keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Koivuniemen herra ja yliopistokultit
Pääosa suomalaisista, amerikkalaisperäisistä, kalvinistisista yliopistolahkoista on toiminut Jyväskylässä.

Kuuluisin pseudokristillinen lahko Jyväskylässä oli "Jeesuksen sisaret", "Mariasiskot", jonka naisjäsenet levittivät evankeliumiaan ja jalkojaan sängyssä miesjohtajansa tilipussin kunniaksi.

Hyvämaineisin oli Navigaattorit, joka sai tukea luterilaiselta kirkolta lestadiolaisten saamaan tyyliin ilmaisena tilojen käyttönä. Älykkäiden ja menestyvien nuorten kirkas ilosanoma, luja moraali ja kirkkoherroja miellyttävä siveä mies-/nais-ryhmäjako ja ryhmäkuri paljastuikin pimeäksi vanhemman amerikkalaisen miehen seksifantasiaksi, jossa hän rukouksen ja syntien hysteerisen tunnustamisen voimalla pakotti lähes kaikki nuoret aktiivijäsenet sänkyynsä.

Aivopesu on tehokasta, kun yksilön olemassaolo alistetaan elämää suuremmalle tarkoitukselle, systeemille. Emootioiden kapeuttaminen ja sitominen uskonnollisiin fantasioihin on tärkeä väline ohjailussa. Kaikki hengellistetään. Kaikkea täytyy valvoa, kaikkeen täytyy alistua, jotta todistaa nöyryytensä, Jumalalle kelpavuutensa. Kuten kaikessa ryhmäpaineessa ja alistumisessa ryhmäajattelulle, "nöyryys" ryhmälle antaa oikeuden tuntea paremmuutta ja ylemmyyttä muita kohtaan.

Suurten kristillisten kirkkojen oppikäsitykset, dogmit, ovat aikoinaan muodostuneet hyvin samantyppisessä yhteisössä kuin Koivuniemen kulttiorganisaatioa, äärimmäisen "yhteisöllistä" auktoriteettia korostavien kirkkoisien käsissä. Seksuaalisuuden manipulointi, yksityisyyden kieltäminen ja yksilön seksuaalisuuden ottaminen yhteisön julkiseen ja tiukkaan kontrolliin sekä auktoriteetin ehdottomuuden korostaminen yksilön itsehyväksynnän pohjana on myös "perinteisten" kirkkojen uskonkäsityksen ja kirkkojärjestyksen taustalla - se on tapahtunut hyvin samalla tyylillä kuin nykyisten lahkojen kontrolliprosessi toimii.

Luodaan ensin täydellisen rakkauden ja hyväksynnän ekstaattinen kokemus, Espoossa ns "rakkauspommitus", ja lupaukset tuoreelle jäsenelle - ja sen jälkeen yksilön toimintaa muokataan, mukautetaan toistuvalla erottamisen uhkaamisella.

Ranskassa on käynnistymässä korkean profiilin oikeudenkäyntiprosessi skientologeja vastaan. Kaikki rahansa järjestölle menettänyt mies on vaa'ankieliasemassa viranomaisten tuleville linjauksille skientologeja kohtaan.

Nyt espoolaisen Maitobaarin nykyinen ydintoiminta alkaa paljastua suuremmalle yleisölle:

MOT-ohjelman mukaan Koivuniemelle työskenteleviltä diplomi-insinööreiltä edellytetään jopa 300 tuntia työtä kuukaudessa.
Espoolainen lahko ja surullinen veli - Uusi SuomiOshana


"Ensimmäinen asia, jonka koin kuunnellessani Oshanaa oli että ajatukseni olivat kadonneet! Koin ympäröivän todellisuuden hiljaisen tietoisena. Kuinka kummallista! Oshana kysyy minulta "No mitä nyt on tapahtumassa?" Minun on vaikea vastata, itse asiassa olen sanaton! Ei ajatuskaan värähdytä hiljaisuuden tilaa joksi olen tullut. Tarkemmin sanottuna, en enää koe "minää" tässä. Tämä olemisen muoto, joka on tietoinen itsestään, kokee maailman ympärillään. Sen kutsumisessa minäksi ei ole järkeä..."


.
.

Ei kommentteja: