinen Raskolnikov

vs
http://tunnustuksien.luola.net/index.php?id=16470"Marja-Sisko Aalto ei haikaile elämäänsä miehenä, vaan nauttii naisellisuudestaan. "

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pystyn tarvittaessa todistamaan seurustelleeni 165-senttisen miehen kanssa. Itse olen 161 cm. Ero ei tapahtunut minun aloitteestani. Johtuu kai sitten siitä, että olen lauta?

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Pointtini on siis se, että niin miehillä kuin naisilla voi olla hyvin luontevasti kovat arvot toiminnan ja ihmiskuvan taustalla.
Ei välttämättä, ei - mutta usein myös naamioituna kaikenlaisen kulttuurisesti ihannoidun taakse.