tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Ei pakotettu eroamaan mutta edellytettiin eroamista

*päivitetty ii
Päivitys:
ent. Olli, nyk. Marja-Sisko Aalto etsii tiettävästi uutta työtehtävää - eli ent. piispa Huotari onnistui painostamistehtävässään Aallon erottamisessa.


Olli Aalto: sukupuolisuus
on kirkolle ongelma
- Pod.fi


Tässä on taas kristillistä kaksinaismoralismia kirkkaimmillaan. Ei pakotettu eroamaan mutta edellytetään eroamista.
Sukupuolenvaihdos vie itäsuomalaisen kirkkoherran työpaikan. Asiasta kertoo tänään ilmestyvä Savon Sanomat. Piispa Voitto Huotari kiistää painostaneensa kirkkoherraa eroamaan. Hän ei kuitenkaan näe, että tämä olisi voinut jatkaa papin työtä sukupuolenvaihdoksen jälkeen. - IS
Jumalanpilkkaa vaihtaa sukupuolta? Jumalan työn väheksymistä, jos pappi toimii lääketieteen nyky-ymmärryksen rajoissa? Mutta naiset saavat jo piispankin mukaan meikeillä korjailla Jumalan työtä?

Piispa Huotari puhuu haastatteluissa seurakuntalaisten hämmennyksestä mutta ei siitä, kuinka hän korkeimpana johtajana ja opillisena kouluttajana olisi vastuussa näiden ennakkoluulojen poistamisesta ja pelkojen hälventämisestä. Eli vetoamalla tuomitseviin seurakuntalaisiin hän sallii tuomitsevan mielialan.

Vaikka piispat ylistävät puhdasta heteroseksuaalisuutta, kahden sukupuolen "järjestelmää" niin tosiasiassa nykykirkossakin hyväksytään ja jopa ylistetään kirkkoisien hengessä neutreja, jotka eivät halua olla kumpaakaan sukupuolta ja eivät siis tavallaan ideologisesti ole heterojärjestelmän kannattajia.

Seksuaalisuus on luonnossa hyvin monimuotoista.

Kirkkoherra Olli Aalto, 54, kertoi tulevasta sukupuolenvaihdosleikkauksestaan Uutisvuoksi-lehdessä tiistaina. Hänet on laajoissa tutkimuksissa todettu transsukupuoliseksi, mikä on synnynnäinen ominaisuus. – Olen saanut virkavapautta, joka alkaa ensi vuoden alussa, Aalto kertoi STT:lle. Hän sanoo luopuvansa kirkkoherran virasta, jos se on Imatran seurakunnan edun mukaista. Päätös on kuitenkin ajankohtainen vasta ensi vuonna - Uusi Suomi

HS-keskustelu


Kirkon jäsenten tuhannet uskomukset ja laskevat tilastot:
Kirkon tutkimuskeskus - Monikasvoinen kirkko PDF

Laissahan on muuten yhä kirkon pyynnöstä jumalanpilkkapykälä "kirkkorauhan suojaksi", se ei poistunut Hannu Salaman oikeudenkäynnin jälkeen.

Aivan kuin Jumala tarvitsisi lain suojaa. Muista, kirkon jäsen, piispa valvoo seksuaalisuuttasi ja Jumalan turvaa.


Salama TV-sarja
Kotikatsomo:
Katso ihmistä

TV 1 Ma & KeHistoriaa

Kuka nauroi Hitlerille?
Sunnuntai klo 16.10 TV1

Saksan kolmatta valtakuntaa ei huumoristaan muisteta, mutta Hitler ja hänen natsijohtajansa olivat usein pilkan kohteena. Vitsinlaukojia saattoi kuitenkin odottaa kuolemantuomio tai rintamakomennus. T: Ilona Grundmann Filmproduktion/NDR, Saksa.

KEYWORDS:: TELEVISIO DRAAMA historia suomen


1 kommentti:

catulux kirjoitti...

Kyllä on taas vääryys vallan saanut ja kirkko!

Siis kirkko ja sen suvaitsemattomat fariseukset(=papit ynnä piispat) sortavat taas pientä ihmistä eivätkä edes salli kirkkoherran jatkaa virassaan, vaikka hän leikkaakin itsensä naiseksi!

Ihminenhän Olli on; tai Maria, tai ihan sama avointa; haavaa me kaikki olemme kuten Tommy tapasi sanoa.

Sukupuolenvaihdosleikkaus on niin mitättömän pieni operaatio; oikeastaan sitä voisi verrata viisaudenhampaan poistoon, tai parturissa käyntiin,

joten noiden patriarkaalisten, kirottujen suvaitsemattomien piispojen reaktio kertoo kirkon mädännäisyydestä olevaisen!

Pthyi olkoon!!

Itse asiassa, Arhikin voisi leikkauttaa
itsensä naiseksi ja nimetä itsensä raamatullisesti...vaikka Annaksi.

Joillekin suvaitsemattomille ja uskovaisille perkeleille olisi kenties vaikeata hahmottaa Arhi, ei kun siis Anna, samaksi mieheksi ei kun naiseksi; mikä hän on ollut, kun saarnannut paremmasta maailmasta ja Suomen valtion mädännäisyydestä täällä Blogistanssa;

mutta kaiken kaikkiaan nämä ovat niitä "huonojen ihmisten" ongelmia.

Blogistan tai saarnastuoli; krituksessa olemme samat kaikki!

Loppuken lopuksi sukupuoli on niin mitätön osa ihmistä ja hänen minuuttaan, että sen voisi rinnastaa ...vaikka lippalakkiin.

Lippalakki voi olla punainen tai sininen, mutta se on vain lippalakki, eikä vaikuta mitenkään ihmisen Sisimpään ja hänen TOdelliseen itseen; ennen kaikkea jos hän tunnnustaa punavihreää väriä.

Jos Arhi olisi perheellinen opettaja; hän ilmoittaisi oppilailleen humaanin viileästi, että ensi syksynä teillä

Rakkaat lapset! On sama opettaja, mutta hän on vain nainen!!

Tietenkin suvaitsevat oppilaat, lapset ja myös Arhi-opettajan perhe ymmärtäisi tämän ratkaisun.

Sukupuoli on sivuseikka. Vähän samalla tavalla kuin vaatetus.