perjantaina, toukokuuta 11, 2018

Suomen suurin Mafia - Lestadiolaiset Sipilän armossa


Suurin valtakoneisto Suomessa, Kekkosen ja kirkon nostama mafia, paha mafia, maaseudun pettäjät, päätoimittajien suojelemat

   Video ja harvinainen analyysi massamedian artikkeliksi: Mutta kaikki taas vaijetaan ja suojellaan. Salaliittojen verkko on tiheä. Suomalaiset eivät näytä ymmärtävän miten eliitille valehtelu ja salaiset sopimukset ovat niin helppoa.

Lestadiolaiset ovat suurin mafia vaikkakin rkp-kokkari-vapaamuurarit ovat voimakkain, 400 vuotta valtaa ja lahjontaa kahmimassa.


  • Uutuuskirja: Lestadiolaiset pelaavat taloudessa eri säännöillä kuin muussa elämässä


Lapin Yliopiston tutkija Aini Linjakumpu. Kuva Kaisa Sirén
  • Ryhtyessään tutkimaan vanhoillislestadiolaisten taloudellisia verkostoja Aini Linjakumpu sukelsi ennestään tutkimattomaan maastoon. Huhuja ja ennakkoluuloja aiheen ympärillä kyllä riitti. Vanhoillislestadiolaisuus ei ole Lapin yliopiston politiikan tutkijalle uusi aihe. Koillismaalla kasvaneena Linjakumpu on aina tuntenut liikkeen jäseniä, vaikkei itse kuulu yhteisöön. Aiemmin hän on tutkinut liikkeen hoitokokouksia. 
  • Vanhoillislestadiolaisuuden taloudellisia verkostoja ei ole ennen tutkittu, vaikka jotkut puhuvat pohjoisessa jopa lestadiolaismafiasta. Nyt Linjakumpu on julkaissut aiheesta kirjan.

-
Ei kommentteja: