maanantaina, helmikuuta 11, 2013

Metsän kauhua kirkossa ja susivihaa eduskunnassa


Metsän kauhua kirkossa ja susivihaa eduskunnassa
Metsän kauhua kirkossa ja susivihaa eduskunnassa
Metsän kauhua kirkossa ja susivihaa eduskunnassa
Metsän kauhua kirkossa ja susivihaa eduskunnassa
Kirkossa ylläpidetään yhä susivihaa yllä.
  • Kuuntelin radiosta jumalanpalvelusta Savukosken kirkosta. Pappi julisti, miten Jumala pelastaa lapsemme susien suusta.

Miksi? 
Kirkonmiehet eivät näköjään ole luopuneet vieläkään kirkon ensimmäisestä päämäärästä eli muiden uskontojen tuhoamisesta sekä vääristellyn "pakanuuden" käyttämiseksi oivallisena pelotteena ja lasten uhkana.

Suomessa kuninkaan kirkolla on se ensimmäinen päämäärä  ollut tietysti suomalaisen luonnonuskonnon ja metsän mystiikan tuhoaminen.  Suomalaisen metsäkansan identiteetin tuhoaminen.

Tämä suden käyttäminen yhä saarnapelotteena sekä vetoaminen kirkon onnistuneeseen vihakulttuuriin ihmisten tunnerekisterissä ja selkäytimessä tuhannen vuoden aivopesun tuloksena, susi- ja karhuvihaan, metsän kauhuun,  on räikeää mutta kirkolle luontaista ja perinteistä.

Maaseudun taloudellinen autioituminen, maaseudun sosiaaliset ongelmat ja kaikki nämä pelot on helposti ja raukkamaisesti kanavoitavissa vaikkapa epäpoliittiseen vihaan, poliitikoille ja kirkolle turvalliseen susivihaan.


  II
Eduskunnassa tapahtunut susivihan absurdi lietsominen perussuomalaisten taholta noudattaa kirkon perinteiden äärioikeistolaista logiikkaa.
Luodaan ryhmähenkeä mitä epärationaalisimmalla pelolla ja demonisoinnilla.
Ohjataan poliittisista prioriteeteista toiminta pois epärationaaliseen vihaan ja rasismiin.
Susiviha on nytkin kanava ohjata poliittisen voimattomuuden ja eliitin vallankäytön aiheuttamia tunteita kirkon alustamaan perinteiseen susivihaan.
Pelon ohjailu on valtaa.

Perussuomalaisilla  on vakava ideologinen ongelma ja paradokis prioriteeteissä:
he puhuvat itsenäisestä Suomesta mutta oikeistolaisen pohjaideologiansa tähden eivät halua vastustaa emopuoluettaan eli vanhaa äärioikeistolaisuudesta ja aateliskulttuurista pongahtanutta porvarien kokoomusta.
Valtionkirkkoa suojeleva kokoomus on tehnyt totaalisen kasvopesun mutta verenvaihtoa se ei voi koskaan tehdä: 1933 kokoomus yritti lakkauttaa demokratian Suomessa  uhkailemalla natsi-Saksan kehitykseen ja voimaan sekä sotien aikana ylisti natsi-Saksan maailmanvalloitusta ainoana pelastuksensa suomalaisille. Jatkosodan aloittikin sitten Suomi ja sen oikesitolaiset sotahullut Saksan veriveljinä. 
Äärioikeiston toiminta perustuu aina todellisten ongelmien kieltämiselle sekä todellisten ratkaisujen kieltämiselle. Pelon ja vihan kiihottamiselle kaikilla mahdollisilla keinoilla - ilman tosimaailman ratkaisuja. Kokoomuksen sanastossa isänmaallisuus on aina merkinnyt Suomen myymistä Saksalle sisällissodan maan luovuttamisesta lähtien - nyt EU-tukimaksujen mielipuolisella korottamisella 200 miljoonaa euroa vuosittain.

Jos perussuomalaisten suurin poliittinen päämäärä on itsenäisyys ja lopettaa kokoomuksen porvarioikeiston eurohulluus sekä valtion tuhoaminen liittovaltion tieltä niin perussuomalaisten on jätettävä äärioikeistolainen pelon ja rasismin kulttuuri. Ja nähtävä, mitä oikeistolaisuus todella on merkinnyt Suomen historiassa mm. suomenruotsalaisten porvarien palkka-armeijana eli suojeluskuntana.
Poliittisesti perussuomalaiset voivat liittoutua vain vasemmiston kanssa eurosta eroamiseksi mutta perussuomalaisia ei ohjaa nyt rationaliteetti politiikassa vaan oikeiston vanhat uhkakuvat ja pakkomielteet: vasemmisto on perussuomalaisille susi vaikka perussuomalaisten vaalilauseet ja mielikuvat perustuvat vasemmiston luomaan valtiomalliin, hyvinvointivaltioon.
Vasemmisto on toki eksyksissä ja hämmennyksissä tällä hetkellä oudon johtajakulttinsa kanssa, Arhinmäen ja Urpilaisen eliitti-flirttailusta isojen poikien EU-orgioissa suurten pankkien ja Naton pelottelemana, mutta niin ovat eksyksissä peussuomalaisetkin oman Soini-messiaspalvontansa, äärioikeistolaisten pelottelijoittensa ja prioriteettisokeutensa kanssa.

   III

Jos puhutaan itse susista, ihmisten täytyy todella tietää, että todistetusti ei tiedetä yhtäkään suden tappamaa ihmistä Suomessa.
Legendoja tietysti on mutta ei todisteita. Pedot inhoavat ihmisen savunmakuista ja -hajuista lihaa. Ja nähtävästi karhut ja sudet näkevät ihmisen myös yhtenä heistä, petona. Karhujen ravinnosta suurin osa on marjoja ja raatoja joten kuva  karhuista on vieläkin vääristyneempi kuin susista. Karhut ovat uskomattoman älykkäsitä ja sosiaalisia.
Karhujen hyökkäyksille on täysin selkeät syyt, jos lenkkeilijä potkaisee karhunpentua ja idioottimaisesti vastoin kaikkia neuvoja yrittää juosta sitten vielä pakoon.  

Auto, grillikioski keskiyöllä, kokoomuksen talouspolitiikka ja kylpyhuone on terveydellesi miljoonia  kertoja vaarallisempi kuin susi. Tappavia mutta joista et vaahtoa.
Ja kun oikeistolaisimmat lehdet kauhistelevat taas karhun hyökkäämistä metsästäjän kimppuun, niin missä on järki?
Tietysti jokainen järkevä eläin hyökkää metsästäjän ja metsästäjän koiran kimppuun. Tietysti! 
Emme voi kumota luonnonlakeja sillä olemme itsekin luonnonlakien alaisia.
Eikö ole ajatuksena järjetön tavoite vihata luontoa, tuhota luonnon lakeja ja luonnonjärjestystä? unohtaa esi-isiemme täydellinen luontokeskeisyys?
Silti kirkko on onnistunut saamaan maaseudun ihmiset yhä vieläkin susivihan ja metsän kauhun vimmaan. Turvalliseen vihaan. 
Ihmisen viha petoeläimiin on vain eliitin kontrollia ja kirkon politiikkaa.
PS
 Kirkko onnistuu vieläkin hallitsemaan valtionkirkkona valtion suhtautumista erilaisiin uskontoihin - luonnonuskontoa korostavia "pakanauskontoja" ei hyväksytä valtion uskontorekisteriin koska kirkon asiamiehet ja kirkkohallitus ovat saaneet määritellä uskonnon määritelmän valtion hallinnolle:  

Ei kommentteja: