torstaina, syyskuuta 17, 2009

Rakkautta ja Anarkiaa 2009 Suosikit


Rakkautta & Anarkiaa festivaali


Vaihtoehtoista ja erehtymättömän eurooppalaista laatuelokuvaa on tarjolla hurjasti ja monet iltanäytökset myydään etukäteen loppuun, joten alkaa olla jo kiire siivilöidä elokuvalistaa ja tilata liput. Esityspäivän aamuna kunkin elokuvan peruutuslippuja toki myynnissä nopeimmille. Helsinki International Film Festival.

Alla tärppejäni festivaalille näin aluksi. Raportoin myös tarkemmin positiivisista yllätyksistä, haastatteluista ja huhuista, joita kohtaan. 

Viime vuonnahan The Class (nyt DVD:llä) oli aika dramaattinen festarikokemus ajankohtaansa nähden: elokuvassa käsiteltiin koulukiusattujen poikien kouluampumistapausta ja elokuvan toinen näytös peruutettiin, koska Suomessa tapahtui hyvinkin lähelle teemaa liittyvä tapaus. Olin ensimmäisessä näytöksessä ja ohjaaja keskusteli siellä, kuinka ei uskonut Suomessakaan tapahtuman enää toistuvan. Minusta oli suuri sääli ja virheliike festivaalijohdolta perua toinen näytös Kauhajoen tragedian jälkeen, sillä elokuva käsittelee hyvin rehellisesti nuorten ahdistusta ja nuorten julmuutta niin kiusaamisessa kuin kostossa.

Parhaat elokuvat nyt tulevalla festarilla erilaisen draaman ystäville suositusjärjestyksessä; festivaali on juuri sellainen kuin itse valitset:Burrowing

Luonto ei ole ulkopuolella

- Kerrontaa ilman tarinaaAn Education

Ahnehdi itsellesi, kadota itsesi


Muista, niin tahdot unohtaa


The Girl

Ruotsi 1981 lapsen silmin


Vasha

Valtion terrori seuraa yksilön depressionaViha vapauttaaLähiöelämä on (epä)poliittinen mielentila


Bluebeard

Kun satuja ei voi paeta


Kadota itsesi, löydä itsesiTodellisuuden syleily syrjäyttää haaveetRikos jo itse on rangaistus synneistä koko maan


Hierro

Pelko ei lähde lohduttamalla


Heaven's Heart

Rakkaus on raatelua


My Winnipeg

Mitä et näe on mielentilasi


Islantilaisia lyhytelokuvia - Short Films from Iceland

Katso sukulaissielukansamme välähdyksiä


ja vielä kerran: Antichrist

Katso peiliin - sukupuutasiPunahilkka-tarinan ydin
muinaista perua


"Sadut leviävät ja sopeutuvat ympäristöönsä samaan tapaan kuin lajit", Tehrani kiteytti. Vanhin Tehranin löytämä Punahilkka-sukulainen oli Aisopoksen faabeli noin vuodelta 600 eaa, joten sadun yhteisen kantamuodon on oltava sitä vanhempi..


* Helsinki 2010 RA menot tapahtumat uudet elokuvat suositukset nyt, hiff suosikit, suositellut elokuvat elokuvakulttuuri suomalaiset elokuvafestivaalit fi.

Ei kommentteja: