keskiviikkona, marraskuuta 23, 2011

Elop jatkaa Nokian purkamista hymyillen

Elop jatkaa Nokian purkamista hyvin rennosti medialle rallatellen:


Nokian hallitus ainakin tajuaa, mitä tämä ivallinen lausahdus tarkoittaa Nokian olemukselle suhteessa Microsoftin strategisille tavoitteille.


Microsoftille Nokian kännyköiden halpuus on automattisesti suhteessa enemmän kassakoneen kilinää.
Rahat juoksevat Microsoftin käyttöjärjestelmän maksuista Nokialta pois kiinteällä osuudella. Määrät ovat siis automaattisesti Microftille tuloa, mitä ne eivät Nokialle ole.
Mitä halvempi nokialainen, sitä enemmän voitto-osuutta Microsoftille ja käyttäjien sitouttamista Microsoftille raudasta riippumatta.

Ja mitä pienempää katetta Nokia saa, sitä varmempi Microsoft on siitä, että entinen software/hardware-yhdistelmäjättiläinen on kuohittu pelkäksi komponenttikastraatiksi, pikku pajaksi, jota Troijan hevonen voi johtajana hajauttaa ja purkaa.

Nokian voima (ja kehityksestä ulosjäämisen tekosyynä samalla vääristynyt suuruudenhulluus) oli sen kokonaisvaltaisessa itsenäisyydessä mutta aivan selvästi Nokian hallitus on päästänyt irti vastuusta ja  visioista ja näin ottanut jättiläisen yhteistyökumppaniksi ja virheiden harhauttavaksi peittämiseksi, jotta Nokian hallituksen ei itse olisi tarvinnut selvittää omia strategisia ja  ongelmiaan, johtajakontrollin täydellistä puutetta ja vastuutaan kehitystyön jumiutumisesta software puolella hardware-puolen johtajien vallanhimoisen diktatuurin takia.
Irtipäästäminen on aina helppoa.

Vastuuttomuuden ensimmäiset askeleet ovat aina helppottavia. Seuraamukset ovat sitten eri asia.
Ei ole.

Kysymys ei ole vain uusista tuotteista vaan Nokian toimintakyvystä, menneen brändin tuhoutumisesta Microsoftin narttuna, itsenäisyyden menetyksestä, matkimisesta, kyvyttömyydestä olla sisällöntuottaja insinööridespoottien firmassa ja selvästä hallituksen impotenssista.

Nokia oli kokonaisuus.

Kunnes kokonaisuudesta ja menestyksestä tuli peruste kehitksen estämiselle menestyksestä ylpistyneille taaksepäinkatsojille ilman yhteistyötä humanistien ja sisällöntuottajien kanssa.

Tulevaisuus on sisällöntuottajien eikä kompnenttipajojen. 

--

* Software = ohjelma, grafiikka, käyttöliittymä, käyttötavat, visuaalisuus
Hardware = kännykän rauta, prosessorit

Ei kommentteja: