tiistaina, huhtikuuta 30, 2013

Nyt ammutaan kovilla: Habermasin mukaan Saksa on tuhoamassa Eurooppaa

  Nyt ammutaan kovilla: Habermasin mukaan Saksa on tuhoamassa Eurooppaa


Nyt ammutaan kovilla.
 • Jürgen Habermas varoittaa, että eurokriisin ratkaiseminen Saksan johdolla johtaa katastrofiin.

Professori Habermas on Saksan johtavia filosofeja ja sosiologeja.


Vastakkainasettelujen aika on täällä.

Reaalitaloutena, ideologisena, poliittisena ja talousteoreettisena vastakkainasetteluna. Konsensus on ollut vastakkainasettelujen kieltämistä yhden ideologian johdolla.

Tutkimusetiikkaa on rikottu rankasti. Uusliberalistiset talousteoriat ovat olleet pelkkiä lyömäkeppejä ja perustelut keksittyjä eliitin keinottelun lobbauskatastrofeja.   

Uusliberalismi on jyrä, joka käyttää Neuvostoliiton kaliiberia runnoessaan viisivuotissuunnitelmia ja keskusjohtoa, liittovaltiota. Uusliberalistit vannovat rahan vapauttamiseen mutta turvautuvat Nevuvostoliton eliitin keinoihin demokratian ja markkinatalouden tukahduttamiseksi.
Plutokratiaa ja demokratian päämäärätietoista tuhoamista eurojuntan ja pankkiklaanin tieltä.
  Tuhoajat palkitaan, lainkuulijaisia lyödään.


Kun luultiin, että Eurooppa on päässyt irti historiallisesta taakasta, Espanjan, Ranskan ja Englannin brutaalista imperialismista  uuden rauhanajan ja kauppasopimusten eurooppalaisuutena, niin eliittipiirien lobbaama EU on tehnyt Euroopasta imperialistisen valloituksen ja varkauden kohteen. Valtioiden tuhoamisoperaation. 

Tuhoa, sääntelemättömyyttä  ja pankkien mielivaltaa mainostettiin rauhanprojektina. Kaikkia vakauden talousteoroita vastaan. Mikään lupaus ei ole toteutunut.
Olisi aika tehdä kirkas johtopäätös eurojuntan eli troikan brutaalista vallanhimosta.

Kapitalistiset austerityt - pihtausteoriat "pankkien ja euron pelastamiseksi" - on jo murskattu, johtopäätökset ovat ilmassa - mutta aikaa ei enää ole odottaa.

Valta on yhä eurojuntalla vaikka sen valheelliset vaatimukset ja tekojen seuraamukset on vain tuhoa kylvävä rutto. Ei pidä unohtaa Euroopan historiasta, että ruttoa on usein käytety aseena.
Suomessakin turvaudutaan konsensukseen eli mitä typerämpää politiikkaa hallitus tekee, sitä suurempaa "konsensusta" ja vativampaa sensuuria, perusteetonta uhkailua ja syyllistämistä ruoskitaan eduskunnalle, jossa todellinen valta vielä on.


Kok-kesk-sdp on yksi ja sama puolue.
Eilitin eetos. Eliitillä on vain yksi ideologia Suomessakin: eliitti.

Vallankäyttäjät eli kansanedustajat on saatu luulemaan ettei heillä ole valtaa Saksan käskynalaisina euroaatteen tähden.
Kuin olisimme jo liittovaltiossa.
Tämä illuusio on olluttärkein ideologian väline.

Nato on myös iso ideologinen ase; Afganistanin sota on ollut oiva pelote uuskolonisaation häikäilemättömänä rymistelemisenä. EU:n käytänössä Irakin sotaan lähteminen on tätä samaa sottalouden rakentamista jatkuvien poikkeustoimien mahdollistamiseksi.


Habermas puhuu sangen suoraan Saksan harjoittamasta kulttuurisesta vallankaappauksesta, mikä Suomessa heijastuu Stubbin fanaattisena ja fasistisena puheena "Euroopan kovasta ytimestä". Eli Saksa veturinamme ja johtajanamme.
Kielikuvat ovat suoraan kolmannen valtakunnan fantasiasta.

Vastakkainasettelu on nyt kovalla pohjalla ja selvillä johtopäätöksillä.
Se täytyy käynnistää ja vauhdilla, ilman arkailua. Se on ideologista ja se on reaalista. Tilanneanalyysissä ei ole mitään epäselvää.

 • Sekasorron aiheuttajat eivät saa pysyä vallassa, ei Euroopassa eikä Suomessa. Helpommin sanottu kuin tehty.
Suomen muiluttaminen "Euroopan kovaan ytimeen" eli uusliberalistiseen eliitin terroriin on pehmeän mätä valhe, jota pakkosyötetään lampaille, jotka käyttävät antamaamme valtaamme eduskunnassa. Pieni eliitti ja kabinettipolitiikan pimeät haamut, vallan määrittelijät johtavat maatamme ohi perustuslain eduskunnassa "ryhmäkurilla" - josta ei todellakaan mainita perustuslaissa.

Lamaantuminen on koko Euroopan laajuisen konsensuksen nimi.
Koko Eurooppa on nyt suomettunut.
Yksi ideologia on julistautunut diktatuuriksi väittämällä ettei ole ideologia vaan konsensus, yhteinen hyvä.
Katsokaa minkälainen tämä uusliberalismin yhteinen hyvä nyt on (pankkien ja pörssin ehdoilla).
Kreikka on sodan partaalla ja Italia on vaatimassa meitä maksamaan heidän eläkkeensä eliitin veronkierron tähden.


 • "Carmen Reinhartin ja Ken Rogoffin tutkimustuloksilla on oikeutettu leikkauspolitiikkaa Euroopassa.
  Toisekseen Reinhartin ja Rogoffin käsitys tutkimuskohteestaan eli julkisesta velasta ei vastaa modernien rahatalousjärjestelmien todellisuutta. Sen johdosta he eivät kykene määrittämään yksiselitteisesti, mitä tarkoittavat julkisella velalla ja jää kyseenalaiseksi, ymmärtävätkö he edes mitä raha on. Leikkauslinjalla ei ole poliittista, tieteellistä eikä moraalista perustelua.

    ja

 • Valheiden ruhtinas Rehn:

  Keskustelun taustalla oli Olli Rehnin euroryhmälle, EKP:lle, IMF:lle ja EVM:lle lähettämä “paimenkirje”, jossa hän pyysi jättämään omaan arvoonsa tieteelliset tutkimukset, jotka olivat korostaneet elvytyksen positiivisia vaikutuksia.
        http://www.revalvaatio.org/wp/uusklassisen-teorian...

 • ”Kukoistakaamme eriarvoisuudessa”, Thatcher julisti vakuuttaen, että rikkaiden pöydiltä varisisi murusia köyhillekin. Hän kutsui Etelä-Afrikan Nelson Mandelaa terroristiksi ja Chilen Augusto Pinochetia demokratian esitaistelijaksi.  Saksa on tuhoamassa Eurooppaa.
Taas.


PS
   Kyproksen keskuspankin johtajan nimi on Panikos.


6 kommenttia:

Rauno Rasanen kirjoitti...

http://actuspurunen.blogspot.fi/2013/05/tuo-juopotteleva-mutta.html

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Näköjään R.Räsänen ei tyytynyt päivittämään kirjoitustaan vaan kirjoittamaan uuden bloggauksen

http://actuspurunen.blogspot.fi/2013/05/tuo-juopotteleva-mutta_1542.html

Ehkä blogger taas tuhosi päivitysoperaation digitaalisen julmasti? Vai?

Rauno Rasanen kirjoitti...

Mitään ei tuhoutunut. Sitä on onneksi tapahtunut erittäin harvoin. Unohdin vain linkata luonnostilassa [bloggerin ulkopuolella] uudestaan muokkaamani ja uudestaan julkaisemani päreen uudelleen myös tänne. Bloggerin kappalejaottelu käyttäytyy joskus arvaamattomasti. Itse en ymmärrä miksi. Ei hyvä. - - Luepa muuten uusin suomennettu Alain Badiou ja kerro, miten sinä sen ymmärrät.

http://www.tutkijaliitto.fi/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=164&option=com_virtuemart&Itemid=26

dudivie kirjoitti...

kreikkako sodan partaalla. hyvää pääsiäistä täältä aigeianmerletä

Anonyymi kirjoitti...

Tällä EU:n politiikalla ei ole mitään tekemistä liberalismin kanssa. Liberalismin klassikot ymmärsivät hyvin luonnollisten monopolien ongelmat. Veden, sähkön ja kaasun jakelu sekä rauta- ja maantiet ja kanavat ovat luonnollisia monopoleja, eikä niitä tule antaa yksityisten käsiin. Kun tuotteen hinta ei määräydy markkinoilla kilpailussa, omistajalla on poliittinen ja verotusoikeuden kaltainen oikeus rahastaa monopolin avulla niin paljon kuin mahdollista
Englannin ja Walesin vesilaitosten yksityistämiseen kaatui myös äsken kuollut Margaret Thatcher, jota on pidetty ”uusliberalismin” äitinä.


Toisena esimerkkinä ”uusliberalismin” oudosta tulkinnasta on eurokriisi.

– Syynä oli yhteisvaluutta euron aiheuttama alhainen korkotaso, joka aikaansai suuren keinottelu- ja kiinteistökuplan. Espanjassa, Irlannissa ja Portugalissa tämä ajoi pankit kriisiin, kun ylikuumennut kiinteistökupla puhkesi. Kreikassa alhainen korkotaso houkutteli valtion lisäämään lainanottoaan siinä toivossa, lainarahan kierto palautuisi kansantalouteen lisääntyvinä verotuloina. Näin ei tapahtunut. Kyproksessa vastaava toistui laajan rahanpesun ohella.

rahako voittaa kirjoitti...

Vaikka moni tekee tikkaat
toisten yli päästäkseen,
jäävät mielestänsä rikkaat
yksin rahoineen