sunnuntaina, syyskuuta 06, 2009

Audi-evoluutio
Essi Pöysti (kuten moni muu kokooomus-neitokainen) ei ole oikein ymmärtänyt Audi-evoluution roolipeliä omasta prinsessa-ulottuvuudestaan katsottuna.

Sillä ihmiset, jotka yksityiselämässään arvostelevat ja arvioivat vastakkaista sukupuolta mahdollisimman karkeasti ja tylyin sanoin kavereilleen, ovat juuri niitä ihmisiä, jotka vastakkaisen sukupuolen läsnäollessa julkisesti mielistelevät läpinäkyvän siirappisesti tätä vastakkaista sukupuolta ja varsinkin vaikkapa missien tai hunksien ulkonäköä kuin saippuasarjan macho-Manolot; ylistämällä alistavat.

Macho-sosiaalisuudessa ja Audi-statusevoluutiossa se henkilö, joka esineellistää vastakkaista sukupuolta taidokkaimmin ja hauskimmin (vaikkapa Audi-mainoksessa), korostaa omaa miehuullista/naisellista valtaansa, kuluttajarooliaan, omistussuhdettaan ja siten riippumattomuuttaan nautinnon lähteestään. Audi-evoluutio on suoraan paviaanien ja kaukaisten simpanssi esi-isiemme statusevoluutiota. Isomunainen häpäiskööt laumansa heikommat jäsenet ja saakoot avuttomien ihailua näiden kerjätessä hyväksyntää kukkulan kuninkaalta.

Teloitetun Audi-miehen harhainen julkisuushallintastrategia oli varmaankin krapulapäivän unelma, joilloin hän toivoi olevansa amerikkalaisen elokuvan sankari, jota haastatellaan suomalaiseen naistenlehteen. Hän julisti "vain" sitä samaa, mitä elokuvien ja herrakerhojen miesfantasiat julistavat. Audi-mies Esko Kiesi sattui jäämään kaveripiirimoodiin väärässä tilanteessa eikä ymmärtänyt olevansa julkisessa haastatelussa, vieläpä naisten lehdessä.

Hän oli mielentilassa, jollaisessa normaalisti mies kerjää kavereiltaan miehuuspisteitä puolustuskyvyttömänä, alastomana saunan lauteilla.Erittäin toimivaa journalismia:

Epäkorrektia, Tuomas Enbuske


Miehet ja naiset eivät sovi samoihin töihin


YLE AREENA VIDEO

TV1 Maanantaina 07.09.2009 (klo 22.00)
&
Lauantai 12.09.2009 (TV1, klo 12.30)


ABC's 20/20 Profiles
FOX's Glenn Beck

Audi-revoluutio
.

1 kommentti:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Ylistäminen onkin hauska ilmiö, koska ylistämällä voidaan sekä korottaa että alentaa. Jos kehut naista "hyvä perse", niin kyllähän se ylistää ja alentaa samanaikaisesti.

Jos on missi, pitänee tuota sisältöä toisin muokattuna ylistävänä ja arvostavana. Missithän ovat jalustalle laitettuja "kaunis heikompi astia" tai "runkkausfantasia".

Autojahan myydään sukupuolisuuden kautta. Mutta no, onpa miekkailuviihteessäkin esitysmuoto "ritarillisuus", jossa tärkeällä sijalla gentleman, näkemys siitä minkälainen on oltava "kunnon mies". (Soturipa hyvinkin..)

Onhan autokin kuitenkin toisille vain kulkuväline.

Tietyssä määrin Kiesimiehen ongelma oli se, että hän avasi mielipidearkun väärässä paikassa. Sosiaalinen sensuuri iski. Häntä ei tuomittu sen takia mitä hän ajatteli, vaan siitä että hän sanoi tämän ääneen ja väärässä paikassa. Itse mielipide on varmaan "ymmärretty", väärää oli ääni ja seura. (Heteroseksuaalit) miehet pitävät naisia seksikkäänä ja naiset miehiä. Eikä kaikki ole yhtä haluttuja. (Esim. minä en.) Ja näistä mieltymyksistä voidaan vetää korrelaatioita. (Olipa ne eettisiä tai ei, ne ovat ainakin kulttuurin/lajinmukaisia.)

Ja tämähän taas on yksi yhteiskunnan tabu. Sisäistä kauneutta korostetaan vain (minunkaltaisten) rumien kohdalla. Ja miehellä on enemmän lupaa olla ruma. Toisaalta taas asennevammaa saa olla naisella paljonkin. Pekka Puupäässäkin Justiina on humoristinen eukko, koska tämä "hyväksytään". Jos sukupuolet vaihdettaisiin, olisi kyseessä sortosuhde, taiteilijanaista sortaisi neanderthalimies.