keskiviikkona, helmikuuta 27, 2013

Jeesus ja Jalovaara sekä arkkipiispan inkvisitio


Jeesus ja Jalovaara sekä arkkipiispan inkvisitio
Jeesus ja Jalovaara sekä arkkipiispan inkvisitio
Jeesus ja Jalovaara sekä arkkipiispan inkvisitio
Vaikka hiippakuntadekaani hymyillen vakuutteli MOT:in ohjelmassa, että "kirkossa ei käynnistetä inkvisitiota" fundamentalistien seurakuntatoiminnan ja vakavien valitusten vuoksi niin arkkipiispa on tänään ilmoittanut käynnistävänsä oman "inkvisition" jopa ilman piispainkokousta käyttääkseen omaa arvoaltaansa ja kirkkolakia kirkkoherrojen ja piispojen nopeaan teologiseen ohjaukseen Jalovaaran toiminnan estämiseksi ev.lut kirkon seurakunnissa.

Vaikka tuomiokapitulit kieltäytyivät reagoimasta avunpyyntäjien järkyttäviin kertomuksiin demonien manaamisesta ja rahankalastelusta sairailta niin vasta julkisuus on saanut arkkipiispan ällistyttävän energiseen toimintaan mediatodellisuuden hallitsemiseksi. Mitään ei kirkossa kuitenkaan muutu.  

Julkisuudella on ihmeellisen tervehdyttävä vaikutus kirkon valtaapitäviin. Suorastaan ihmeparantumisia ja kääntymisiä on alkanut tapahtumaan kirkon johdossa tuosta noin vain. Vain ripaus julkisuutta ja kirkko onkin täynnä muutosvoimaa lahkoja vastaan. Hetkeksi.


Aivan kuin kirkon johto ei osaisi ajatella ilman julkisuutta.

Julkisuus on lähes maaginen lääke kirkon perversioihin ja henkiseen väkivaltaan.

Jos haluat muuttaa kirkkoa niin ainoa ratkaisu on julkisuus.
Tuokaa kokemuksenne toimittajille. Enää ei tarvitse peitellä kauhukokemuksiaan - lapsuuden kokemuksetkin olisi parasta tuoda valoon, jotta illuusio kirkosta ja sen koskemattomasta asemasta vedettäisiin alas.

Etteivät kauhun hetket toistuisi muille.
Pedofiilipapit ja henkinen väkivalta on tuotava esille.
Ei edes Herran enkeli tehoa kirkon pullansyöjiin ja rasvamaksoihin kuten julkisuus.


Kirkko on halvaantunut oman valtasysteeminsä ylläpitoon ja  eliitin vapauttamiseen vastuusta kirkon olemuksesta vallanpitäjien ylistämisessä ja kansan hallitsemisessa.
  • Kirkon ihmistason työ kärsii siitä, että selviä linjauksia protestanttisessa ihmiskuvassa ei ole. Viidesläiset ja vanhoillislestadiolaiset lahkolaiset saavat toimia kirkon työntekijöinä ja lasten "pyhäkouluopettajina" hyvin vahingollisen ihmiskuvan mukaan. Jopa pelotella demoneilla ja helvetillä.  
Jalovaaran maanisen maaginen ote kurjiin ja köyhiin herättää perinteistä nostalgista kunnioitusta kirkollisen vallan ihailijoille - siksi hänen toimiinsa ei puututtu.   

Teologiaa ja valtapolitikkaa, joka on sallinut Jalovaaran ja riehumisen ja viidesläisten vallankaappauksen mm. nuorisotyössä, sitä ei tarkisteta eikä keskiaikaisia dogmeja, katolisia oppijäänteitä, vieläkään muuteta.
  • Systeemivikaa ei tarkastella, vain vastarektiota tuotetaan mediadramaturgian mukaan vain hetkellisesti, jotta kuva humanistisesta kirkosta luotaisiin ihmisille todellisen konservatiivisen kirkkopolitiikan suojaksi.
Arkkipiispankin toiminta on hetkellistä ja paniikinomaista damage controllia, jotta toimittajat eivät alkaisi penkoa kirkon synkkää todellisuutta, uudistamatonta Vatikaanin pappiskulttuurin perintöä ja rankkaa muutosvastarintaa, puheiden ja tekojen ristiriitaa taistelussa kirkkoverojen laajasta maksajakunnasta. Kaikille jotakin? Hintaan mihin hyvänsä?
  • Jos protestanttisella kirkolla on sanoma ihmisarvosta ja uskonvapaudesta, miksi sitten ihmisarvon halveksijat ja uhkailevat fundamentalistit saavat toimia kirkoissa?

Piispat unelmoivat kaiken lisäksi huojuvan kirkon ja lähestyvän jäsenkadon  pikaratkaisuksi paluuta Vatikaanin kirkkokunnaksi, muuntumista roomalaiskatoliseksi kirkoksi "ekumenian" kautta Vatikaanin alaisuuteen.

Valtion kontrolloima ev.lut. kirkko on muuntanut itseän roomalaiskatoliseksi kirkoksi.
Kasteoppi ei ole protestannttinen: Lutherinkin mukaan kaste ei ole "pelastuksen" ehto mutta kirkon opetuksen mukaan on, "usko annetaan kasteessa". Hyvin aktolinen oppi.

Ehtoollisoppi on muutettu pari vuotta sitten katoliseksi: nyt kirkon viini muutta lopuliseksi vereksi ja pappien täytyy juoda se kaikki pois piispojen käskystä. Usein kuitenkin viinalle perso suntio nauttii pappien puolesta kaikki ehtoolliselta jääneet veret. Helsingissä kuitenkin puolet papeista harrastaa hiljaista kapinaa eikä tottele piispojen käskyjä vaan kaatavat viinin viemäriin luterialisesti sillä protestanttisessa ehtoollisessa ei tapahdu maagista substanssin muuntautumista kuin vain uskossa uskoville ehtoollisen hetkellä.

Ensimmäinen askel damage controllissa, Jalovaaran ensimmäinen keikan peruutus - aivan kuin kirkkoherrat eivät olisi tieneet demonien manaajan maineesta:
  •   "Melkoinen ihme olisi jos tilaisuus järjestettäisiin"
                        http://www.kotimaa24.fi/uutiset/Piispojen toiminta ihmisoikeusasioissa on minusta karmeaa:

 vetoamalla uskontojen koskemattomuuteen valtion lakien yläpuolella he tukevat mm. muslimien sukupuolirasismia, lasten silpomista ja lapsiavioliittoja.

Ev.lut kirkko on pikälle vielä vain katolinen kirkko ja sen valtarakennelma.
Ruotsin kuninkaan pystyttämän kirkkolain mukaan piispoilla on oikeus ja valta uskon puhtauden valvontaan joten siksi arkkipiispalla on todella helppoa puuttua Jalovaaran toimintaan.
Aidosti protestanttisissa yhteisöissä ei olisi piispoja eikä piispa voisi määrätä puhekieltoa. Nyt julkisuuden ansiosta arkkipiispan vallasta voi olla jopa ihan hyötyä tässä tilanteessa yleisinhimilliseltä kannalta.
Mutta sama systeemi, joka luo nyt arkkipiispalle vallan, luo myös hyvin taantuneen tuen ei-protestanttiselle opetukselle kirkossa. 
Kirkkolakia ei ole kumottu ja valtio valvoo siten valtionkirkkoa ja voi jopa siis rankaista valtionkirkon piispoja suoraan virkamiehinä kirkkolain rikkomisesta.

Arkkipiispa on käytännössä valtionkirkkomme paavi ja vieläpä valtion avustuksella
- kuten Irlannissa on ollut ennen sadan pedofiilipapin paljastumista.

Ev.lut kirkon opit ovat pitkälle vain katolisen kirkon oppeja.
Protestanttista teologiaa ja ihmiskuvaa ei ole otettu käyttöön muuta kuin juhlapuheissa. Ei käytännössä.

Mm yleinen pappeus tarkoittaa protestantismissa sitä, että jokainen voi protestanttisessa yhteisössä jakaa ehtoollista, saarnata, kastaa ja rukoilla.
Paitsi Suomen ev.lut kirkossa, jossa on katolinen pappiskultti 100% voimissaan.

Kirkko on yhä kirkkolain mukaan kuninkaan virasto ja nyrkki, virallinen osa valtiota.
Jalovaaran helvettivisiot ovat siksi viehättäneet tuomiokapituleja ja synnyttäneet empatiaa koska ne toivat lämpöisiä muistoja kirkonmiehille ajasta, jolloin humanistit eivät vielä rajoittaneet kirkon uhkailuvaltaa ja pelotteluvaltaa suomalaisten suhteen.

Valtionkirkko opettaa yhä samoin kuin ristiretkellä suomalaisia teloittaneet munkit: vain papin suorittama kaste tuo uskon ja pelastuksen.

Valtionkirkkomme mukaan ilman pelastusta ei voi olla kastetta.
Tämä Vatikaanin katolilainen oppi on räikeässä ristiriidassa protestanttisen uskonpuhdistuksen ja sen humanistisen ihmiskuvan kanssa.
Lutherin mukaan kirkolla ja papeilla ei saa olla maagista rituaalivaltaa ja eikä kirkon rituaalivalta voi olla uskon ehto uskonnonvapauden periaatteiden mukaisesti.


    II

   Jos puhutaan "Raamatun demoneista"

niin on tehtävä monta osajakoa ja havainnollista määritelmää, jotta ymmärtäisimme oikein Jeesuksen erilaisen opetuksen ja vallankumouksellisuuden:

Jeesus toimi aivan eri kulttuurissa kuin Vanhan testamentin aikana ja varsinkin kuin meidän modernina aikana.

 Jeesus kumosi vanhan testamentin opetuksen, että "demonien" ja outojen sairauksien  valtaan joutunut on hylättävä ja tapettava.
Jeesus kumosi juutalaisten kirkon/temppelin rituaalivallan ja pappiskultin. Tämä vallankumous rasistisen systeemin hajottamiseksi oli Jeesuksen evankeliumi.
Tämä on jotain aivan muuta kuin Jalovaaran demonien käyttäminen ja  manaaminen ihmisten sitomiseksi ja pelottelemiseksi.
Meidän ajassamme demonien manaamisen käyttömerkitys on aivan eri merkitystasolla.
 Aika iso hyppäys ja sangen humanistinen ihmiskuva kun katsotaan Jeesuksen kognitiivista opetuksen sisältöä.

Jeesus oli monella tapaa humanisti.
Jeesus oli hyvin, hyvin vihainen ihmisille, jotka vaativat ihmeitä merkeiksi.

Mutta Jeesus oli oman aikansa toimija omassa kulttuurissaan - eikä heillä ollut penisilliiniä eikä tietoa.

Jos katsomme vanhimmasta Markuksen evankeliumista niin Jeesus korostaa "Sinun uskosi on sinut parantanut".

Ei Jeesuksella ollut harhaluuloja  suggestion tehosta ja sen vaikutuksen suhteen.
Suggestio on tervejärkisyyden ehto - emotionaalinen empaattinen samaistuminen on suggestio. Elokuvaan eläytyminen on suggestio. Kaveriseurassa viihtminen on suggestio.
Ihmisen sosiaalinen evoluutio on tuottanut ihmiselle tarpeen rituaaliseen suggestioon eli sosiaaliseen kulttuuriin ja tunteiden sekä ongelmien jakamiseen.

Demonit olivat tehokas semanttinen kielen väline koska muuta ei ollut ihmisten ymärrystä saavuttamaan.

Eikä Jeesus parantanut siksi että demonit on poistettu manaajan tai amulettien toimesta tai että terapia ja lääkkeet kielletään parannettavilta parantajan maineen nostattamiseksi. Ei todellakaan. 

 Jeesus käytti muutamissa tapauksissa sen ajan lääkkeitä hyvässä uskossa, marihuanatahnaa yms huumeita. Tietysti. Sen ajan säännöillä ja tiedoilla. Vaikka nyt onkin todistettu esim.  kannabistahnan ja monien yrttien soluja uudistava teho.


Hän oli suggestion mestari mutta vain herättääkseen ihmisiä tsemppaamaan ja hyväksymään sairaat - eikä lypsääkseen Jalovaaran klaanille rahaa köyhiltä ja nujertaakseen ihmisiä pelon ansaan viidesläiseen helvettioppityyliin.

Shamaani oli sen ajan terapeutti mutta elämme nyt aivan eri tietoisuuden aikaa ravinnon ja lääketieteen suhteen akuutin lääkityksen tärkeydestä.

Ei Jeesus ja muut auttajat voineet olla muuta kuin shamaaneja.

 Jeesuksen ajan temppugalleriaan ja viestintätapaan ei voi vedota nyt kun haluaa kerätä rahaa pilkaten  aitoa yhteisöllistä shamanismia valesaarnaajien kaatamiskikoilla ja pelotetempuilla.


Jeesus oli shamaani. Yleisölle se oli ehto, jotta Jeesusta kuuneltaisiin ja mitään muutosta tapahtuisi.

Siis yhteisöparantaja ja opettaja. Ja nähtävästi tehokkaasti. 

Aidon shamanismin tärkein periaate on ollut satoja tuhansia vuosia yhteisöllinen yhteisten ongelmien kaivaminen ja esilletuonti.

Yhteisön tuki sairaalle. Hyvin tervemielinen periaate.

 Pahoinvoinnin henkiset elementit, sosiaalisten konfliktien ja eriarvoisuuden tunnistamiset, hylättyjen esiinnostaminen ja taikauskoisten pelkojen neutralisoiminen - yhdessä.


Jeesus korosti juutalaisten hierarkiselle kulttuurille ennennäkemättömiä ja vallankumuksellisia yhteisöllisiä "hoitotoimenpiteitä" ja uutta epäuskontoa, henkisyyttä, kirkon/temppelin ulkopuolelle ilman rahaa verottavia johtajia

 - ilman pappiskulttia ja veriuhrioppia, ilman juutalaisten hierarkiaa rituaalista "puhtautta" korostavassa kulttuurissa:  "käykää katsomassa vangittuja ja yksinäisiä ihmisiä".
Jeesus korotti hylätyt yksilöt yhteisön parantumisen ja henkisen tiedostamisen ehdoksi.
Tämä ei kuulunut lainkaan juutalaiseen kunniakulttuuriin.
Sahmaanin opetukset olivat kapinaa ja uskonpuhdistusta, ei ihmisten manaamista demonien valtapiiriin.

Sen ajan juutalaiset olivat menestysteologeja kuten valtiotamme nyt alasajavat kokoomuslaiset ja muut oikeistolaiset eliitin sisäpiirikauppoja kyhäävät eliittiloiset ja Himaset ynnä muut siipeilijät, SDP-wannabe-porvarit. 

Keesus kumosi menestymisen Jumalan siunauksen merkkinä.
Jeesus näki hyvin aiheellisesti sen saman mikä vaivaa nyt meidän epäsosiaalista masennuskulttuuriamme ja nuoria eläkeläisiä:

statuskulttuuri jakaa ihmiset julmasti ja alemman statuksen ihmisiä halveksitaan.

Shamaani Jeesus julisti juutalaisten kirkot/temppelit turhiksi ja kansan todelliseksi voimakasi ihmisten kohtaamisen tasa-arvossa.
Voimakasta lääkettä ahdistukseen. 

Jalovaaran kaltaiset poppademonit taas korostavat lahkolaisena omaa erityisyyttään, pappiskulttia, hädänalaisten verotusta, Vatikaanin magiaoppeja uudessa paketissa sekä ihmisten alistumista pelottelun edessä järkeä ja itsesuojeluvaistoa vastaan.

Kirkolla ei ole nyt omaa protestanttista teologiaa vapautuksen oppina  vaan valtaansa ja koskemattomuuttansa korostavien piispojen ainoa pyrkimys on väistää näkyviä ongelmia ja konflikteja tulenarassa kirkkopolitiikassa ja toimia mahdollisimman etäällä ihmisten arjessa omassa eliittikuplassaan.

Piispat ovat tahallaan sallineen lahkolaisten vallata kirkkoa, viidesläiset ja vanhoillislestadiolaiset saavat opettaa aivan mitä huvittaa:

jopa lapsille omia demonisia, seksuaalisesti kieroutuneita, seksuaalirasistisia ja helvettipitoisia oppejaan tuhansissa pyhäkouluissa  ympäri Suomen - valtionkirkon kustannuksella ja arvovalla.Ihmisillä on valtava suggestiivinen voima toisiinsa.

Auttava tai tuhoava voima.

Uskosta tai ateismista riippumatta on hyvin todennäköistä että toisen sairauteen voi vaikuttaa mietiskelyllä, hieronnalla, huomion kiinnittämisellä, turvallisuudella, ystäväpiirin läsnäololla tai  kosketuksella, jota suomalaiset niin pelkäävät.

Ei tarvita kirkon alttaria tai kirkuvaa  jeesus-maanikkoa että voi ylittää vaikkapa kosketuspelon ja kosketuksen kaipauksen sairaana. 

On kaikin tavoin todistettu että ihminen tarvitsee toisen ihmisen uskoa, huomiota ja läheisyyttä. Varsinkin sairaana.

Lumelääketestit todistavat että ihminen voi toisten ihmisten tuella parantua. Suggestio on hurja voima, kumpaankin suuntaan.

 Usko lääkäriin on hurja aikakaudellamme ja jos lääkäri tarjoaa sokeripillerin niin ihmisen ruumis voi kääynnistyä uskosta. Meidän pitäisi uskoa pyös ystäviimme ja auttamishaluisiin ihmisiin - terveellä järjellä tietysti.

Mutta jos julkisessa massatilaisuudessa brutaalisti ja painostamalla vaaditaan varmaa uskoa outoihin oppikäsityksiin ja nopeaa ihmettä sairaalta parantajalle todisteeksi oikeasta uskosta sekä vaaditaan luottamaan tuntemattomiin ihmisiin "pikatunnustus-paljastu-sielunhoidoissa", silloin ollaan väärinkäytön ja raiskauksen alueella.


Mutta ystävien kesken tilanne on toinen.

Tai auttajan, joka ei lupaile magiaa ja ihmeitä vaan läsnäoloa ja kuuntelua, joku joka ei pelkää toisen ahdistusta ja epätietoisuutta elämässä onnistumisesta.

Ystävyys on aina alikäytetty voimavara.
Apu ei ole demonien takana vaan luottamuksen varassa, lähellä.

Valtaapitäville kiihkoileva, pelotteleva, tuudittava ja yliluonnollista korostava kirkko ohjaa ihmisten huomion rationaalisesta ja poliittisesta vaikuttamisen halusta eli demokratiasta.
Siksi valta on aina rakastanut kirkon hierarkiaa ja magiaa.


  • Kotimaa24:lle (kirkon aviisi) antamassaan haastattelussa Jalovaara totesi, että Kallion tilaisuudessa demoni oli 100:lla ihmisellä.

    - Jalovaaran aiempi ammatti on mainostoimiston johtaja


Minkälainen on valtionkirkkomme demonioppi tällä hetkellä?

  • Demoni – Aamenesta öylättiin - kirkon ja uskon sanasto: 

 "Paha on yhä olemassa, mutta kun puhutaan hauraiden ja heikkojen tai vakavasti sairaiden elämän edellytyksistä tai mielisairauden syistä on puheet pahoista hengistä ja riivaajista syytä jättää kokonaan pois.

Luterilaisen kirkon sielunhoitotyössä nojataan yleiseen kliiniseen psykologiaan ja sen käsitteisiin. Siinä tärkeää on ihmisen kuunteleminen ja kunnioittaminen." (Suomen evankelisluterilainen kirkko: Aamenesta öylättiin).

Tässä sentään oppi eroaa Vatikaanin opista. Ainakin kirjaimina. Kirkon pyin oppihan on se että kirkon käytäntö on eri asia kuin piispojen fantasioita tyydyttävä oppi.
 

Suomessahan on ollut aina työssä hyvin aktiivinen roomalais-katolinen eksorkisti, joka on "ajanut demoneita" jopa alaikäisistä lapsista. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/HS+2062010+Demonien+vihollinen/113526...

Helsingin Sanomien artikkelissa kerrotaan, että eksorkismi voidaan suorittaa myös muille kuin roomalaiskatolisille. Vanhempi - vuoden 1917 - katolinen kirkkolaki nimenomaan sallii tämän.

Katolisen Piispan Teemu Sipon mukaan kuka tahansa pappi ei voi ryhtyä häätämään pahoja voimia, sillä työ vaatii kokemusta ja koulutusta.

 "Amorthin ensimmäinen kirja on ollut Euroopassa bestseller. On sanottu, että jokaisen pastoraalisen työn johtajan, olkoon hän pappi tai maallikko, pitäisi lukea tämä teos.

- Vaikka ihminen ei enää usko saatanaan, se tunkeutuu hänen henkeensä ja sydämeensä erityisesti monien okkultimista, magiasta, spiritismistä ja lahkoista lähtöisin olevien tapojen kautta.”
http://katolinen.net/?page_id=16203 kommenttia:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Kirkko vaikuttaa vahvasti valtakunnanpolitiikkaan:

"Surullinen päivä tasa-arvon kannalta"

- Kansanedustajat pettyivät äänestystulokseen.

Jos kirkolliskokus TAI piispainkokous olisi antanut myönteisen lausunnon tasa-arvoisesta avioliitolaista ja siis kirkon erottamiseksi valtiosta ainakin avioliittokysymyksessä, niin äänestystulos olisi erilainen.

Nyt eutpäässä suojeltiin kirkkoa ja estettiin kirkon kriisiytyminen tukemalla kirkon valtaa avioliiton määrittelyssä.

Tämä onkin kirkkopolitiikan tärkein ja ainoa päämäärä: kirkon kriisiytymisen hidastaminen.

Vain erittäin ankara lama voi estää kirkon ristiriitojen ja valtikonkirkon valta-aseman kriisytymisen:

valtio antaa kirkolle perinteisesti lisää valtaa, jos lama vyöryy isommalla voimalla.Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Homouden henkiä se Jalovaarakin on ajanut pois nauhalle tallentuneena.

On se saatanan ihmeellistä kun kirkon piispoina ja uskonvartijoina toimivat toimittajat ja vain julkisuus aiheuttaa kirkossa "uudistuksia".

Jalovaarat ja LeoMellerit ovat vuosikymmeniä rauhassa saaneet rahastaa demoneilla kirkoissa ja kaikki on ollut tiedossa.

Hylkäämisen teologiaa tuomiokapituleissa

" Ekonomi Pirkko Jalovaaran maallikkosaarnaajan toimista huolestuneet ja niiden johdosta sielunhoitoon joutuneet ihmiset ovat viime vuosina pyytäneet, että kirkolliset vastuunkantajat tutkisivat, sopiiko Jalovaaran toiminta luterilaiseen kirkkoon.

Mikään arvovaltainen taho ei ole kuitenkaan aiemmin alkanut tutkia vaikeasti arvioitavissa olevaa asiaa.

http://www.kotimaa24.fi/blogit/hengenvaarallinen-porttiteoria
Hengenvaarallinen porttiteoriaKallion tuomio:

http://www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/kallio/uutiset/2013/02/2003.html

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

"Terve karismaattisuus mahtuu luterilaisen kirkon sisälle" - Janne Villa -

Tässä on vain se ongelma

että viidesläisten ja vanhoillislestadiolaisten karisma, syntijaottelu, nuorten uhkailu, seksuaalipakkomielteet ihmisen yksityiselämään puuttumisena ja homofobia-demonologia ei ole lähelläkään luterilaista teologiaa.

http://www.kotimaa24.fi/blogit/hengenvaarallinen-porttiteoria