torstaina, helmikuuta 07, 2013

Punavihreästä hyvinvointivaltiosta


Vasemmistoliitto on valmistelemassa asiakirjaa punavihreästä hyvinvointivaltiosta.
Mihin Arhinmäen vaijentama puolue pitäisi kiinnittää huomiota puoluekurista huolimatta?Veroprogressio on palautettava ja 23 miljardin verovähennysten määrää suurfirmoille ja suurmaanomistajille on poistettava jotta veroprogressio palautuisi eikä tukiaisilla voisi rikastua.

 Huikeat tuloerot on nopeasti poistettava ja palautettava 1990 tasolle veroprogressiolla ja ehdottomalla tulovero-kikkailun pääomaverotusväistelyn kieltämisellä. Tuloja ei saa siirtää tai säätiöittää suoraan verotusta kiertäen. 

Ei ole hyvinvointivaltiota ellei 1990 verotusta ja verovalvontaa palauteta.

Yksityisille lääkäreille ei saa antaa enää valtion terveydenhuoltbudjetista rahaa.

 Kokoomus ja keskusta ovat keskinäisellä kaupanteollaan luoneet rikkaille etujäsenilleen sekä ylikansallisille yhtiöille uskomattomia verovähennyksiä, jonne vuotaa suomalainen hyvinvointi.

Vasemmistoliiton on tuotava esille verotusta tuntevia asiantuntijoita, mm. Professori Matti Tuomala (kts linkki lopussa)
Tämä on äärimmäisen tärkeää.


Vahvasta valtiosta tulisi puhua rohkeasti.

Ei voi olla sosiaalipolitiikkaa ilman vahvaa valtiota.

Harmaa talouskin on luotu tahallisesti lainsäädäntöön. Vasemmiston tulisi selkeästi puhua kokoomuksen ja keskustan luomasta veronkierron tahallisesta lisäämisestä.  Verotarkastajien ja talousrikostutkijoiden määrä on kuusinkertaistettava. Vähintään.  Ehkäpä kymmenkertaistettava. Laki- ja säädöspykälät on analysoitava ja julkisesti esitettävä nettisivuilla.


  II

On väkevästi ajettava valtionyhtiöiden uutta mallia ja rohkeaa puhetta valtionyhtiöistä.

Tiukasti ja vakaasti valtion hallinnassa mutta sijoittajia hyväksytään. Kansalaisille suurin voitto kehittyneistä valtionyhtiöistä

Kaivokset on kansallistettava. Tai raju kaivosvero.

Katsokaa Ruotsin mallia.  linkki:  http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129125-uuden-talouden-ehdot-ja-vakaat-valtionyhtiot-paaoman-houkuttelijoina


 • 16.1.2013 aloittaneessa kaupunginvaltuustossa Vihreillä, Vasemmistoliitolla ja SDP:llä on yhdessä enemmistö 
Mutta  pystyvätkö he lopettamaan Helsingissä vakuutusyhtiöiden ja gryndereiden tukeman kokoomuksen vallan estää rakentamista Helsingissä? 

 Voivatko he pystyttää vihdoinkin kaupungin oman rakennusyhtiön ja lopettaa laaduttoman rakentamisen vedätyksen hirmuhinnoilla? 

Vihreät ovat tähän mennessä tanssineet kokoomuksen kapitalistisen vedätyksen mukaan.

Nyt kokoomuksen vetämä kiinteistöpolitiikka perustuu vaatimukseen, että kiinteistöjen hinnat eivät Helsingissa saa laskea vaan nousta.  Eli kaupunki ei saa rakentaa, jotta porvarien homeiset kiinteistöt nostavat arvoaan asuntopulan avulla.
  III huomioni

Suomi ei voi jatkaa EU:ssa.

EU on perustettu pelkästään vapauttamaan ylikansalliset yhtiöt valvonnasta ja verotuksesta.

Tilanne on kestämätön.

On unohdettava harha ja EU virkamiesten propaganda eurooppalaisesta identiteetistä. Korruptoitunut ja lobbareiden valtaama  EU ei ole eurooppalaista identiteettiä. EU tuotta kaaosta jotta valtiomallit ja yhteiskuntasopimukset murrettaisiin. 

EU ei ole humanistinen projekti vaan uusliberalistinen valtioiden hajottamisprojekti. 

Suomi tarvitsee suojatulleja - kuten Kiina ja Venäjä. Jotka eivät ole riippuvaisia nyt Saksasta.


 IV

Lisäksi vasmmistoliiton on analysoitava ja julkaistava oma näkemyksensä siitä, kuinka kokoomus on vallannut virkamiesvirkoja ja käyttää virkamiesvallan kautta laajaa rakenteellisen muutoksen valtaa.

Esimerkiksi suomalainen elokuva on ideologisesti kontrolloitua ja sensuroitua opetusministeriön virkamiesten kontrolloidessa elokuvasäätiötä.  Teatterit eivät myöskään tuota yhteiskuntakriittisiä käsikirjoituksia.


V

Suomi on Natossa. Suomi on sodassa - nyt myös Malissa.

Armeijasta lähtee jatkuvasti aktiivisotilaita Naton palkkasotilaiksi ja Armeija ei hanki aseistusta Suomen ainutkertaisen puolustustehokkuuden mukaisesti Ruotsista sinkoja ja tykkejä  vaan Naton asekauppiaiden käskystä jopa pakkaskestämättömiä asejärjestelmiä.


 VI

Koulutusta ajetaan alas rajusti ja vasemmistoliitto on tässäkin oudon hiljaa.

Koulutusta ei uudisteta tällä htkellä muuta kuin harhauttavissa julistuspuheissa.

Katsokaa Tanskan mallia ja opettajien palkkatasoa.


VII

Vasemmistoliitto on nyt hallituksessa ja sentähden hyvin hiljaa tukien kokoomuksen valtion purkamista.

Tämä ei luo vasemmistolle vastavoimaa ja poliittista tiedostamista ihmisille.

  Linkit:

http://www.talouselama.fi/uutiset/verotukien+hinta+vuodessa+23+miljardia+euroa/a2008148

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/76885-raha-ohjaa-politiikkaa-kun-politiikan-pit%C3%A4isi-ohjata-rahaa

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115523-harmaan-talouden-salainen-hallituspolitiikka-kohti-pahoinvointivaltiota

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120067-aarno-loka-laitisen-synkka-yksinpuhelu

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77138-hallitusohjelma-on-hieno-harhautus

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129125-uuden-talouden-ehdot-ja-vakaat-valtionyhtiot-paaoman-houkuttelijoina


    ja

 •  Professori Matti Tuomala:
 1. Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
 2. vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy. 
 3. Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa ammottavaa aukkoa käytetään verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista.
 4. - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo. Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
 5.  Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan
  Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala.
 6. Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa
  "Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa"Arhi Kuittinen


Ei kommentteja: