tiistaina, syyskuuta 29, 2009

Sotilaspastorin sotaisa visio vitaalista sotilaasta

"Arkkipiispaehdokkaat Kari Mäkinen ja Miikka Ruokanen peräänkuuluttavat keskustelua kirkon papiston roolista osana Afganistanin kriisinhallintaoperaatiota. Molemmat ehdokkaat ovat itse taustaltaan siviilipalvelusmiehiä."
Sotilaspastori ampui taas kovilla.

Viime viikon Hesarissa  hän kirjoittaa, että ei ole lainkaan riittävästi huomioitu Afganistanin sodan tärkeyttä ja sen ainutlaatuista mahdollisuutta suomalaisten sotilaiden harjoittelupaikkana. 

Hänestä on tärkeää, että Afganistania käytettäisiin  enemmän ja pikaisesti Suomen sotilaallisen kyvykkyyden, toimintakyvyn ja ammattitaidon ylläpitämiseen. Harjoittelukenttänä. Hän toivoo mahdollisiman monta suomalaista sotilasta tulikasteeseen Afganistanissa.  Hyvää mahdollisuutta ei saa nyt hukata. Eläviä maaliammuntoja tiedossa.

Tämä onkin itseasiassa Naton ISAF-operaation tärkein motiivi. Koulutusleiri tositoimissa. Kalliisti koulutettuja joukkoja on päästävä kokeilemaan ja testaamaan tulessa. Eurooppalaiset sotilaat eivät saa näyttää munattomilta ja toimettomilta USA:n riehuessa maasta toiseen. Praktiset syyt.

Sotaahan ei ole julistettu, joten  ei voi olla sota. Kovat piippuun ja USA:n myöntämä visa Afganistaniin.

Sivilisaatio säilyy vain aggressiivisena.
Kuka näin opetti?

Roomalaiset senaattorit, joiden mielestä sotilaallisin keinoin oli levitettävä Pax Romanaa koko maailman yli. Rooman rauhaa. Amerikkalaisten maan isien perustama poliittinen systeemi ja ideologia kopioitiin kuolleen Rooman arkistoista. Senaattisysteemiä myöten ja presidentti armeijan jatkuvana ylipäällikkönä. Rooman talous ja uskottavuus, kuten Amerikankin, on pelkästään armeijan varassa.

Tämä evankelis-luterilaisen kirkon sotilaspastorin tuore mielipide on nyt nähtävästi kirkon virallinen linja eurooppalaisesta rauhantyöstä ase papin kädessä. Yksikään piispa ei ole puuttunut maanpuolustuskykyä erikoisesti lobbaavan sotilaspapin puheisiin.

Suomessahan ei lakkautettu sodan luomaa kirkon sotilaallista sotilaspastoriorganisaatiota armeijan kiinteänä osana. Papit marssivat jatkosodassa rajan yli huolettomasti vihellellen suur-Suomea rakentamaan saksalaisveljien kanssa. Joten mikään ongelma ei ole mennä vieraan kulttuurin maahan puolustautumaan Glock kädessä ja rukous mielessä.

Yksi piispakin on yhä omistettu armeijalle, kenttäpiispa. Kirkko on isänmaallinen, oli rauha tai sota. Aina valmiina sotaan.

Kirkko ja uskonto on armeijalle tärkeä.  Välttämätön tasapainottaja ja mielenrauhan takaaja.

Vielä 1980-luvulla mokujen oli pakko osallistua jumalanpalveluksiin ja hartauksiin. Jumala on aina Suomen armeijan puolella, koska Suomen armeija on hyvä ja isänmaallinen. Uskonto lupaa rohkeille pelastuksen, ei luodeilta vaan taivaasta. Yks ja sama jos täällä kuolee, jos parempi paikka odottaa - hyvin viikinkien sotilaskulttuurin seuraaja.

Nyt on isänmaallista marssia Afganistaniin kokemaan oikean sodan vaara ja jännitys, ammattimaisesti. Herra siunatkoon ja varjelkoon isänmaan itsenäisyyden puolustajia Afganistanissa.

Afganistanin sodan takuumiehestä, Alexander Stubbista tulee vielä ev.lut. kirkon piispa, hän kun ylittää virassa olevat piispat positiivisella asenteellaan negatiivista asioista. Helvettikin voisi olla Stubbille vain motivationaalinen aspekti ja EU:n laajentumispolitiikan seuraava valloituskohde.

Takana 400 kuollutta eurooppalaista, nuorta miestä. Terrorismin torjuntaa terrorilla. 


Ruotsalaisen komentajan sydämessä salaisuus - Katsomo fi video
 


Tanskalla on vakoilijoita Afganistanissa, vahvistaa Tanskan puolustusvoimien tiedusteluosasto Jyllands-Posten-lehdelle. Tanskalainen jääkäri Thomas Rathsack paljasti äskettäin kirjassaan, että tanskalaiset eliittijoukot ovat turvanneet yhtä salaista agenttia Afganistanissa.Tiedusteluosaston joutuminen huomion kohteeksi on osaston mukaan suuri ongelma. - HS.fi

 

Women and mind of war Health Care vs. Warfare

 

Kidutusta ja ystävällistä tulta


Ristiretki. Riskiretki. Nyt.


Vietnamin sodan mediaevoluutio Afganistanin sodassa

 
Onko Iran seuraava dramatisoitu projekti maailmanpoliisin partiopojille?
.

4 kommenttia:

catulux kirjoitti...

Arhi suosii kirjoituksissaan induktio-todistusta; erään menestyneen yritysjohtajan natsimaisuus ja öykkärimäisyys perheen jäseniään kohtaan selittyy koko suomalaisen perheinsitituution mädännäisyydelle.

Se, kas, kun perustuu kristillispatrioottisille arvoille, joitten varjolla isät purkavat menneisyyden agnstiaan; ja siirtävät traumansa seuraaville sukupolville. Ja "perheenstatus" kun kuulema vaati hiljaista kärsimystä.

Sotilaspastorin tapaus Arhin induktio-oletusta noudattaen kertoo vain ristiretken jatkumisesta; länsimaisten arvojen ja kristinuskon (!!!) pakkosyötöstä
väärän kulttuurin omaaville muslimeille.

Ei perkele! Miten älykäs mies voi kirjoittaa tuollaista soppaa??

Tietenkin on muistettava että helpompi räjäyttää atomi kuin ennakkoluulo.

Ja yksilön syvimmät freudilaiset vihat ja ennakkoluulot kohdistuvat isään. Eli omaan kulttuuriin.

catulux kirjoitti...

Afganistan on paikka, jossa ei ole valittavana enää muita kuin huonoja vaihtoehtoja.

Elokuvien ystävänä Arhi lienee nähnyt Brianin elämän. Sen elokuvan, jonka ohjaajaa ei tapettu. Eli pottermaisesti Ohjaaja, joka elää. Ihme??

Kyseinen elokuvahan on suora kuvaus länsimaisten joukkojen tilanteesta Afganistanissa.

Tässä komediassa Roomaa vastaan taisteli useita juudealaisia vapausrintamia ja kansanrintamia.

Viha Roomaa kohtaan oli pyhää. Erään "juudealaisen vapausrintaman" kokouksessa pohdittiin, mitä pahaa Rooma oli saanut aikaan.

Luettelo oli musertava, Rooma tihutöitä olivat mm. : Tiet, kadut, vesijohto, sairaalat sivistys eli koulutus (muistamme happohyökkäykset tyttökouluihin; ksylitolista ei apua!)....ja rauha!

Kokouksen päätteeksi rintama yksimielisesti lähti terrorisoimaan Roomaa, tuota suurta saatanaa.

Allah akbar....

Anonyymi kirjoitti...

"catulux"in kirjoituksen voisi heittää romukoppaan yhden lauseen perusteella: "Ja yksilön syvimmät freudilaiset vihat ja ennakkoluulot kohdistuvat isään. Eli omaan kulttuuriin."

catulux kirjoitti...

Ade-hyvä. Pitää paikkansa. Huono lause.

Älä nyt kuitenkaan sorru samaan kuin blogistimme. Yhden lauseen "oletettu totuusarvo" yleistetään koko perusjoukkoon so. tekstiini.

Arhin tapauksessa koko läntiseen maailmaan.

Kirjoitin kait muutakin. Huomasithan?