sunnuntaina, syyskuuta 27, 2009

Avoin kirves, eikun kirje, Jyrki Kasville


Tämä on avoin kirje vihreille ja vastine Jyrki Kasvin kirjoitukselle
"Pyykkipoika nenään"
, uudelle vihreän pirteälle vaalilakiuholle.

Vihreä vaalilaki?

On tosi kuvottavaa puhua nyt "vihreästä" vaalilaista, kun media on tehnyt likaisen työn teidän puolestanne.

Ei vaalilaista tule vihreää vaan ruskean paniikinpunaista puolueiden ripuloidessa pelokkaana joitakin uusia suojamäärityksiä ja epämääräisiä sanamuotoja.

Tässä näkyy vihreiden munattomuus.
Jo tässä jälkiviisaassa kielenkäytössäsi.

Kymmenen vuotta olette jahkailleet tässäkin vaaliasiassa, jota olette periaatteessa aikoneet ajaa ja punnita, kuten nyt jahkailette ja jätätte toteuttamatta kymmeniä muita periaatteitanne. Aina nöyrästi kuitenkin seuraatte sisäsiististi kokoomuksen antamia ohjeita kokoomuskurista. Teillä on puolueen käytännön toimenpiteinä lähes ainoastaan kokoomuksen poliittinen toimintalista.

Kuntatasolla ja valtuustoissa olette nöyrtyneet aivan totaalisesti kokoomuksen aluerakentamista ja maankäyttösuunnittelua rajoittaviin sisäpiiripäätöksiin - ja köyhien vuokrakulut ovat kohonneet aivan sietämättömiksi. Teidän ansiostanne. Teidän poliittisen ryhmykauppanne takia. Ettekö te millään tajua, että kokoomus ajaa vain kiinteistöjen arvonnousua ja köyhien vuokralaisten kiskomista? Miksi ette ymmärrä?

Mitään vaalilain uudistusta ei olisi eikä tapahtunut teidän ansiostanne "vihreäksi", koska te vihreät odotatte pelkästään suosiopisteitä kokoomuksen tahdin mukaan.

Politiikka on toimintaa eikä aikomuksia.

Tästä tilanteesta te nyt voitte median ansiosta kerätä itsellenne ehkä pari pistetä - mutta jatkatte täysin munatonta linjaanne ettekä toimi ollenkaan vaalilupaustenne mukaisesti kymmenissä muissa periaatetapauksissa. On sievää, että vihreät toimivat rahoituksessa puhtaasti mutta poliittisesti toimitte nöyrästi olemalla puuttumatta likaiseen valtakunnantapaan.

Jos te vihreät olisitte esim 3 vuotta sitten ajaneet kovaäänisesti vaalilain puolesta ja selkeän johdonmukaisella säädösehdotuksellä, sitten teillä olisi varaa puhua vihreästä vaalilaista.


Minusta yhtä suuri ja kauhea poliittinen ankka on käsittämätön oopperan kulttuurituki, jotain 70 miljoonaa euroa vieraan ja kuolevan kulttuurimuodon pönkittämiseen. Suhteetonta kulttuuripolitiikkaa oikean sivistyksen hyväksi?

Miten vihreät, jotka vaalipuheissa aina ylpeästi puhuvat ihmisten kulttuurin ja ruohonjuuritason puolesta, antavat ilman mitään vastanoottia tämän korkeakulttuurisen ja sietämättömän kapeamuotoisen, oopperan turpean käenpojan, toimia syöpäkasvaimen tavoin ja imeä muilta taidemuodoilta suhteessa kymmeniä kertoja enemmän tukia - jo pelkästään surkeaan katsojamäärään nähden?

Harrastajateatterit riutuvat ja kärsivät, sadat ammattitaitoiset ihmiset eivät voi käsitellä ja tutkia kulttuurimme ajankohtaisen polttavia aiheita, todellisia ihmisten välisiä sosiaalisia kysymyksiä, kun rahaa palaa satoja vuosia vanhoihin pukufarsseihin oopperassa. Teatteri on - tai olisi - ajankohtaispolitiikkaa parhaimmillaan.

Useimmat lahjakkaimmat ihmiset eivät voi tehdä valtavaa määrää ilmaista työmäärää pelkästä innosta. Laitetaanpas ooppera seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi oopperaharrastajien pyöritettäväksi harrastajateatterin minibudjetilla, samaan tilanteeseen kuin harratajateatterit, niin katsotaan mitä tapahtuu. Oopperan tuki on laskettava alle 15 miljoonaan, aivan kuten Tanskassa.

Lakisääteiset teatterit ovat uponneet jo kokoomuksen kunnallispolitiikassaan ohjeistamaan viihdemassaan. Rahaa saavat hupia tuottavat teatterit ovat nykyisin poliittisesti ohjailtuja teattereita. Sirkushuveja mutta ei leipää. Sumutusta ja turtumusta eläkeläisyleisölle.


Oikea, elävä, ajantaisainen kulttuuri kuolee teidän takianne - aivan samoin, kuin vaalilaki pysyi kulissina. Te tuette oikeistoa niin eduskunnassa kuin kuntatasolla.

Avatkaa silmänne ihmisten kulttuurille. Jos kokoomuslaiset ja sosiaalidemokraatit herrat pitävät oopperasta vieraittensa iltahupina, teidän ei kuitenkaan tarvitse puolustaa oopperalle suhteettomia etuoikeuksia. Edes lisäpisteiden toivossa.

Olisin innokkaasti vihreän puolueen jäsen, jos puolue ei myisi itseään jatkuvan halpa-arvoisesti jokaisessa oikeistolaisessa poliittisessa valinnassaan. Vihreiden johto on täysin korruptoitunut oman uransa edistämiseen ja virkojen haalimiseen ideologian kustannuksella.

Politiikka ei ole itse itseään varten, oma erillinen leikkitarha poliitikkojen mukavuushalun tyydyttämiseksi, se ei ole urahissi muuta kuin teidän uraa laskelmoivassa mielikuvituksessanne.

Vihreät eivät ole nyt mikään vastavoima.

Vain maailman säätilan eksponentiaalinen ja yllättävä romahdus kohti maapallon kiehahtamista antoi vihreille yht'äkkiä EU:n uuden luonnonsuojeluinnostuksen kautta nopean poliittisen nousun. Vihreät eivät olleetkaan puhuneet paskaa paskasta ympäristöstä. Pelko alkoi ajamaan nuoria vihreiksi, ainakin äänestyskopissa, muka epäpoliittisen ideologian puolesta.

Sosiaalidemokraatitkin ovat jo avuttomuudessaan ja Lipposen totaalisen aatekonkurssin jälkeen palailleet takaisin perusideologiaansa - tehkää nyt tukeva liitto synnintuntoisen SDP:n kanssa ja unohtakaa se säälittävä ahneiden ideoiden brändikokoomus. Muuten vain home tulee olemaan vihreää teidän vaalijulistuksissanne. Viimeiset uskottavuutenne rippeet heiluvat tuulessa ja äänestämättömien nihilistien puolue kasvaa teidän nihilisminne takia.

Uudet eduskuntavaalit sassiin ja kruununperijä Sinnemäki vessasta alas kokoomuksen autuaille värväysmaille. Ei enää eliitin valtapeliä vihreissä. Ei saatana.Mitä vihreät pelkäävät?Vihreiden esimerkillinen säälittävyys:.

5 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Tuota, jossakin muistan nähneeni jonkun Saksan vihreiden puheenvuoron, jossa tämä yksityishenkilö ihmetteli että Suomen vihreät ovat niin kovasti oikeistolaisia. Taisi olla kyse ydinenergiasta.

Voi olla kysymys siitäkin, että kun kansanliikkeestä tuli puolue, niin rahaa alkoi tulla ja sitä myöten sitten pelisäännöt selviksi. Meillähän ON parlamentaarinen puoluetuki.

Sen lisäksi eri ihmisillä on erilainen käsitys yhteisten asioiden hoidosta. Pakkokin olla, eihän muuten puolueita tarvittaisi...(birdolog)

Anonyymi kirjoitti...

. . . asian ollessa niin ylen murheellinen itseään voi käydä väkisinnaurattamassa täällä:

http://lehti.samizdat.info/2009/09/26/3622/

Jyrki J.J. Kasvi kirjoitti...

Pari kommenttia konkreettisiin kohtiin:

> On tosi kuvottavaa puhua nyt "vihreästä" vaalilaista, kun media on tehnyt likaisen työn teidän puolestanne.

On totta, ettei kunnon painetta perusteelliseen vaalilakiremonttiin olisi tullut ilman julkisuuden valokeilaa, mutta luotan lopputulokseen paljon enemmän, kun uuden vaalilain valmistelusta vastaa nimenomaan vihreä oikeusministeri. Jos vastuussa olisi maan tapaan tottuneita vanhoja puolueita (poliittisesta väristä välittämättä) edustava oikeusministeri, olisin paljon enemmän huolissani. Nimenomaan siksi en halua ottaa sitä riskiä, että oikeusministerin puoluekanta vaihtuu ennen kuin vaalilakiuudistus on valmis. Sinä voit pitää sitä munattomuutena, minä pragmaattisuutena.

> Kymmenen vuotta olette jahkailleet tässäkin vaaliasiassa, jota olette periaatteessa aikoneet ajaa ja punnita, kuten nyt jahkailette ja jätätte toteuttamatta kymmeniä muita periaatteitanne.

Emme me nyt ihan kaikkia viime 10 vuotta ole olleet hallituksessa. Ja nimenomaan tämän hallituksen ohjelmaan (4. luku) kirjattiin vaalilain uudistaminen ja GRECOn suositusten huomioonottaminen.

> Kuntatasolla ja valtuustoissa olette nöyrtyneet aivan totaalisesti kokoomuksen aluerakentamista ja maankäyttösuunnittelua rajoittaviin sisäpiiripäätöksiin - ja köyhien vuokrakulut ovat kohonneet aivan sietämättömiksi. Teidän ansiostanne. Teidän poliittisen ryhmykauppanne takia. Ettekö te millään tajua, että kokoomus ajaa vain kiinteistöjen arvonnousua ja köyhien vuokralaisten kiskomista? Miksi ette ymmärrä?

Mitenköhän tämä liittyy vaalirahajupakkaan. No, olkoon, oma kokemukseni kuntapuolella on ollut kyllä nimenomaan päinvastainen, sillä nimenomaan Kokoomus on vienyt eteenpäin isoja aluerakentamishankkeita. Ja nimenomaan vihreät kokoomuksen ja keskustan vastustaessa ovat yrittäneet nostaa rakentamattomien rakennuskelpoisten tonttien kiinteistöveroa, mikä leikkaisi rakentamattomien tonttien arvonnousua ja kannustaisi rakentamaan niille spekuloinnin asemesta asuntoja ja tiivistämään kaupunkirakennetta.

> Politiikka on toimintaa eikä aikomuksia.

Politiikka on sekä että. Suurin osa politiikasta on puhetta, ideologioiden ja mielipiteiden debattia, joka lopulta tiivistyy enemmistön hyväksymiksi päätöksiksi. Jotkut saavat siinä pelissä enemmän aikaan suhteessa vaaleissa saamaansa äänisaaliiseen, toiset vähemmän.

> Jos te vihreät olisitte esim 3 vuotta sitten ajaneet kovaäänisesti vaalilain puolesta ja selkeän johdonmukaisella säädösehdotuksellä, sitten teillä olisi varaa puhua vihreästä vaalilaista.

Itse asiassa kyllä, olemme ajaneet asiaa paljon pidempäänkin kuin kolme vuotta, välillä varsin äänekkäästikin. Mutta jos haluaa saada jotain aikaan, etenkin silloin kun ei ole suurin puolue, ei kannata hirttäytyä yksityiskohtaiseen ja valmiiseen ehdotukseen vaan tavoitteisiin ja ehdottaa muille keinoja, joilla niihin voitaisiin päästä. Etenkin vaalilaki on sellainen, josta on oltava mahdollisimman laaja yhteisymmärrys ennen sen säätämistä.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos haluaa saada jotain aikaan, niin" -argumentti on myös se sama, jota kokoomuksen E-R Korhola käyttää mielellään EU -parlamentissa S. Hassia ja muita haihattelijoita vastaan.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

On muuten jännä, miten media ohjaa politiikkaa.

Ulospäin näyttää siltä että poliitikoista käytännön tasolle nousevaa ohjausta tulee vain "hätäohjauksina" juuri tämänkaltaisten vuoksi.

Ja muuten politiikka on hämärrytettyä, on vain kuka nai ketäkin. Kiinnostaa kuka käy kenenkin pimpsalla eikä kuka kenenkin lompsalla.

Mutta tämä voi olla ymmärrettävää : Media näyttää mitä media haluaa näyttää, ja sen kuvan media antaa.

Lopuksi olen sitä mieltä että kulttuuritukea miekkailulle pitää saada.