keskiviikkona, marraskuuta 23, 2011

Raskaan rasismin aikakausi Suomessa - 90 vuotta sitten


 

Onko Suomi kärsinyt laajasta rasismista?

Vuosisadan alussa Suomessa oli orjuutta.
Rakenteellista rasismia, poliittista ja taloudellista yhteiskuntaluokkarasismia, samalla kieli-, uskonto- ja kulttuurirasismia pahimmillaan eliitin ehdoilla.

Työläiset ja maatyöläiset tekivät nälkäpalkalla töitä suomenruotsalaisille porvareille, jotka vetivät hurjaa voittoa bisneksestään halpatyön "unelmamaassa".

JOS töitä oli ilman työsopimuksia työläiselle, muuten edessä oli nälkä, aliravitut lapset, puutossairaudet ilman lääkärin apua ja kuolema. 

 Sisällissodan taustalla oli hirvittävää kurjuutta. Erittäin hyvin orjatyöllä ja elintarvikepuutteen vedätettävillä keinotteluhinnoilla ansaitsevat porvarit estivät lahjonnalla ja palkatuilla venäläisillä kasakoilla ensimmäisen vasemmistolaisen eduskunnan valtalaki-pyrkimykset, jolla olisi varmistettu hintatason vakautus ja palkkatason valvonta ilman kiskontaa ja leivänpuutetta jokaiselle suomalaiselle. Myös työläisen lapselle. 

Juuri ennen sisällissotaa suomenruotsalaiset porvarit jopa määräsivät härskisti työläisiä tekemään ilmaiseksi työpäiviä, jotta Euroopan sekava tilanne ei olisi vähentänyt porvarien normaalin muhkeaa voittokatetta bisneksestä.

Suomi oli uskomaton eriarvoisuuden julma teatteri.

Mutta oikeistolaiset porvarit halusivat jopa omalla laittomalla palkka-armeijallaan jo 1914 varmistaa ja valmistella sotaa, että suomalaisten työläisten palkat eivät nousisi ja ettei alkeellistakaan sosiaaliturvaa tulisi suomenruotsalaisten hallitsemaan Suomenmaahan. Ja ettei saksalaisesta kuninkaasta ja saksalaisesta maakuntalipusta haavelevia porvareita rajoittaisi eduskunnan demokratia eikä työläisen riittävä palkka rasittaisi mahtavia porvarien unelmabisneksiä.

Sota tuli nälkäkuolemien maahan, rakenteellisen vihan, kirkon varmistaman ja erottelevan häpeän ja epätasa-arvon seuraamuksena.


Toivoisin, että tämän hetken oikeistolaiset nationalistit lukisivat oikeaa suomalaisuuden rehellistä historiantutkimusta ja samalla ehkä  jopa omien köyhien esi-isiensä historiaa valkoisen porvari-Suomen julmassa historiassa.

Samaistuminen "voittajien" ylimieliseen kokoomukseen tai kansan nationalistiseen perussuomalaiseen eetokseen ei tuo ideologista ratkaisua kansan tahtoon ja kansan tarpeisiin hyvinvointiyhteiskuntaidean palauttamiseksi.

Rasismi on ylimielisyyden luomaa väkivaltaa. Etuoikeuksien fantasia. Me tosikristityt, me tosisuomalaiset, me tosi etuoikeutetut, me Jumalan luomat heterot, me Jumalan siunaamat. Valittu kansa herrojen armosta.

Pelkoa alistavan vihan voimalla, selvittämättömiä historiallisia asetelmia, huonoa kollektiivista omaatuntoa, oman lapsuuden kasvatuksen traumoja,  moraalista paniikkia tietämättömyyden seurauksena.

Suomen suojeleminen valtiona
ja itsenäisenä yksikkönä ei tarkoita rasistista fobiaa vasemmistoa tai tummaa ihmistä kohtaan.

Halu samaistua eliitin nationalismiin ja huolettomaan ylpeyteen tavoiteltavista etuoikeuksista on kaukana solidaarisuudesta oman yhteiskuntaluokan ihmisille.

Poliittinen toiminta kokoomuksen Suomen myyntioperaatiota vastaan tarvitsee poliittista ja praktista tiedostamista porvariston keinoista kansan hallinnassa ja manipuloinnissa mm. nationalismin mielikuvien kautta.


- Historiaa porvarien vuoden 1915 Saksa-keskeisestä NATO-projektista  mm.:

 " Tätä lainkohtaa voidaan tulkita siten, että suomalaiset, jotka auttoivat jääkäreitä siirtymään Saksaan, olivat myös syyllisiä samaan perustuslain vastaiseen toimintaan. On huomionarvoista, että jääkäreiden 1918 palatessa Suomeen vuoden 1734 laki oli edelleen voimassa Suomessa "
  • Myös suojeluskuntien johtajista 90% oli suomenruotsalaisia porvareita, rahasukujen perillisiä, rahan vallan takaajia. Suomalaisen rasismin ylpeitä taistelijoita.

Maalaus Ville Löppönen


II

Yletön rikastuminen on aina pahimman luokan rasismia, matalapalkkaisuuden hyväksikäyttämistä.
Vain halpa siivooja, halpa opettaja ja halpa sairaanhoitaja mahdollistaa tuloeron ökymiljonäärin miljoonavyöryn.

Resurssit on jaettava valtiossa, joka haluaa olla uudistuva. Rikastuminen ei ole oikeus, ei varsinkaan etuoikeus hyvinvointivaltioon uskovilla. Kestävä kapitalismi laittaa rahat kiertoon ja hyvä minimipalkataso ja hyvien arvojen mukaan arvostettvien ammattien hyvä tulotaso laittaa rahat tehokkaimmin kiertoon. Johtajien ylipalkkaus on vain palaamista vuosisadan alun porvarien elitistiseen hegemoniaan ja yhteiskuntaluokkien repimiseen.

Uransa koulukiusaajana aloittanut Stubb:
Alexander Stubb tunnusti Tv-uutisissa avoimesti, että EU on alunperinkin ollut sosiaalidarwinistinen projekti

  • "Euro on lähtökohtaisesti darwinistinen järjestelmä, jossa vahvat pärjäävät" - Stubb

Mitä, eikö uljas uusi Eurooppa olekaan yhteistyön mekka?

Mitkä olivatkaan kokoomuksen iskulauseet, kun EU mytiin suomalaisille ennen äänestystä?Suurin epäkohta rasistisessa Suomessa on tällä hetkellä pätkätyöläisiin kohdistettu rasismi. Aihe, jota SDP ja perussuomalaiset, kansan ritarit, kovin vähän käsittelevät.

Pätkätyöläinen tekee useasti  kolme - viisi kertaa pienemmällä palkalla raskaampaa työtä kuin ammattijärjestöjen turvaamat eliittityöläiset samalla työpaikalla.

Nokiakin on rikastunut etupäässä nuorilla alipalkatuilla mutta uskomattoman idearikkailla nuorilla insinööreillä (verrattuna esim. Ruotsin IT-alaan) sekä varsinkin nimettömillä tehdastyöläisillä, joille on maksettu alimmillaan 70 e kuukaudessa ylitöiden kera unelma kännyköiden tehtailemisesta. Se ei tuo mitään kohtuullista elintasoa edes Aasiassa, varsinkin kun moni nuori on sukunsa orja ja maksaa palkkansa suvulleen.

Ei kommentteja: