sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

JeesusBuddha

Jonestownin yli 900 ihmisen joukkoitsemurhasta 30 vuotta

- katso video IltaSanomat


Nepalissa on spotattu JeesusBuddha - siis uusi Buddhan ruumiillistuma, jolta löytyy oikea opetus, päivitetty buddhamainen opetus.

Ulkonäkö on kohdallaan, kun onneksi uusi Buddha ei ole vanhan kuihtuneen tai kaljun laihan munkin näköinen vaan nuorekas ja lihaksikas bradpitt-buddha, kuin uusbuddhistien unelmaversio mormonien arjalais-Jeesuksesta. Tämä valastunut boybuddha ei syönyt tai juonut 10 kuukauteen mitään aivan kuten äiti Amman ei hänen paikallisten palvojiensa mukaan kaki tai pissaa.

Hänen julistuksensa on hyvin juutalaiskristillistä profeetallisuutta, kansan syyllistämistä ja jumalien vihan tuhosaarnaa, seuraamuksien ja ympäristörikosten karmajulistusta ihmisten pahoista teoista. Ihan aiheellista saarnan aihetta mutta, mutta ketkä sitten syyllistyvät eniten, rikkaat ja vaikutusvaltaisetko? Tämä buddhasirkus on hyvin markkinoitu ja organisoitu tuote.

Olin eilen kuuntelemassa uutta Jeesusta, Venäjän siperialaisen messiaslahkon kaunosilmäistä johtajaa, Vissarionia. Tylsä, ortodoksipapeilta ylimielisen mystiikan ja asenteen omaksunut neo-ortodoksi, joka tarjoaa uskontofanaatikoille ja ekoegoisteille tilaisuuden palvoa elävää jumalaa homehtuvien ikonien sijaan. Hän julistaa ekologisuutta mutta vain siinä mielessä, että seuraajan on tultava hänen valtakuntaansa Siperiaan ja luovuttava rahasta ja ehkäisyvälineistä, jotta hänen lahkonsa saisi mahdollisimman paljon lapsia, jotka kasvatetan luonnollisesti idyllisessä ympäristössä.

Vissarion aka Sergei Torop, sai inspiraationsa liikennepoliisina, kun ihmettelevät ihmiset huomauttelivat hänen muistuttavan ulkonäöltään ikoni-Jeesusta. Sitten hän siunasi ihmisten uusia mersuja ja sai siitä mukavat ekstracashit. Tie oli avoinna taivaaseen saakka ja maailmanloppuvisioihin oman maanpäällisen paratiisin eduksi.


Jesus of Siberia

"We're not allowed to smoke, or swear, or drink," laughs Larissa, a glowing 28-year-old mother of three who arrived here from Moscow with her mother as an 18-year-old. "Everything is banned here. We're not allowed to do anything except fall in love."interview ii


Vissarion critical articlesEi kommentteja: