Kun STAKES kielsi suomalaisen raiskauskulttuurin tutkimisen tutkijoilta, tavoite tälle peittelylle oli selkeä. Haluttiin kieltää suomalaisen kulttuurin synkkä osa-alue. Kaikki tilastointi ja haastattelu kiellettiin oikeustoimien uhalla. Jatkosodan jälkeen lasten raiskaaminen yleistyi hurjalla tavalla sodasta traumatisoituneiden miesten ja naisten toimesta.
Vieläkään ei ole tehty tieteellistä tutkimusta raiskauskokemusten yleisyydestä.
Itävallassa naisten kokema raiskausprosentti on tutkittu. Se on 23% naisista. Suomessa lukumäärä on suurinpiirtein sama. Sukulaisten, työtovereiden ja tuttavien tekemistä raiskauksista ei puhuta jotta oma maine säilyisi. Toisen väkivaltainen riisuminen tai fyysinen kopelointi on jo raiskaus. Psyykkinen trauma on usein sama.
Suomessa väkivalta on luonteva osa kasvatusta.
33% suomalaisista kannattaa kasvatusväkivaltaa luontevana toimintana lasten suhteen. Kummasti aikuisten työpaikalla sitä ei hyväksytä pomon kasvatusmetodeiksi - enää. Vallalla on Suomen muinaisen kasvattajan eli kirkon irvokas opetus että väkivalta "kurituksena" tekee lapsista nöyriä ja tottelevaisia - mutta ei väkivaltaisia.
- " IltaSanomien vetoomuksen allekirjoittaneen Väestöliiton lastenpsykiatri Raisa Cacciatoren mukaan hyväksikäyttö on Suomessa paljon luultua yleisempää. - Olen katastrofaalisen huolestunut Väestöliiton tutkimuksesta (2006), jossa kysyttiin puolelta Suomen kahdeksasluokkalaisilta seksuaalisesta kaltoinkohtelusta. Yli kymmenellä prosentilla tytöistä ja pojista oli kokemusta kaltoinkohtelusta, joka sisältää fyysistä koskettamista tai pakottamista. - Meillä ei ole oikein systeemejä, mihin uhreja voidaan ohjata, jos lapsi tai nuori kertoo hyväksikäytöstä. Tiedämme, kuinka kuormittuneita sosiaalipuoli ja erilaiset hoitoyksiköt ovat."- IltaSanomat
Useimmat raiskatut torjuvat tietoisesta mielestään raiskauskokemuksen eivätkä pysty varsinkaan gallupkyselyissä siitä puhumaan. Trauma vaikuttaa kuitenkin masokistisesti tai sadistisesti ihmisen käyttäytymiseen.
- Sadat suomalaislapset ja nuoret kokevat vuosittain seksuaalista häirintää opettajan taholta, kertoo Yle. Opettajat mm. hyväilevät lasten kasvoja tai reisiä sekä hierovat pyytämättä oppilaan hartioita.
Oikeustieteilijä:
- Rippisalaisuus on ongelma lastensuojelulle - Kaleva.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti